AVOKADOKAKKU

 

Ah, banana bread. Kuka muu rakastaa kosteaa ja täyteläistä banaanileipää?
Sain Cosmopolitanin ruokapalstaani varten hauskan idean korvata banaanin milläs muullakaan kuin hittihedelmä avokadolla ja tehdä perinteisestä banaanileivästä eksoottisen vihreän.

Tämä ei ole mikään terveysversio, vaan oikea makea herkku. Hieman kevyemmän version saa puolittamalla sokerin määrän ja korvaamalla sen kookossokerilla, mutta sitten väristäkin tulee vihreän sijaan valitettavasti ruskea 🙂

 

AVOKADOKAKKU

4 kananmunaa
2 dl sokeria (voi korvata osan fariinisokerilla, tai terveellisempään versioon 1dl kookossokeria)
2tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 avokadoa
1 tl limen mehua

KUORRUTE
1 dl tomusokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl limemehua

 

Esilämmitä uuni 170 asteeseen.
Mittaa kulhoon sokeri ja kananmunat. Vatkaa vaahdoksi käyttäen apuna sauvasekoitinta.
Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Muussaa 1,5 avokadoa haarukalla tasaiseksi, mössöksi ja purista joukkoon 1 tl limen mehua.
Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe ja ruokasooda.
Yhdistä kaikki ainekset keskenään. Sekoita kunnes ainekset ovat tasaista taikinaa.

Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada seos tasaisesti vuokaan. Nosta vuoka uunin keskitasolle ja anna kypsyä n. 40-45 min
(Vinkki: testaa kakun kypsyyttä veitsellä. Jos taikina tarttuu veitseen, on kakku sisältä vielä raakaa).

Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.

Nosta kypsä kakku uunista ja anna jäähtyä n. 15min. Levitä päälle veitsellä kuorrute.
Koristele raastamalla päälle hieman limenkuorta ja lisää halutessa myös pähkinärouhetta.