1987-2007

Kun synnyn olin varmaan ensimmäiset viisi vuotta kalju. Vihdoin kun tukka alkoi kasvaa, kasvoi se vaaleana kiharana haituvana. Siskollani oli tällöin luultavasti takapuoleen ulottuva tumma paksu tukka. Olin tietysti kateellinen ja kun katsoin isää ja äitiäni myös aivan varma siitä että olin adoptoitu. Kaikilla oli pitkät, melkein mustat ja suorat hiukset. jopa isälläni. Itse näytin ruotsalaiselta pojalta.

Tukka tummui aikanaan ja kiharat suorenivat. Lapsuuteni oli jo liian aikaisin alkavista tukkaongelmistani kuitenkin parhain mahdollinen. Matkustelimme paljon, sain uida meressä, leikkiä apinoiden kanssa, jopa torakoiden ja osasinhan myös puhua porsaille. Olin hurjan hölmö. Aina omissa maailmoissani ja puhelias, kuin silitysrauta. Luin taru sormusten herrasta kirjan niin monta kertaa, että osasin haltiakielen ulkoa ja luultavasti luulin olevani hobitti. Minulla oli mielikuvituskavereita ja mielikuvitusta vähän kaikkeen muuhunkin. Omassa pienessä pääkopassani elin jossain satumaailmassa. Missä kyllä taidan olla edelleenkin.

En tiedä olinko kiltti lapsi, mutta jos olin niin se taival ei ollut kovin pitkä. Teininä olin kamala. Hevostyttö siirtyi talleilta ostarille hengailemaan tosi coolina isoihin porukoihin. En tiedä miksi edes olin siellä, olin nimittäin edelleenkin ujo kuin orava. Hyvä kun sanaa sain sanotuksi kenellekään muille kun tyttökavereilleni. Ei mikään ihme, ettei minulla ikinä ollut poikaystäviä tai mitään lähellekään. Asiaa ei myöskään ehkä edesauttanut se fakta, että en tuntenut olevani mikään kaunotar.

Tykkäsin kuitenkin juhlia. Valitettavasti omistin myös todella hyvän viinapään ja join aina mielettömiä määriä olutta. Jostain kumman syystä en kuitenkaan koskaan saanut itseäni niin huonoon teinihumala kuntoon, etteikö järki olisi pysynyt kädessä ja onnistuin jopa olemaan myös sen verran fiksu, että osasin pysyä erossa melkein kaikista muista typeryyksistä.

Olin bilettävän pissiksen lisäksi erittäin kapinallinen ja kiero. Jos äitini kielsi minulta jotain, tein juuri päinvastoin. Viisitoistavuotiaana kun en saanut lupaa Espanjan matkalle, karkasin yksin Kreikkaan. Se oli ihan mielenkiintoinen ja hauska reissu.

Loppulomasta söin pelkkiä nuudeleita, koska rahat loppuivat kesken.

Siinä oli sellainen muutama sankarillinen vuosi. Koulua kävin miten jaksoin, karkasin aina ikkunasta öisin ulos ja hengailin ihan väärien ihmisten kanssa. Mielelläni pyyhkisin osan näistä vuosista kokonaan pois, mutta enpä olisi luultavasti nyt tässä ellen kaikkia polkuja olisi kompuroinut.

Toisaalta eikö teinivuodet aina ole enemmän, tai vähemmän kamalia? Draamaa ja kriisejä. Huonoja valintoja, naiivi mieli ja mitä hirveimpiä tyylikokeiluja. Tietysti mukaan mahtuu hauskoja aikoja, naurua ja niitä ikimuistoisia huolettomia hetkiä. Olen kuitenkin mielummin nyt tässä. Ja ihan mielettömän onnellinen.

Se mitä kuvista näette on pettämätön tyylitajuni, mielettömän kivat kampaukset, kauniit kulmakarvat ja parhaimmat poseeraukset. Olkaa hyvät.

Kommentit (73)

 1. Nimetön
  klo 06:07

  Oot ollu myös ”teininä” ihan mielettömän kaunis!! Ja hui kun olet ollut laiha, vaikka laiha siis olet edelleen ;D

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 12:07

   Onneksi en sentään ihan noin ruipelo kuitenkaan 🙂

 2. Jaana
  klo 07:20

  Started so nice but suddenly went soo wrong..

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 12:06

   No shit, Sherlock 😀

 3. Siw
  klo 08:32

  Siis oothan sä ollut ihan superkaunis jo nuorempana!! Ehkä joo sellasen teinipissiksen näköinen mut kaunis silti!

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 12:08

   Ehkä ihan hieman teinipissis 😀 Olin pissiksen perikuva!

 4. Nina
  klo 09:36

  Olipa virkistävä postaus, vaikka pitikin kyllä aidosti rumana ihmisenä vähän hymähdellä ”en ollut mikään kaunotar” kommentille. Kovin kriittisiä ovat ihmiset itseään kohtaan. Vaan ehdottomasti allerkirjoitan sen, että LUOJA KIITOS JA TAIVAS VARJELE onneksi on teinivuodet takanapäin!

  Hurjaa miten tukka on tummunut! Itsekin olin lapsena vakuuttunut, että osastolla on käynyt virhe ja minä olen väärässä perheessä. Tuuheatukkaisten vanhempien ja sisarusten seassa kun pyöri yksi lähes kalju minä. 😀

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 12:10

   Minun oli pakko karsia ne kamalimmat kuvat pois. Myönnän, etteivät nämä ole läheskään niitä hirveimpiä, mutta usko pois ku sanon että ihan oikeasti en ollut kovinkaan hyvännäköinen niihin aikoihin 😀

 5. Fanny
  klo 12:01

  Oletpa ollut aina kaunis 🙂

 6. lotta
  klo 12:37

  haha kauas olet kyllä tullut, hihitytti kyllä muutamat kuvat myönnän 😀 mutta mun mielestä olet kyllä aina ollut kaunis! :–)

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 16:34

   Onneksi aika kauas noista kuvista. Pidän erityisesti valkoinen hame ja kirkkaan vihreä pitkä toppi yhdistelmästä. Puhumattakaan asun kengistä. Huh.

 7. mix
  klo 13:03

  Herrajestas, mitä sulle kävi noissa loppukuvissa! Anteeksi ihmettelyni, ei sun tarvitse edes vastata, näytät vaan niin kamalan hoikalta!

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 16:36

   Ei minulle mitään käynyt. 🙂 Jos tarkoitat jotain syömishäiriötä, niin ei mitään sinne päinkään. En koskaan laihduttanut, tai edes miettinyt mitä suuhuni pistin (pakaste pizzaa tosin useimmiten). Olen ain aollut vaan niin pienikokoinen.

 8. Pipari
  klo 13:11

  Miks et käytä enää tota Carhatin collegea?

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 16:36

   Hahah, se saattaisi olla hieman pieni ja myös onneksi jonnekkin kadonnut jo.

 9. Heidi
  klo 13:17

  Joka kuvasta näkee kyllä että oot ollut aina tosi kaunis, niinkuin edelleenkin olet! 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 16:37

   Karsin ne kamalimmat pois. Jossain näytin pikeemminkin klonkulta, kuin itseltäni yhtään 😀

 10. sarkku
  klo 13:32

  Voi että sä oot hyvä kirjottaa 😀 röhötän täällä töissä niin ku possu sun jutuilles! Etkä todellakaan oo ollu mikään ruma, kaunis ku kukka joka kuvassa 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 16:38

   hahah, ihana. hyvä että sain jonkun nauramaan hölmöillä jutuillani 🙂

 11. Joanna
  klo 14:24

  Ihana postaus 😀 Olin kyllä pentuna aivan samanlainen kirjojeni (okei, edelleen luen Tolkienia aina vapaa-ajalla) ja satumaailmojen kanssa, enkä kyllä voi väittää ettäkö teinivuodet postauksesta paljoa hyveellisempiä olisi olleet :’D Mutta nimenomaan – kaikki päätökset ja retket on kuljettaneet sitten juuri tähän hetkeen :>
  Ja noi kuvat on ihan huippuja, ainakin näkee konkreettisesti sen mistä ollaan kehitytty ja miten (noin tyylitajun suhteen ja sillain) ;D

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 16:39

   Luojan kiitos tyylitaju on tosiaan kehittynyt 😀
   p.s Tolkien on paras!

 12. daniela
  klo 14:33

  kaunis olet kyllä aina ollut !

 13. daniela
  klo 14:34

  kuvien perustellaa olet aina ollut kaunis !

 14. Tytti
  klo 14:42

  Hei näähän on kivoja kuvia! 😀 Mun nuoruudesta on lähinnä sellaisia hirveitä hevostyttö-takkutukka tyylisiä kuvia! 😀 Jotenkin niin erinäköinen mutta kuitenkin niin samannäköinen.. Vasta viimeisessä kuvassa alkoi olla jotain vihjettä nykyisestä! Nää on vielä kuiteskin julkasukelposia! 😉

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 16:40

   Nämä oliva AINOAT julkaisukelpoiset. Loppuja en pystynyt edes itse katsomaan.

 15. Whaat
  klo 15:01

  Joo.. Ihan helvetin ruma olit 😉

 16. audrey
  klo 15:16

  aaaaa noi lannevyöt ja tuo hopeinen mekko 😀 meillä on ollut niin samanlainen (loistava!!) tyylitaju nuorena…

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 16:41

   Paksut lannevyöt ja paljon kimaltelevaa. Korujakin vähän sinnetänne, hiuksiin kolme purkkia lakkaa ja rumat kengät. Johan oli valmis baanalle!

 17. Karla
  klo 15:25

  Hahahah, mahtava postaus:) osaat kirjottaa aina niin hauskalla omalla tyylilläs ja kiva nähä minkälainen olit nuorempana

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 16:42

   Kiitos, kiva, että ymmärrätte oudon kirjoitustyylini 🙂

 18. anna
  klo 15:41

  Oot näyttäny vähä venäläiseltä? 😀

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 16:42

   En yhtään ihmettele, vaikka olisin näyttänyt mustalaiselta.

 19. snaana
  klo 16:58

  oikeesti sun blogista on tullu mun ihan lemppari! ihan loistava huumorintaju ja kirjotustyyli ja tyyli muutenki 😀 käyn jokapäivä tsekkaa ootko päivitelly 😀 älä lopeta ikinä haha 😀

 20. Heidi
  klo 17:21

  Hei!

  Olen lukenut sun blogiasi jonkun aikaa ja täytyy sanoa, että pidän tyylstäsi kirjoittaa. Tää postaus on aivan huikee ja jokainen meistä parikymppisistä kyllä muistaa varmasti omat teinivuotensa ja että tuoltahan silloin oli coolia näyttää. Kiva kun kirjotat rempseästi etkä tee turhan täydellisen näköisiä päiviä muokkaamalla tekstejä siten että niissä annetaan vain parhaat palat omasta elämästä ja ajatuksista. Täydellisyys vaatii mielestäni pieniä virheitä ollakseen mielenkiintoisesti täydellinen. Mukavaa päivää ja viikon alkua sinulle ja kiitos loistavasta blogista!

  T. H

 21. kp
  klo 17:23

  Ihan saman näkönenhä sä oot edelleen. Ainakaan ei oo tissien kohennus mitenkään parantanu ulkonäköäs ja paremmat ilmeet sulla noissa kuvissa on kun nykysissä missä pitää toi pää kääntää ja vetää kauhee tekohymy naamariin.

  Entinen tyylis oli parempi!

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:31

   Voi olisitpa vain nähnyt loput vanhoista kuvistani, niissä sitä tekohymyä vasta olikin.

 22. Laura
  klo 18:05

  Hahaha, aivan ihana postaus!
  Onneks me kaikki about tuohon aikaan syntyneet, ollaan tehty noita samoja tyylimokia ja siihen aikaanhan ne oli jopa muotia! (luojan kiitos ei ole enää);)

  Mutta ehdottomasti huippu postaus ja erittäin paljon pisteitä sun nykyiselle tyylille! Sun pitää tehdä n. 15 vuoden päästä uusi blogi postaus sitten, että miltäs sitä on näytetty parikymppisenä!

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:33

   Niin oli! En vain kykene ymmärtämään, että miten ihmeessä 😀 Mutta, olet oikeassa, ihan varmasti seuraavan kahdenkymmenen vuoden päästä nyrpistäisin nykyisille valinnoilleni taas naamaa 😀

 23. Sophia
  klo 18:12

  olipas kiva postaus, piristi mukavasti kipeän päivää:)! postaus sun ja laurin rakkaustarinasta piristäs enemmän;):D ootte niin ihana pari:) vietä kivaa kevättä ja kesää!:)

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:34

   Kiitos, kiva kuulla 🙂 Voi, että se tarina on niin pitkään ollut työn alla. Jotenkin tosi vaikea kirjoittaa, mutta ehkä joskus.. 🙂

 24. Maria
  klo 18:48

  Sää oot ihan mahtava kirjottaja! 😀 Ai et ollu kaunis nuorena haha mikä vitsi:)

 25. milla
  klo 19:10

  musta oot kyllä just niin kaunotar kun olla voi :)ja hullua miten sulla tuliki sit niin mieletön tukka kun se lopulta kasvoi 😀 heh

 26. Linda
  klo 20:29

  ”Viisitoistavuotiaana kun en saanut lupaa Espanjan matkalle, karkasin yksin Kreikkaan. Se oli ihan mielenkiintoinen ja hauska reissu. Loppulomasta söin pelkkiä nuudeleita, koska rahat loppuivat kesken.” – Hahah tolle ei voinut olla nauramatta. Hyvä postaus, oot myös taitava kirjottaan. Lumoot ihmiset kirjotustyylilläs lukeen jokaikisen sanan – ainakin näin käy mun kohdalla!

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 03:05

   Mielettömän iso kiitos. Ihana kuulla 🙂

 27. hensku
  klo 20:36

  Kuulostat aivan mahtavalta ihmiseltä, olet hirvittävän kaunis (olet myös ollut sitä ”teinistä” lähtien!!) olen lukenut blogiasi viime kesästä lähtien, olet usein päivieni piristys, kiitos siitä! 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 03:05

   Kiitos itsellesi, että luet 🙂

 28. Lilyy
  klo 20:58

  Ihana postaus ja kuvat oli super hauskoja ja kauniita! 🙂 Yksi kysymys joka ei liity mitenkään tähän postaukseen, mutta oletko joskus laittanut tänne reseptiä siitä ”shmoothiesta” mikä on vihreää ja onkohan siinä jotain minttua tms… hienosti selitetty 😀 Mutta toivottavasti ymmärsit? 🙂 Ja jos olet niin mistä sen löytää?? 😀

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 03:13

   Tiedän mitä tarkoitat 😀 Hmm.. Siihen taisi muistaakseni tulla murskattuja mintunlehtiä muutama ja mangokuutioita sellainen kourallinen reilu (pakaste) Puolikas purkki turkkilaista jogurttia ja toinen puolikas maustamatonta jogurttia, yksi banaani, sekä ihan vähän sokeria 🙂

 29. blabla
  klo 21:29

  Mielenkiintoisin juttu mielestäni tuossa oli se, kun kerroit että karkasit Kreikkaan _yksin_?? 😀 sitä ei kuitenkaan tietääkseni kovin moni ”teini” ole tehnyt.

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 03:14

   Ei ole tainnut, ei 😀 Jäin siitä tosin kiinni, kun äitini näki lomakuvani 😀

 30. eveliina
  klo 22:09

  uskomatonta, että sulla on ollut vaalea kikkuratukka 😀 kuinka monta sisarusta sulla oikeen on? 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 03:15

   Niimpä! Minulla on kaksi. Olen keskimmäinen 🙂

 31. ellen
  klo 22:26

  Täällä myös yks jonka tukka ei kasvanu pienenä. sukulaiset oli jo monesti lapsuusaikana kysellyt et missä neidin tukka viipyy… Nykyään sit extrapaksulla tukalla mennään 😀

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 03:16

   haa! Eli tässä on selkästi jokin juttu. Ei ihme, että ne jossain päin maailmaa ajaa aina tyttölapset kaljuksi, että niille kasvaisi isompana paksu tukka.

 32. Essi
  klo 22:31

  Siis lähitkö sä oikeesti yksin Kreikkaan 15 vuotiaana?:D

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 03:17

   Lähdin suutuspäissäni kyllä 😀 Reissuni ei ollut edes kahden viikon pituinen, mutta mielestäni pärjäsin muuten ihan hyvin ensimmäisellä matkallani yksin.

 33. suvi
  klo 23:47

  Näytät nätiltä kuvien alusta ihan loppuun :> En ymmärrä miten oot pitäny ittees joskus vähemmän hyvännäkösenä, kun kuvat kertoo selkeesti muuta! :>

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 03:18

   Nämä olivatkin ne ainoat julkaisu kelpoiset ja uskokaa pois kun sanon, että näytin joka kuvassa aina ihan erilaiselta. Hyvä kun itse tunnistin itseäni 😀 Eikä siellä kovin montaa nättiä ihan oikeasti ollut.

 34. taulutv
  klo 00:15

  kreikan reissusta olisi hauska lukea lisää. please? 😀

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 03:19

   hahah, se on itseasiassa aika lyhyt tarina. Otin vain aurinkoa ja pelasin muien turistien kanssa bilistä 😀

 35. Nimetön
  klo 00:34

  HAaaaaahahhaa 😀 Siis toi TYYLI. Oon niin käyny ton saman läpi. 😀 Tätä postaus olin odottanu ja kiva että teit tän 🙂 Kaunis olet ja olit!!

  Sun faijas näyttää tossa kuvassa siltä jenkkinäyttelijältä, Andy Garcialta. Siis tosta kuvakulmasta just.

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 03:22

   hahah, ehkä hieamn kyllä 😀
   ONNEKSI tuo tyyli on ohi!

 36. oona
  klo 17:11

  Ihana postaus 🙂 Itse oon syntyny samana vuonna ja käyttänyt monia samoja vaatteita mitä sun kuvissa näkyy. Silloin sitä oli olevinaan niin tyylikäs, mut nykyään en kestä ees kattoa kuvia siltä ajalta 🙂

 37. peeoo
  klo 17:32

  haha:D mullakin oli samanlainen pellavatukka ja olin pitkälle lapsuutta kalju:D

 38. Emma
  klo 21:50

  Ah miten ihanan rehellistä. Voin samaistua kertomaasi. Vieläkin nuo vuodet tosin repivät jossain taka-alalla. Live and learn…

 39. Nimetön
  klo 21:59

  Uskomattoman kaunis! :>

 40. riialii
  klo 23:55

  Oot ollut kaunis! Nuo vanhat tyylit on suloisia 😀 sulla on tainut aina olla hyvä iho? Siis ei finnejä? Mulla ei oo ollut jactoivon ettei niitä tuu enãä, oon 21 v;D

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 09:56

   Minulla tosiaan oli todella hyvä iho siihen 20- vuotiaaseen asti. Sitten puskan takaa tuli aikuisiän lievä akne minkä parissa kamppailin muutaman vuoden kunnes sain sen antibiooteilla pois. En tiedä miksi se tuli, mutta jos kävisi huonosti, niin suosittelen että suoraan vaan antibiootit (yritin ruokavaliosta, kalliisiin voiteisiin, eikä mikään muu auttanut).

 41. Miau
  klo 09:44

  Sori et olen eri mieltä, kun muut. Mun mielestä on itsekeskeistä ja lapsellista postata ”oi oi, olen ollut niin ruma” -postausta, kun valitsee joukkoon selvästi vain kauniita ja kehuja kerääviä kuvia. Tiedän, että meiltä jokaiselta löytyy oikeasti rumia kuvia kaapista. Onko sulla pokkaa laittaa niitä tänne? Vai onko niin, ettei itsetunto kestä ”rumuutta” ja naurunalaiseksi laittamista? Sä olet joka tapauksessa ihan mielettömän kaunis, oikeasti epäonnistuneet ja rumat kuvat vaan antais susta inhimillisen ja itsevarman kuvan. :/

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 09:58

   Ei se mitään, aina saa olla eri mieltä. Alunperin olin tosiaan laittanut postaukseen enemmän niitä hirveitä kuvia, mutta päätin poistaa ne, koska jokaisessa oli tupakka, tai kaljapullo – yleensä molemmat kädessä enkä halunnut ehkä kuitenkaan sellaisia kuvia tänne. Näillä nyt mennään.

   1. Miau
    klo 13:19

    🙂 Ymmärrettävää! Hih!

 42. meri
  klo 10:41

  carhartt ja eckö :DDDD voi ysäriä <3

 43. Nimetön
  klo 11:14

  Karkasit kreikkaan ? 😀 saanko kysyä että minkälaiset välit sinulla oli/on sinun vanhempiisi ? 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.