Kolmen ruokalajin terveellisempi dinneri

Joskus sitä tulee semmoinen fiilis, että haluaa repäistä ja kokata vähän jotain muuta kuin sitä perus-huttua mitä yleensä tulee asetettua tarjolle. Aivan liian harvoin tulee kunnolla istuttua alas ja nautittua ruoasta. Puhumattakaan siitä, että jaksaisi poiketa niistä kuuluisista omista rutiineistaan. Nämä hemmotteluhetket ovat niitä arjen pieniä luxus-hetkiä, joihin pitäisi todellakin panostaa enemmän. 🙂
Tässä ohjeet kolmeen ruokalajiin, joita tuli väsättyä. Teemana oli tänään ”vähän terveellisempi menu”, jossa pyrittiin säilyttämään lista mahdollisimman pitkälti eläinkunnantuotteista vapaana, sekä gluteenittomana. Muutamaa ainesosaa lukuunottamatta menu siis noudattelikin näitä ja itse muokkaamalla tästä voi jättää esim. mozzarellan pois ja korvata härkäpapu granolan gluteenittomalla versiolla.
 
Menu ”vähän terveellisempi” kahdelle
 

 
Alkupala: Raikas vihersmoothie herättämään nälkää
Ainekset:
Kourallinen pinaattia
1 ruukku tammenlehtisalaattia
Kourallinen tuoretta sitruunamelissaa
1 Kypsä (mitä kypsempi sen makeampi) banaani
1 Kurkku
1 Vihreä omena
1/2 limen mehu
Vettä summanmutikassa, niin että smoothiesta tulee juoksevaa
 
Ohjeet: Sekoita kaikki ainekset blenderissä. Koristele lime viipaleella ja sitruunamelissalla.
 
 

 
 
 
Pääruoka: Härkiksellä täytetyt bataatit ja tomaatti-mozzarella-basilika salaatti
Ainekset:
2 Bataattia
1/2 sipuli
Öljyä paistamiseen
1/2 Punainen paprika
1/2 Keltainen paprika
1/2pkt Härkistä
1/2prk kidenypapuja
Sriracha kastiketta oman maun mukaan
Grillausmaustetta
Pippuria
Suolaa
Vegaani juustomuruja
Tuoretta hienonnettua korianteria
Ohjeet: Pese bataatit ja kuivaa huolella. Pistele bataatteihin haarukalla muutamia reikiä ja paista uunissa 200 asteessa n. 45-60min (kunnes pehmeitä). Hienonna sillä aikaa sipuli ja paista öljyssä. Pilko paprikat ja lisää sekaan. Sekoita sen jälkeen kulhossa paprikat ja sipulit, härkis, mausteet ja korianteri. Valuta kidneypavuista neste pois ja lisää sekaan. Sekoita reilu kourallinen vege-juustomurua sekaan.
 
Kun bataatit ovat kypsiä, ota pois uunista ja halkaise ne pituussuunnassa. Kaiverra tämän jälkeen lusikalla hiukan bataatin sisustaa pois ja laita ”ylijäämä” bataatti täyteaineskulhoon. Sekoita täyte ja nostele sitä bataatteihin. Lisää päälle ripaus vege-juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 8-10minuuttia, kunnes juusto on gratinoitunut.
 

 
1 pkt Mozzarellaa
1 iso tomaatti
Tuoretta basilikaa
Tumma balsamietikkakastike
 
Ohjeet: Pilko tomaatti sekä mozzarellat viipaleiksi. Asettele tomaatit ja mozzarellat lautaselle vuoronperään ja lisää päälle basilikat sekä tumma balsamietikkakastike.
 

 
Jälkiruoka: Marjaisa soijajogurtti unelma
Ainekset:
Tuoreita mansikoita
Tuoreita pensasmustikoita
Tuoreita vadelmia
Soijajogurttia
Hunajaa
Härkäpapu granola
Jogurtti-mix pähkinä-siemen sekoitus
 
Ohjeet: Laita kulhon pohjalle ensin muutama mansikkaviipale ja sitten kerros soijajogurttia. Laita seuraavaan kerrokseen härkäpapu granolaa ja pieni loraus hunajaa. Lisää jogurttia, päälle marjoja sekä ripaus siemensekoituksesta ja hunajaa.
 

 
 

Kommentit (1)

  1. Katsu
    klo 23:38

    Moikka,
    Luin sun kansijutun uusimmasta Sport -lehdestä ja se herätti mussa muutaman ajatuksen. Ensinnäkin, musta sulla on ihan super upea kroppa, ja oot kaunis sisältä ja ulkoa. Musta on oikeesti niin kauheeta, että somessa kommentoidaan julkisuuden henkilöille ilkeitä asioita. Näillä kommentoijilla on lapsia, sisaruksia, ystäviä jne. Haluiskohan ne et me kommentoitas niiden kuviin loukkaavia juttuja? Haluaako ne opettaa niiden läheisille, että on ok unohtaa käytöstavat somessa? Oot tehnyt paljon tärkeää työtä koskien nuorten naisten ulkonäköpaineita ja mä toivon, että voin itsekin tehdä jotain sen asian eteen vielä joku päivä!
    Toisekseen, musta on ollut hienoo, että oot kertonut esim. sun sydänsuruista ja vaikeista asioista avoimesti. Sulla on niin paljon nuoria seuraajia, jotka ihailee sua ja mahdollisesti epäilee itseensä, ja kun ns. opetat heille, että kaikilla on joskus vaikeeta (oli se sitten parisuhteessa tai jollain muulla elämän osa-alueella), osaavat he varmasti suhtautua paljon armollisemmin omaan elämäänsä. Oot oikeesti niin ihailtava nainen ja yhdyn täysin sun feministisiin arvoihin! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.