Kaikkea ei voi kontrolloida


Mun oli tarkoitus kirjoittaa eilen Selviytyjistä. Sain inspiksen, kun kävimme Juhana Helmenkalastajan kanssa jätskillä. Tällä kertaa aihe kuitenkin hyppää huomiselle.
Pidän itseäni jokseenkin päämäärätietoisena ja jämptinä tyyppinä. Hyvin usein syöksyn soitellen sotaan ja innosta soikeana aloitan uusia projekteja. Joissain asioissa olen kuitenkin vuosien aikana oppinut olemaan varovaisempi ja vähän vetämään ohjaksista. Lähtökohtaisesti kuitenkin aloittaessani uusia proggiksia tai niihin lupauduttuani, hoidan oman tonttini niin hyvin kuin pystyn.
Tässä vastikään kuitenkin eräs projekti tyssäsi kuin seinään. Olin investoinut siihen jonkin verran aikaa ja sitäkin enemmän panostusta ja siksi sen kariutuminen tuntui kovin ikävältä. Olen todella tunteella eläjä, joten otan vastoinkäymiset usein suhteellisen raskaasti, erityisesti silloin, kun olen lähtenyt tehtävään mukaan sydämelläni. Tiedän että kaikki asiat eivät ole omissa käsissäni ja kaikkeen en pysty vaikuttamaan, joten siksipä juuri olen yrittänyt kehittää tätä hyväksymisen ominaisuuttani itsessäni. Yritän päästää irti niistä negatiivisista tunteista ja ajatuksista, joita tulee silloin kun jokin asia ei ole hyppysissäni. Joskus pystyn siihen paremmin, joskus huonommin.

Tällä hetkellä täällä koneen toisella puolen ei istu se normaalisti pirteänä ja iloisena koheltava Janni. Kuvailisin tämän hetken näkyä aika aavemaiseksi. Minulla on kilo rasvaa naamassa, koska ihoni on aivan korppu useita viikkoja jatkuneiden perättäisten kuvausten ja kuvausmeikkien jälkeen. Hiukseni sojottavat jokaiseen ilmansuuntaan vähintäänkin yhtä kuivana kuin iho ja silmien alla synkistelee tummien silmieni kanssa kilpaa silmänaluset, jotka voisivat imaista mustan aukonkin mennessään. Olen ollut muutenkin hiukan stressaantunut viime aikoina. Onneksi jokaiseen päivään on silti kuitenkin mahtunut edes pienen pieni hetki, jolloin on tuntunut, että olen oma itseni: se liialla energialla ja tarmolla asioihin heittäytyvä nuori nainen.
Ulospäin usein asiat näyttävät hyvin ruusuisilta, mitä on someen uskominen. Mutta mulla on jotenkin sellainen fiilis, että haluan olla rehellinen teille myös näistä toisen pään tuntemuksista. Aina ei ole kivaa, aina ei huvita, välillä tulee pettymyksiä ja joskus väsyttää. Sitä se elämä on. Mutta niiden ei-niin-kivojen hetkien jälkeen osaa taas arvostaa sitä päivää, kun rinta täyttyy hyvästä fiiliksestä ja päässä tulvii tuhannet potentiaaliset ideat ja inspiroivat ajatukset.
Jatketaan huomenna Selviytyjät aiheisella tekstillä, jossa kerron mm. mitä ihmettä me oikein touhuttiin eilen Helmenkalastajan kanssa. Pirskahtelevaa perjantaita kaikille! <3
Kuvat: Mari Hakanen Photography

Kommentit (12)

 1. Nina
  klo 15:33

  Ihanan rehellinen teksti. Ja myöskin totta; kaikkea ei voi kontrolloida. Vastoinkäymisiä tulee, mutta suomalaisella (tai kuusaalaisella 😉 sisulla eteenpäin!

  1. jannihussi Kirjoittaja
   klo 15:34

   Kiitos! <3

 2. vane
  klo 15:42

  Voi Janni! Auringonpilkahduksia perjantaipäivääsi ! Kiitos ihanan rehellisestä tekstistä, tuo on yksi asia miksi niin kovin pidän sinusta ihmisenä, olet aito ja rehellinen oma itsesi. Meistä jokaisella on toisinaan juurikin nuita nollaenergiapäiviä, ollaanhan me sentään vaan ihmisiä. Lataa itseäsi aivan rauhassa, jos vaan sulla mahdollisuus siihen.
  Olet timanttia koko tyyppi!

  1. jannihussi Kirjoittaja
   klo 15:32

   Kiitos!! <3

 3. kristianje
  klo 17:48

  Hyvä ja rehellinen teksti, asioista pitää puhua oli ne hyviä tai huonoja. Monelle sä oot motivaation lähde ja päivien piristäjä, ainakin täällä. Tsemppiä vaan kovasti ja kohti kesää Janni. Ps. Toivottavasti voitat Selviytyjät! 🙂

  1. jannihussi Kirjoittaja
   klo 15:32

   <3 <3

 4. keijo
  klo 17:52

  näin se vaan menee elämä ettei aina ole hauskaa,mut kun luen tätä sun juttuasi toivon vaan niin kaikkea hyvää sinulle <3 .
  itsellä tuntuu välillä olevan tosi vaikeaa kans silloin lähden yleensä lenkki polulle napit korvilla ja tulen takasin iloisena 🙂 .
  hyvää kevättä iloisen kaunis janni.

  1. jannihussi Kirjoittaja
   klo 15:31

   Kiitos ihanasta viestistä! <3

 5. Petteri
  klo 22:13

  Ilman sadetta ei aurinkoa arvostaisi, ilman tappiota ei voittoa arvostaisi, ilman pettymyksiä ei onnistumisista riemuitsisi, jos viimetippaa ei olisi ei mikään valmistuisi 😊 kaikkea hyvää kevääseen ja kesän odotukseen, leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä hymy huulilla 👍

  1. jannihussi Kirjoittaja
   klo 15:31

   Kiitos! <3

 6. Kolli
  klo 09:08

  Hyvä teksti taas 👍 Elämä on just noin. Välillä on loistavia hetkiä, välillä heikompia hetkiä. Kun on heikompi hetki menossa, niin silloin tietää, että todennäköisesti seuraavaksi on taas loistavan vuoro.
  Mitä tapahtuu kun jakaa surut jonkun kanssa ? No ne puolittuu. Mitä tapahtuu jos jakaa ilot jonkun kanssa? No ne tuplantuu ☀️

  1. jannihussi Kirjoittaja
   klo 15:31

   Olipa ihanasti tiivistetty tuohon loppuun! <3 Ja niin totta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.