Aina kanaa

Puuskahdan kiukuissani joka kerta kun noukin kaupan kanahylyltä lempi pakettini maustamattomia ohuita fileesuikaleita. Ennen niiden hinta oli neljän euron paikkeilla, nyt seitsemän. Se on melkein tupla hinta ja se on silkkaa vääryyttä, mutta ostan niitä silti. Ehkä vielä löydän joskus toisen kanan itselleni.

Meillä syödään (ette varmasti ole huomanneet) todella usein kanaa. Koska nopeasti kyllästyn ruokiin, pitää joka kerta mukana olla jotain uutta. Edes jotain pientä ja löytää se täydellinen yhdistelmä. Nyt sellainen osui kohdalle Kanan, kasvisten, vuohenjuuston, rucolan ja kahden kastikkeen yhdistelmässä. Kahden kastikkeen yhdistelmä on edelleen parasta.
(toinen kastike tosin unohtui hienosti kuvista)

Inhoan löysiä kasviksia, mutta olen valitettavan hyvä keittämään niitä yli. Eilen näin ei käynyt ja olin tyytyväinen. Ensimmäisenä pannulle, missä oli vettä ja hieman voita (vettä vain sen verran, ettei kasvikset peity kokonaan) laitoin salottisipuleita, kymmenen minuutin jälkeen mukaan meni retiisejä, suloisia miniporkkanoita, parsakaalia ja ruusukaaleja. Hieman suolaa päälle ja kannen alla kypsäksi.

Kanan paistoin ihan tavalliseen tapaan pannulla, mutta lisäsin toisen puolen kypsyttyä sen päälle vuohenjuustoa. Tarkoituksena oli ruskistaa vuohenjuusto kiekot kauniin ruskeiksi pinnalta, mutta se vaan on aina yhtä hankalaa. Tyydyin siis länttäämään juustot miten sattuu siihen päälle ja peitinkin kokkareet hienosti kasalla rucolaa.

Toinen kastike oli hieman tulinen reggae reggae –sauce, mistä olenkin maininnut joskus aikaisemmin. Ja toinen perus ranskankerma, mihin tulee ne samat; sitruunanmehu, pippuri, suola, sokeri, chili, valkosipuli.

Nämä kaksi kastiketta, ne napakat kasvikset, mehukas kana, vuohenjuusto ja rucola ei voi olla toimimatta yhdessä.

Kommentit (21)

  1. Maiju
    klo 19:01

    Aah, sun kokkauksista on aina niin ihana lukea! Omat kokkitaidot kun riittää ainoastaan makaroni-jauheliha-mössöön tai kana-kaupan wokkivihannes-sekotukseen. En millään käsitä,miten kotitalouden numeroni oli kuitenkin yläasteella aina 9-10 😀 siitä tosin on jo aikaa,mutta kuitenkin!

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 23:15

      Minullakin oli muistaakseni aikoinaan ihan hyvä kotitalouden numero, vaikka tuohon aikaan osasin suurin piirtein keittää vain vettä. Jos sitäkään 😀

  2. tableofcolors
    klo 21:20

    Ihanan näköinen annos, tulee ihan nälkä kun päivällinen jäi vähän kevyeksi! 🙂

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 23:17

      Kiitos 🙂 Kurkin vähän noita sinun sivuja ja sielläpä vasta hienoja annoksia/leivoksia olikin. Nam!

      1. tableofcolors
        klo 08:16

        Kiitos! Olen ihan hurahtanut tähän blogi maailmaan…en ikinä ois arvannu että se on näin inspiroivaa ja mukavaa 🙂

  3. Alexa
    klo 21:36

    Ahh rakastan sun ruokajuttuja! Oon selannut kaikki nälkäisenä tässä läpi 😀 Laitoin just J:lle kauppalistaan tän ainekset, mutta oli kuulemma liikaa! Että näin meillä 😀 Kokeillaan Mariannan kanssa viikonloppuna sitä lohta, mistä postasit pari viikkoa sitten nam! xx

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 23:18

      Oi ihanaa! Toivottavasti onnistuu, se oli kyllä hyvä annos 🙂

  4. Jenninen
    klo 22:05

    Ja mitähän siitä seitsemästä eurosta jää itse tuottajalle? Ei varmastikaan paljon.

    Pahoittelen tälläistä kommenttia, mutta kun en millään ymmärrä, miten ihmiset oikeasti kehtaavat valittaa ruoan hinnasta. Seitsemän euroa kanapaketista ei todellakaan ole paljon, kun siitä lähtee siivu tuottajalle, siivu kaupalle, siivu markkinointiin.. Broilerinkasvatus ei ole siitä eettisimmästä päästä muutenkaan, mahdollisimman halvalla yritetään tuottaa lihaa, eläimistä viis.

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 23:19

      Olet oikeassa ja tosiaan minähän olen vieläpä se joka todella harvoin valittaa ruuan hinnoista kun olen tottunut siihen törsäämään, joten kaipa voin antaa tuon seitsemän euron kanan olla 😀

  5. AnninaN
    klo 22:13

    Tuntuu niin käsittämöltä että Suomessa joudutaan maksaa kanasta 7e kun on tottunut Tallinnassa tekemään ruokaostokset:D

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 23:20

      Täällä ei tosiaan ole halvimmasta päästä 🙂

  6. Essi
    klo 22:15

    Oooh! Mä en tiennyt, että Suomestakin saa tuota soossia! Multa oli näköjään mennyt tuo edellinen postaus aiheesta ohi…
    Oon yrittänyt etsiä jerk maustetta tuloksetta. Yhden Karibialaisen kaupan netistä bongasin (heillä ei tosin ole omaa sivua), joten en tiedä onko se enää olemassa. Mutta jos joskus saat käsiisi ihan perus jerk maustetta, ihan semmosta purkissa olevaa jauhomaista juttua, niin osta osta osta. Se on maaaaaailman parasta. Raahasin sitä Jamaikalta usean purkillisen ja olen jo kaikki käyttänyt! Sitä voi laittaa ihan mihin vaan – ranskalaisiin, dippikastikkeeksi, kasviksiin, kaikkiin lihoihin, keittoihin, sipseihin…jne.

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 23:22

      Kuulostaa hyvältä! minulla on sellainen muistikuva, että olisin vastaavaa nähnyt jossain, ehkäpä jopa käytttänyt? Luultavasti Afrikassa, siellä oli hyviä mausteita ja veinkin myös kotiin monia monia purnukoita sieltä 🙂

  7. littleB
    klo 23:57

    Oijjjj miten ihana annos, ihan kuin ravintolasta! NAMS! Täytyypäs hakea itsekin huomenna jotain tuoretta ruokaa. Ollut sen verran kiireistä viime aikoina ja jotenkin se on aina ruokavalio joka siitä ensimmäisenä kärsii :/

  8. heidi
    klo 01:30

    Ihana annos! vinkkinä jos haluat saada täydellisen ruskistetut vuohenjuusto palat, niin pannu sopivan kuumaksi ja pyöräytä viipaleet ennen paistamista vehnäjauhoissa molemmin puolin;) niin että jauhoja tarttuu hieman juuston pintaan ja sitten vain paistamaan, juusto pysyy koossa ja saa kullanruskean sävyn!

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 12:32

      Hei kiitos tuhannesti! Olen kokeillut vaikka mitä vinkkejä, mutta en tätä ja kaiken järjen mukaan kuulostaa juuri toimivimmalta. Mahtavaa, kiitän 🙂

  9. möörve
    klo 09:06

    Ah! Ihanan näköistä ja terveellistä 😛 Itsekin syyllistyn kasvisten ylikeittämiseen, joten täytyy kokeilla tuota sun tapaa.
    JA kana ON hävyttömän kallista. >:/

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 12:31

      Vähemmän vettä, miedompi lämpö ja ahkera tökkiminen on se salaisuus 😀

  10. Ege
    klo 09:58

    ”Ennen niiden hinta oli neljän euron paikkeilla, nyt seitsemän. Se on melkein tupla hinta ja se on silkkaa vääryyttä, mutta ostan niitä silti.”
    Se on tosiaan silkkaa vääryyttä: nimittäin aivan liian halpaa! Tuolla hinnalla ei voi myydä kuin kanojen kidutukseen perustuvaa tehoteollisesti tuotettua broileria. Jos haluat välttää vääryyttä, älä osta tuollaista vaan vaadi luomua tai edes pientilojen tuotteita.
    http://www.oikeuttaelaimille.net/ttnet/index.php?option=com_content&task

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 12:29

      En nyt tarkoittanut sitä niin kirjaimellisesti 🙂 Tietenkään se ei maailmaani kaada ja hieman vitsin tapaisesti kannattaisi ottaa tuo. (ymmärrän, että ei tosiaan teksteistäni aina voi ymmärtää miten tosissani ne kirjoitan. Minun vikani siis).
      Käytän luomua paljon ja myös pientilojen tuotteita.

  11. Pini
    klo 15:56

    Oih, mä tein just ite vähän aikaa sitten postauksen kun täytin kanan rintafileet vuohenjuustolla ja käärin vielä ympärille parmakinkulla (resepti mun blogissa ;)), sopii kyllä niin hyvin yhteen kana ja vuohenjuusto!

    http://boudoir-pini.blogspot.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.