Laurin raakakakku. Herkullinen cookie-dough raakakakku!

Postasin viime viikolla snäppiin ohjeen ”Laurin raakakakusta”. Nimi syntyi siis siitä, että tämä oli Laurin nimppari-kakku, jonka hänelle tein. ? Mulle aina aika ajoin iskee leivonta kärpänen ja nyt kävi taas niin, että kyseinen kärpänen oli päässyt lentämään sisään jostain ikkunan pieluksesta ja oli pakko päästä leipomaan!
 
IMG_1141
 
FullSizeRender
 
Pari vuotta sitten talvella, kun asuttiin vielä Phoenixissa mä olin ihan hurahtanut leipomiseen. Olisin voinut leipoa ”all day everyday”. ? Jannin koekeittiö oli välillä lähes ilmiliekeissä erilaisista kokkailuista ja uunista paukkasi mitä mielenkiintoisempia luomuksia. Toiset olivat täydellinen succee toiset ei niinkään. Mutta erilaisia juttuja kokeillessa olen huomannut mikä toimii ja mikä ei. Nykyisin kun saan leivonta-ähkyn haen usein inspistä googlailemalla erilaisia herkkuja. Sitten saatan valita jonkun reseptin, jonka muokkaan omanlaiseksi. Joskus resepti menee melkein kokonaan uusiksi, joskus modifioin vain hiukan ja joskus saatan jopa pysyttäytyä ohjeessa.
Siksi mulle on helppo antaa teille Snäpissä ohjeita, koska mä meen melkeinpä aina mutu-tuntumalla. Sitten mä en enää jälkikäteen muista yhtään mitä mä olin laittanut luomukseeni ? Joskus kyllä tuntuukin siltä, että tekisi mieli unohtaa ja joskus harmittaa ettei tullut mitattua tai laitettua määriä ylös.
 
FullSizeRender_2
 
FullSizeRender
 
Tässä kuitenkin ohje Cookie-dough ”Laurin” raakakakkuun. ?
 
Pohja:
140g auringonkukan siemen
Ripaus suolaa (n. 1/8tl)
2 rkl kaakaojauhoja
1 rkl agave-siirappia (tai ihan perinteistä vaahterasiirappia)
5 taatelia
Reilu kourallinen saksanpähkinöitä
 

FullSizeRender
Suolaista ja makeaa

 

FullSizeRender_3
Näitä käytin tässä kakussa

 
Täyte:
vajaa 2 dl Kookosrasva (huom! ei kookosöljy!)
3 rkl mantelivoi
Loraus siirappia (oman maun mukaan. Itse laitoin n. 2rkl)
1tl vanilja uute
2 kukkurallista rkl kaakaojauhetta
Ripaus suolaa
3/4tl espresso jauhe (vaihtoehtoinen)
n. 2dl kookosmaito (tai manteli-/kauramaito)
(1,5tl kookossokeria. Ei pakollinen. Me tykätään vähän makeammasta niin siksi lisäsin. Oman maun mukaan.)
 
FullSizeRender_5
 

FullSizeRender_4
Huom. Kookosrasva, ei kookosöljy. Löytyy kaupoista tavallisen voin vierestä.

 
”Cookie-dough”:
Purkki (170g) mantelivoita (vaihtoehtoisesti muut pähkinävoit tai vaikka suklaiset vaihtoehdot esim. Nutella)
Suklaahippuja (valko-, maito- tai tummasuklaa oman maun mukaan)
 

FullSizeRender_1
Itse käytin maito- ja valkosuklaahippuja

 
Koristeluun:
Suklaahippuja
Kaakaonibsejä
Mansikoita
 
FullSizeRender_2
 
Valmistus:
 
Valmista ensin Cookie-dough; kaada mantelivoi ja suklaahiput pakastuksen kestävään astiaan ja sekoita huolella. Laita kuppi pakkaseen odottamaan. Tästä pitäisi tulla tahmeaa, jotta saat pyöriteltyä ”taikina palleroita”.
 
Pohja. Murskaa auringonkukan siemenet ja pähkinät blenderissä. Lisää taatelit ja sekoita uudestaan. Lisää muut aineet ja sekoita. Kaada kakkupohjaan ja tasoita. VINKKI: Jos haluat enemmän purupintaa, niin älä murskaa pähkinöitä/siemeniä ennalta. Näin saat ”crunchyn” tuntuman pohjaan.
 
FullSizeRender_1
 
Täyte. Lisää kaikki täyteaineet benderiin ja sekoita. Huomio, että kookosrasvan tulee olla täysin sulanut! Sekoita ja kaada pohjan päälle.
 
Ota Cookie-dough pakkasesta. Pyörittele taikinasta pieniä palleroita ja ”upota”/painele ne kakkuun. Tasoita pinta nuolijalla, jotta taikinapallerot menevät piiloon.
 
Lisää haluamasi koristeet päälle ja pidä jääkappissa muutamia tunteja. Parhaimman tuloksen saat, jos maltat pitää kakun yön yli jantumassa.
 
FullSizeRender_2
 
FullSizeRender_3
 
FullSizeRender_1
 
FullSizeRender
 
FullSizeRender_4
 
FullSizeRender_3
 
Nauti parhaassa seurassa <3