Heimo on puhunut

 

Niin se vain 15 viikkoa Selviytyjiä pyörähti ohi että tärähti! Eilen koko homma huipentui jännittävään finaaliin, jossa Sampo kruunattiin voittajaksi. Ja täysin ansaitusti! Enpä olisi voinut paremmalle henkilölle suoda voittoa ja kunniaa kilpailusta.
Istuimme eilen Kimmon ja Sampon kanssa iltaa ja katselimme finaalia. Muistelimme koko reissua ja on ihan hullua ajatella, että tuostakin mokomasta on jo melkein vuosi aikaa! Reissuun lähtiessä meistä ei varmasti kukaan ajatellut, että käteen jäisi monien uskomattomien kokemusten lisäksi näin läheisiä ja tärkeiksi muodostuneita ystäviä.

Haluankin omistaa tämän postauksen meidän kolmen liitolle, joka kesti läpi kilpailun aivan alusta saakka. Aivan uskomatonta! Meidät olisi ollut mahdollista hajoittaa niin monta kertaa, mutta aina me onnistuimme toinen toistaan ovelemmilla peliliikkeillä pitämään kolmikkomme kasassa. Se vaati sitä, että kukin meistä vuorollaan hoiti oman tonttinsa niiden henkilöiden kohdalla, kenelle se parhaiten pelin kulun kannalta sopi. Esimerkiksi minun ”tontillani” oli Helena ja Katja, kun taas Kimmo junaili aiemmin Saran tiputuksen, puhumattakaan jo ennen heimojen yhdistymistä tapahtuneista juonen käänteistä. Meille kaikille kolmelle oli aikamme ja paikkamme liittomme eteen.


Paljon on spekuloitu sitä kuka osasi pelata ja kuka ei. En sitten tiedä, mutta esimerkiksi minä ja Sampo tiesimme jokaisen tiputuksen etukäteen. Yksikään äänestystulos KOKO kisan aikana ei tullut meille yllätyksenä (paitsi toki Sabitanin puuhat ennen heimojen yhdistymistä), koska olimme itse jokaisen tiputuksen takana. Mielestäni se kertoo jotain meidän pelaamisestamme. Ja eipä tuo nyt huonosti tuntunut menevän, vaikka jonkun mielestä finaalissa istui ”kaksi huonoa vaihtoehtoa”, joista toisella ei ollut mitään omaa tahtoa tai taktiikkaa. 😉 Kertonee siis ehkä enemmän siitä, kuinka pihalla lauseen töksäyttäjä loppupeleissä oli siitä, mitä hänen selän takana tapahtui.


Haluaisin vielä sanoa muutaman sanan sekä Kimmosta että Samposta, joista kummastakin tuli minulle ihan äärimmäisen läheisiä reissussa.
Kimmo
En ole eläessäni tavannut verbaalisesti yhtä lahjakasta ihmistä, kuin Kimmo Vehviläinen. Siihen yhdistettynä sametin pehmeä ääni, niin eihän sitä höpötystä voi kuin kuunnella aivan haltioituneena. Kimmo on äärimmäisen sydämmellinen ja muut huomioonottava ihminen. Hänen läsnäolollaan on uskomattoman rauhoittava vaikutus, joka toi minulle paljon turvaa kilpailun aikana. Kimmo kuunteli milloin mitäkin ajatuksen häivähdystä, joka mieleeni juolahti tuon kuukauden aikana. Hänen sanailuilleen sai nauraa maha kippurassa ja päivä toisensa jälkeen ihastella sitä karismaa, joka tuossa miehessä asuu. Kimmo on Selviytyjien oma Robinson ja Indiana Jones!

Sampo
Tämä lapin mies ei puhu paljoa, mutta kun puhuu, niin pelkkää asiaa! Sampo on yksi suoraselkäisimmistä ihmisistä, joita olen tavannut. Hän sanoo asiat suoraan ja on hyvin jämpti. Kun asia on käsitelty, se on käsitelty eikä sitä tarvitse vatvoa sen enempää. Sampo huolehti aina ensin että kaikilla muilla on asiat hyvin, jonka jälkeen tulivat vasta hänen omat tarpeensa. Hän on hyvin pyyteetön, vaatimaton ja nöyrä ihminen, joka ei turhaan korosta itseään tai saavutuksiaan. Sampo pitää omiensa puolta vaikka oma pää olisikin pölkyllä. Sampo on yksi niistä harvoista ihmisiä, kenelle voisin uskoa ihan mitä tahansa, tietäen hänen vievän salaisuuteni mukanaan hautaan asti. Jotain kertoo myös se, että Sampo lahjoitti koko voittopottinsa Hope ry:lle.

Vaikka tiesin, että Sampoa vastaan finaali tulisi olemaan vaikea, en epäröinyt hetkeäkään päätöstäni valitessani hänet. Olimme sopineet ennen viimeistä kisaa, että yhdessä mennään loppuun saakka. Ja niin ympyrä lopulta sulkeutui. Vaikka mielestäni minulla oli kaikki edellytykset voittaa kilpailu, niin tuomaristo on puhunut. Piste. Pystyin seisomaan sanojeni takana ja vastaamaan rehellisesti finaalissa viimeisessä roastissa jokaista sanaa myöden ja se jos joku merkitsee.

Yhtään euroa tai titteliä tärkeämpää minulle oli kuitenkin nämä ystävät ja kokemukset jotka sain. Opin itsestäni aivan käsittämättömän paljon uusia asioita ja oivalsin millaisia voimavaroja minussa oikein asuukaan. En vaihtaisi kokemusta mihinkään! Filippiineiltä palasi takaisin Janni 2.0.
Nyt on aika sulkea tämä jakso elämässäni ja kääntää uusi sivu. Heimo on puhunut.

Kommentit (7)

 1. Jari Potzz
  klo 12:05

  Olet Janni ihan paras! Voittaja minun ja useiden muiden silmissä.

 2. Anneli
  klo 12:23

  Täällä kotikatsomossa hurrattiin kovasti sun puolesta. Olit fyysisesti todella kova ja monessa tehtävässä veit heimon voittoon ja voitit myös roimasti yksilöhaasteita. Pelasit myös peliä hyvin ja fiksusti. Ei Sampokaan silti huono voittaja ole. Vaikuttaa joviaalilta ja luotettavalta tyypiltä. Ja samaa mieltä olen Kimmon karismasta! Aivan mielettömän lahjakas verbaalisesti ja älyttömän terävä pää, joka nappaa heti tilannekomiikasta kiinni ja värittää sen tikahduttavaan muotoon. Kimmon läsnäolo teki Selviytyjistä loistavaa telkkaria!

 3. Fani
  klo 12:56

  Mä en kyllä ymmärtäny sitä Saran kommenttia 😀

 4. Vilma
  klo 13:19

  Janni – sä olit koko kisan kovin pelaaja!! Sussa yhdistyi ihan mielettömän tehokas työskentelytapa, kohteliaisuus ja loistava kunto. Kannustin sua alusta loppuun. Pieneltä pettymyksen kyyneleeltä en voinut välttyä, ettet voittanut 😀 Sä olisit niiiin voiton ansainnut, oot NIIN kova. Naisena seurasin ylpeänä kun rökitit monissa kovissa kisoissa useat miehet. Oot huippu <3

 5. Kati
  klo 15:22

  Vau. Olisit kyllä ansainnut voittosi, ihan jo sen perusteella, että olit vaan niin kovassa iskussa tehtävissä. Jos voitto olisi ratkennut kisaamalla eikä katkeroituneiden entisten heimolaisten äänestyksellä, olisit ollut voittaja. Mutta kertoo sinusta paljon, että tiesit Sampon valitessasi, että hän todennäköisesti voittaa. Olihan se käynyt ilmi jo siinä teidän yhdessä kisatehtävässä, että kaikki pitivät Sampoa hyvänä tyyppinä ja todennäköisimpänä frendinä privaatissa.
  Mutta loistosuoritus ja onnea toisesta sijasta, jota voit pitää ansaitusti ykköspaikkana.

 6. M
  klo 18:30

  Janniiii oot aivan huikee! Sydän hakkas kotikatsomossa kaikissa viikossa jaksoissa mut erityisesti nyt vikassa jaksossa. Pidätin varmaan vahingossa hengitystä koko sen loppusodan ajan mutta huh oot niin sissi että voitit sen! Ihailtavaa on ollu katsoa sun selviytyjät-taivalta enkä ihmettele yhtään miten oot uinu meiän sydämiin <3 olet niin arvostettava, kaunis ja hyväsydäminen. Täydellinen just tuollaisena! Saat varmasti kuulla näitä sanoja mutta jokaisen olet ansainnut ja siksi minäkin haluan omani lausua. Fanitan sua! Niin myös mun pikkusysterit ja on ihanaa kun voi turvallisesti antaa niiden ihailla sun tekemisiä, oot ihanan jalat maassa ja hyvällä asenteella elämässä! Siitä sopii ottaa mallia.
  Palatakseni vielä selviytyjiin, kakkossija on upea saavutus ja se ilo miten osaat kuitenkin sampon puolesta iloita ja millainen ystävyys teille syntyi. Katsomossa omaa sydäntäni lämmitti se miten hyvä kantoi hyvää j lopulta voitti. Enkä tässä tarkoita niinkään sampon voittoa vaan teidän liittoa ja sitä lojaalisuutta ja uskollisuutta joka säilyi kilpailusta huolimatta. Ihanaa että ystävyys ja hyvä voitti kilpailun luonteesta huolimatta ja saitte saarelta matkamuistona jotain korvaamatonta. Pitäkää toisistanne kiinni samaan malliin! Se paha mikä tuomaristosta heidän harmin seasta huokui, ei saa valtaa, vaan teidän hyvät muistetaan <3
  Lisäksi katjalle nousee hattu kun ystävyys tässäkin oli ylempänä ja halusi äänestää sua! Katjallekin suuri sydän.
  Huh myös katsojaheimo on puhunut ! 😀
  Toivottavasti seikkailet vaikka biisonimafian joukossa jatkossakin niin näemme sinut ruudulta!
  Ihanaa kesää ihana janni! <3

 7. Milja
  klo 21:30

  Sä oot mulle tuttu kasvo lähestulkoon vain tästä ohjelmasta, niin nyt on hassua nähdä meikattuja kuvia. 😀 Tulee mieleen, että vähempi meikki tekee kasvoista usein herkemmän näköiset. 🙂 Ja nuoremmankin. Tosin riippuu iästä haluaako nainen näyttää nuoremmalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.