Ruokakassin sisältö ja hinta

Nyt kun olen halunnut karsia ylimääräiset turhakkeet pois kaapeistani, niin katson aika tarkkaan myös mitä kaupasta lähtee mukaan. Ja aika nopeasti tässä onkin juurtunut jo mitä ostan ja kauppareissut sujuvat hyvinkin nopeaan kun ei tarvitse mietiskellä että mitähän tänään söisi. Tässä viimeisimmän kauppareissuni saldoa.
2x Kalkkunan fileepihvi
2x broileri jauheliha
2x lehtikaalipussi
2x kananmunapaketti
3 kurkkua
1x naposteluporkkana pussi
3x miniluumutomaattirasia
1x Oatly kahvi kaurajuoma
2kpl avocado
 
+ Salaattibaarista iso salaatti illalliseksi.
 

 

 

 
Mulla oli kotona jo valmiina pakkasessa (I know I know!!) useampi pussi erilaisia wokkivihanneksia, joten niitä mun ei tällä kertaa tarvinnut erikseen ostaa. Myös riisiä, riisikakkuja, kaurahiutaleita, kaurajogurttia ja marjoja löytyi jo entuudestaan.
Ostokseni maksoivat yhteensä 60,67€. Ison osan tuosta hinnasta haukkasi valmissalaatti, joka kustansi melkein 12€. Eli noin 49€:lla ostin itselleni 5 päivän ruoat. Toki jotain täydennyksiä pitää kesken viikonkin hakea, mutta ne on sitten ihan muutaman euron juttuja (kurkkua, tomaattia, salaattia tms).
Näin nopealla ja lyhyellä matikalla (ei tosiaan ollut mun vahvuuteni koulussa, mutta ehkä juuri ja juuri tähän laskutoimitukseen kykenen) päivähinta näillä eväillä on alle 10€, tarkalleen ottaen 9,8€. Mielestäni tuo on aika kohtuuhintainen raha päivässä laittaa syömisiin. Toki tässä nyt pitää taas muistaa, että mulla oli niitä vähän kalliimpia juttuja ja valmiina kotona, kuten marjat ja kahvi esimerkiksi, mutta kuitenkin. Jos nämäkin olisi pitänyt ostaa kaupasta niin tuohon voisi muutaman euron per päivä laskea lisää.
Terveellisesti syöminen ei siis välttämättä ole kallista. Perus ainekset ja tavallinen kotiruoka kun toimii vallan mainiosti!
Mahtavaa maanantaita! 🙂

Kommentit (8)

 1. Virpi
  klo 21:17

  Marjathan on halpoja, kun poimii suoraan metsästä😄

 2. Ninni
  klo 22:00

  Käytätkö ollenkaan tai vähän maitotuotteita? Mistä saat riittävän kalsiumin?:)

 3. Laura
  klo 06:53

  Moikka Janni! Ensinnäkin pakko hehkuttaa sun vlogia! Ihanan aito ja saa aina hyvälle mielelle❤ Mua kiinnostais tietää nyt, kun sulla on tää ruokaremontti käynnissä, että mitkä on sun lemppari ”on the go” -välipalat ja toisaalta mitä tykkäät syödä välipalaksi sillon, kun oot kotona. Ja vaihteleeko välipala sen mukaan, ootko menossa treenamaan yms. Välipaloja (varsinkin maidottomia) on välillä jotenkin niin hankala keksiä. Tämmönen vlogi/blogi-aihe kiinnostais! Kiitos ihanasta blogista ja vlogista❤

 4. Sanna
  klo 09:03

  Nyt minäkin tsemppaan syömisen kanssa ja jätän ylimääräiset hötöt pois. Kuiva riisi ei hirveästi houkuttele 😉 joten vinkkaisitko mitä kastikkeita esim. kanan ja riisin kanssa voisi tehdä? Kermaviilistä (jos käyttää maitotuotteita) ehkä mutta myös muita kevyitä/terveellisiä vaihtoehtoja kaivataan 🙂

 5. Siiri
  klo 13:45

  Ootko miettinyt jos ostaisit tavallisia porkkanoita ja leikkaisit niistä sopivia paloja? Tulis vieläkin halvemmaks! 😉

 6. milla
  klo 18:50

  Moikka! Olisi kiva nähdä myös jotain reseptejä vaikka just näistä ruoka-aineista tehdyistä ruuista 🙂 Itseäni ainakin kiinnostaisi nopeat ja simppeleistä raaka-aineista tehdyt ateriat/välipalat 🙂

 7. ninna
  klo 09:26

  kuinka tärkeä lähiruoka/sesonkiruokailu on sulle? entä hinta? mietin vaan tuota valmissalaattia ja lehtikaalia halvemmaksi tulisi nyt kun on keräkaali kesäkurpitsa ja omenasesonki saa pilkkahinnalla alle euron kilo ja suosii suomalaista. käytätkö eineksiä joskus? mikä olisi hyvä tuote?=

  1. jannihussi Kirjoittaja
   klo 13:15

   Totta kai lähiruoka on lähellä sydäntä. Nyt kuitenkin olen hoitanut ruokailut kotosalla ollessa niin hopulla, että olen vain hakenut kaupasta aina nopeaan mitä sattuu puuttumaan. Hinta ei ole mulle niin suuressa merkityksessä, haluan syödä terveellisesti ja se sitten maksaa sen minkä maksaa. 🙂 Mieluummin tingin sitten jostain muusta jos on tarvis. Eineksiä en oikeastaan käytä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.