Ällöttävä operaatio, jonka kerta toisensa jälkeen laiminlyön

Mulla on usein pääni sisällä erilaisia to do -listoja. Yksi niistä on hyvin usein meikkisiveltimien puhdistus. Mä muistan se jokaikinen aamu kun sudin tällinkiä naamaan ja mietin että hitto, ”huomennä mä putsaan nää!”. Mulla tuntuu tosin olevan ”huominen” useimpina päivinä viikossa. Nyt mä kuitenkin vihdoin otin itseäni niskasta kiinni ja päätin pestä kaikki meikkisutini!
Nyt tulee todella, todella ällöttävä fakta. Siellä vähintäänkin kaikki meikkitaiteilijat pöyristyy nyt kun kuulee koska mä olen viimeksi pessyt meikkisiveltimeni.. Melkein vuosi sitten! Siis hyi hemmetti! Rupesin tossa yksi aamu fiilistelemään että nää mun pensselit alkaa näyttää aika elähtäneiltä, pitäisköhän niille tehdä jotain. Sitten kävin miettimään mitä kaikkea niissä oikein onkaan kiinni ja kertynyt tässä matkan varrella! Ei meinaan tee iholle ihan kauhea hyvää pitää tämmöisiä 10kk taukoja noista pesu hommista. Yäks!
Mä en meikkaa joka päivä. Mutta kun meikkaan, niin silloin usein käytän paria sutia sivellin kokoelmastani. Oikeastaan aina niitä samoja, puuterisutia, poskipunan/aurinkopuuterin levitykseen tarkoitettua sutia ja luomiväri sutia. En edes tajua miksi mulla on kauhea arsenaali noita pensseleitä kun käytän niistä oikeastaan vain kolmea haha 😀 No, onpahan sitten siltä varalta jos joskus sattuu tarvitsemaan.
Jos suteja käyttää päivittäin, ne olisi hyvä puhdistaa kerran viikossa. Mä en itse käytä meikkivoiteen levitykseen tarkoitettua sientä, mutta sekin olisi hyvä puhdistaa vähintään kerran viikossa. Itse puhdistus-operaatiohan on maailman yksinkertaisin ja helpoin toteuttaa. Tässäpä ohjeet oikeaoppiseen meikkisiveltimien puhdistukseen:

 1. Huuhtele sivellin lämpimällä vedellä
 2. Vältä siveltimien metalliosan kosketusta veden kanssa
 3. Pyörittele sivellin miedossa saippuassa, esim. marseille saippua
 4. Huuhtele sivellin kokonaan puhtaaksi
 5. Aseta talouspaperin päälle vaaka-asentoon kuivumaan
 6. Anna sutien kuivua kokonaan ennen seuraavaa käyttöä

 

Käytä hellävaraista saippuaa

 
Vähän tulee mömmöä sudista..

 
Tää suti päätyi roskikseen kovasta puhdistusyrityksestä huolimatta..

 
Huuhtele huolella

 
Kuivata sudit vaakatasossa talouspaperin päällä

 
Aikaahan tuohon ei oikeasti ihan hirveän kauaa mene (toki riippuu sivellin arsenaalin koosta). Nyt kun mä oikein kävin miettimään että mitä kaikkea noissa munkin sudeissa on ollut (kuollutta ihosolukkoa, vanhaa meikkiä jne) niin nyt päätin että mä ryhdistäydyn tämän asian kanssa ja alan panostaa siveltimien puhdistukseen jatkossa paremmin. Hyvänä esimerkkinä oli yksi suti joka oli mennyt niin huonoon kuntoon että jouduin heittämään sen pois. Se toki oli vähän halvempi eikä myöskään kovin laadukas suti, mutta kuitenkin. Jatkossa olen parempi!
Koska sä pesit viimeksi meikkisiveltimesi?
 
Jatkossa haluan pitää sutini ja ihoni puhtaina!

Kommentit (5)

 1. Rami
  klo 10:36

  Älä käytä meikkii, kun oot kaunis ilmanki 🙂

 2. Sonja
  klo 10:45

  Hei, tästä on kuukauden verran kun viimeksi pesin kaikki siveltimet käsisaippualla joka on ostettu sitä varten. Täytyy itsekin panostaa tuohon asiaan. Mukavaa talvea sinulle .

 3. Maija
  klo 15:47

  Et sä ees tartteis meikkiä, olet niin kaunis. Itse haluaisin, että kaikki mallit jne. kuvattaisiin luonnonkauniina. ?

 4. tanja
  klo 19:11

  Mäkin usein lykkään tota pesemistä ”huomiseen” vaikka ihan hyvin kerkeisin ne aina sunnuntai iltana pestä… viime kerrasta taitaa olla kuukausi.
  Ladyymode.blogspot.com

 5. M
  klo 16:11

  Mun on aivan pakko kommentoida tähän. Mä käytän meikkisivellin tassua päivittäin niin meikkivoiteen kuin puuterinkin levitykseen, sitä pesen parin päivän välein, joskus jopa joka kerran jälkeen. Käytössäni on aurinkopuuterisivellin jota käytän todella harvoin sillä käytän sitä vain tiettyä settiä käyttäessä. Noh, muutaman kerran olen siis sillä huiskalla huiskinut, 3-5 kertaa. Ostin sen vuosi sitten ja pesin ekaa kertaa, ja vesi oli VIHREÄÄ. Siis meikkisiveltimen, jota olen käyttänyt muutaman kerran, niin siitä tuli myrkynvihreää vettä…! Olen pessyt sen nyt kaks kertaa ja joka kerta lähtee vihreetä vettä… eli varmaan pelkissä siveltimissäkin on paljon aineita, jotka eivät välttämättä ole parhaimpia komboja iholle…:(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.