Linnakkeen herruus ratkeaa!


Viime viikolla nähtiin Fort Boyardissa kutkuttava taisto meidän sinisten ja kiveäkin kovemman harmaan joukkueen välillä. Harmaata joukkuetta tähditti tankotanssin moninkertainen maailmanmestari Oona Kivelä, remonttipiiskuri Perttu Sirviö sekä lumilautailija Heikki Sorsa. Harmaiden joukkue oli täynnä sporttista voimaa ja huippu-urheilijoiden periksiantamattomuutta, joten heitä ei voinut millään asteella aliarvioida vastustajina (kuten ei toki mitään muutakaan joukkuetta). 
Perttu joutui kuitenkin jäämään aarrekammiosta sivuun, sillä loukkasi selkänsä sen verran pahasti. Häntä paikkaamaan saapui oranssin joukkueen sähäkkä Sabina, joka kahmi kolikoita ketterästi kuin ketunpoika. Taistelu finaalipaikasta oli siis vähintäänkin tiukkaa.

Ennen aarrekammiota käytiin kuitenkin itse taistot tehtävissä. Tästäkään jaksosta ei äksöniä puuttunut ja jouduin yhteen itselleni henkilökohtaisesti haastavimmista tehtävistä koko ohjelmassa. Vastaavaa kuumotusta en ollut vielä muissa tehtävissä kokenut, kun jouduin kiipeämään Oonaa vastaan linnakkeen reunaa myöden. Askelmat oli niin kapeat, että kenkä ei edes virtaviivaisesti mahtunut laudalle kokonaan. Merituulen puhaltaessa linnaketta vasten tasapainokin oli välillä koetuksella. Siinä oli hyvä yrittää sitten pitää mielessä, että ”älä katso alas”, kun joka askelma piti tsuumata erikseen, ettei vaan astuisi tyhjään. Kädensijoja ei olllut laisinkaan, vaan sormet piti yrittää ujuttaa linnakkeen murenevan kiviseinän kolosiin.
Jossain vaiheessa tuota tehtävää tajusin, että Oona on valovuosia edellä radalla. Silloin päätin, että en enää kilpaile Oonaa, vaan itseäni vastaan. Tärkeimpänä asiana pidin siis sitä, että näytän itselleni että pystyn suorittamaan tehtävän kokonaan. Ja sieltä tultiin perästä, hitaasti, mutta varmasti! 😀 Oona on kyllä kova mimmi, ei voi muutakuin nostaa hattua! On meinaan pikkuinen kehonhallinta ja grippi kehittynyt maailmanmestaruuksia haaliessa! 😀

Ilmapallon posautus tehtävä oli aivan sairaan hauska! Vaikka siinä muljahti oikein kunnolla mahanpohjasta, kun Sami ja Roni ampuivat meikäläisen ilmoihin, niin silti se oli aivan törkeän hauskaa! Siinä olisi tehnyt mieli jäädä kiikkumaan ritsan nokkaan loppupäiväksi.
Jälleen kerran meidän joukkueen valttikorttina oli vahva yhteen hiileen puhaltaminen. Samilta tuli todella hyviä ideoita ja näkökulmia tehtävien suorituksiin, minä ja Roni oltiinkin usein kuunteluoppilaina. Kaikki olemme vahvoja omilla osa-alueillamme ja jokainen meistä kantoi taas kortensa kekoon parhaalla mahdollisella tavalla. Niinpä kolikoiden keruu sujui kuin tanssi ja saimme sen verran suuret setelit kasaan, että paikka finaaliin punaisia vastaan aukesi.
Nyt jäädään jännäämään miten taistossa käy! Finaali alkaa vajaan tunnin päästä 19:35 Maikkarilla!

Kommentit (2)

  1. LCC
    klo 22:38

    Toivottavasti en nyt ”spoilaa” mitään, mutta oon tosi onnellinen teidän puolesta ;D. Aina kun te ”hävisitte” tehtävän, olin tosi surullinen ja aina kun te ”voititte”, hurrasin teidän kanssa :D. Olitte mun lempparijoukkue austa asti ja vaikka oon katsonut aiemminkin nää Suomen Fort Boyardit, olitte silti yksi syy, miksi katsoin sen myös tänä kautena – vaikka pidän kyllä ohjelmasta muutenkin ;). Ootte kaikki tosi rohkeita ja mietin usein, kun katson kaikkia joukkueita, että vitsi, miten upeeta, sillä ite en uskaltaisi itse lähteä ikinä koskee käärmeisiin, tai ahtaisiin paikkoihin mm. On mulla paljon muitakin pelkoja, mutta noi on ehkä ne suurimmat :D. Jännitin tosi paljon finaalia, mutta olitte loistavia – samoin punaiset :). Loistavaa työtä kaikilta teiltä ja muilta joukkueilta! Hyvä Janni, Sami ja Roni! Oli mahtavaa katsoa teidän joukkueta ja teidän upeaa ryhmähenkeä! Oli varmasti loistavaa voittaa teidän ns. pelkonne ;). Paljon onnea vielä kaikille joukkueille! Oli loistavaa katsoa teidän kaikkien kisaa ja kehitystä, mutta lempparini olivat siniset tosiaan alusta asti ;). Kaikki joukkueet olivat silti loistavia ja hyvää ryhmähenkeä kaikilta! 😉

  2. LCC
    klo 00:43

    Ja unohtu muuten vielä sanoa, että kun sanoin ”hävisitte”, niin en todellakaan tarkoittanut, että oikeasti hävisitte, sillä mun mielestä Fort Boyardissa kaikki on voittajia, sai niitä avaimia, tai ei, mutta ylipäätänsä just se, että voittaa omat pelkonsa ja muutenkin uskaltaa lähteä tuonne kisaamaan ;). Loistava joukkue olitte joka jaksossa! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.