BEACH DAY & HAMAM

Sup-lautailua ja turkkilainen kylpylä. Aika pitkälti tältä kuulosti viimeinen päivämme Bodrumissa. Olimme kaikki innoissamme rennosta aikataulusta ja sitäkin rennommasta ohjelmasta ja lähdimme suupielet korvissa Ortakent rannalle missä meitä odotti mukava windsurfer porukka valmiina opastamaan meitä suppailusta purjelautailuun.

 

Päivä oli kuuma ja en voi kieltää ettenkö nauttinut älyttömästi vedessä polskimisesta ja rantatuolilla löhöilystä. Olin tässä vaiheessa vielä kokonaan parantunut alkulomaani piinanneesta kuumeesta ja oli ihanaa olla vihdoinkin kaikella energialla menossa mukana. 
 

 

Kun vesileikit oli leikitty, oli hieman illemmalla aika kuurata kaikki se hiki ja hiekka Hamam kylpylässä. Olisin ehkä voinut hieman sivistää itseäni tästä vaikkapa kaikkitietävän Googlen avulla, mutta eihän sitä nyt tajunnut. Kuulin vain sanan spa ja spahan olin tietenkin mielestäni myös menossa.

Kylpylä minne menimme oli kuitenkin enemmän perinteinen turkkilainen saunakylpylä. Hyvällä tavalla mielenkiintoinen sellainen.
Ei siis pelkästään mikään turkkilainen höyrysauna mihin törmää suomessakin kylpylöissä, ei vaan hamam se iso marmorinen huone, minkä keskellä kupolikatto, jonka alla iso pyöreä marmoritaso ja huoneen sivuilla pieniä hanoja ja marmoripenkkejä. Sinne kosteaan marmorihuoneeseen me tallusteltiin normaalin saunan ja höyrysaunan jälkeen hieman hämillämme pesijöiden luokse.

Niin, pesijä –  mies miltei ilkosillaan vain pieni liinavaate vyötäröllään ja karhea kinnaskäsine kädessään, tai vaihtoehtoisesti jonkin sortin tyynyliinan kanssa, mistä taiteiltiin isoja vaahtopilviä. Siitä vaan kaikki ensin huoneen reunoilla kuorintaan ja sitten vierekkäin makaamaan keskelle huonetta pyöreälle tasolle vaahtopilven alle hierontaan.

 

Kun kaikki oli kuurattu ja saippuakuplakäsitelty ohjattiin meidät yläkertaan öljyhierontaan. Tällä kertaa olimme tosin normaaleilla hierontapöydillä ja hierojillakin vaatteet päällä.  Mielestäni hieronta oli todella hyvä ja aloin jo rentoutua, mitä nyt hieman hierojapoikien pieni kikattelu hämmästytti ja outo kainalohieronta kutitti, mutta noin muuten kyllä hyvää työtä. Hieronnan jälkeen saatiin kasvonaamiot ja virvoitusjuomat, sekä hetki kattoterassilla keskenämme. Nauroimme Shrek kasvonaamio ryhmäselfielle ja sille miten osan meistä hierojat olivat katsoneet ihan sopivaksi pyytää treffeille ja kuiskutella kesken hieronnan hiljaa korvaan i love you. 
 

 

Niin. Tämä kylpyläkokemus erosi ehkä aikalailla kaikista muista missä olen koskaan ollut, mutta oli todella mielenkiintoista nähdä tämä perinteinen ja rituaaliomainen peseytymisperinne hamamissa ja ihanaa lähteä sieltä ihon vain narskuessa puhtauttaan ja kroppa hieronnasta rentoutuneena viimeiselle illalliselle viereiseen ravintolaan.

 

 

Hattu – GinaTricot
Mekko – Accessorize 
Bikinit – GinaTricot 

 

Photo credits: Kira Kosonen (ja kiitokset kolmannesta kuvasta Ainolle). 

 

 

 

Matka toteutettu yhteistyössä Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimiston kanssa.
 

Kommentit (23)

 1. EliSa
  klo 13:11

  Moikka, hei oon itekkin kohta lähdössä Bodrumiin ja todellakin haluan kokeilla sup-lautailua! Osaatko kertoa tarkempia tietoja mistä tuolta ton paikan löytää ja paljon maksaa? 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:19

   Hei, veikkaan että Ortakentissa on muutamakin paikka missä mahdollista sup-lautailua kokeilla. Googlesta varmasti löytyy hinnastoa & tietoa enemmän 🙂 Itse en valitettavasti nimittäiäin noista hinnoista osaa sanoa. Harmi, etten tajunnut niitä enemmän tiedostella :/

 2. Minna
  klo 14:01

  Kävin joskus 17-vuotiaana Turkissa tuollaisessa kylpylässä, ja itse koin sen hieronnan aika ahdistavaksi. Jollain tiukemmalla asteikolla se olisi mennyt varmaan seksuaalisen ahdistelun piikkiin, sen verran ylös reidellä hierojan käsi hipelöi. Ja kehtasi vielä virnistellä päälle. Onneksi se ei kestänyt kauan 😀 Voi vain kuvitella mitä härskejä ne hierojat siellä keskenään puhuvat kun turistit eivät mistään mitään ymmärrä 😀

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:20

   Se on kyllä varmasti monelle suomitytölle joka ei moiseen ole lainkaan tottunut aika jännä paikka. Itse olisin varmaan vielä 17-vuotiaana ollut tuplasti enemmän hämilläni.

 3. Tea
  klo 15:05

  Olen käynyt itse useamman kerran turkissa ja hamamissa, ja muistan kyllä kuinka ensimmäinen kerta ol pienoinen järkytys, nimenomaan pesiöiden vaatetus 😀 mutta täytyy myöntää sen kuitenkin olleen mukava ja rentouttava kokemus loppujen lopuksi 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:22

   Varmasti sitten siihen tottuneena todella rentouttavaa ja onhan noissa hamameissakin ja työntekijöissä varmasti aikalailla eroja 🙂

 4. Sari
  klo 19:41

  Voi ei! 😀 Mä kävin viime Turkin reissulla myös hamamissa, mut hierojat ja pesijät oli onneksi naisia kaikki 😀 Mietittiinki sinne mennessä et toivottavasti siellä eioo mies hierojia kun kadulla niitä näkee jo ihan tarpeeksi 😀

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:22

   Tässä hamamissa en nähnyt yhtäkään naista 😀

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:25

   Thank you 🙂 More beach pictures maybe coming 😉

 5. Turkkitaina
  klo 22:55

  Sen verran pakko kommentoida perinteisestä hamamista, ettei perinteisessä peseytymisperinteessä todellakaan miehet ole naisia pesseet, saati kuiskutelleet korviin. Nämä tälläiset hamamit ovat vain turisteilla tarkoitettuja, eikä yksikään oman arvonsa tunteva turkitar moiseen turistikylpylään astuisi jalallansakaan.

  Myöskään tuo hierojien kutittelu, treffikutsujen esittäminen ja kuiskuttelu ole todellakaan soveliasta.

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:27

   Varmasti löytyy parempia hamameja kuin tämä, olen kuullut että esim Istanbulissa on todella upeita hamameja ja ehkä sellaiseen joskus vielä päädyn 🙂 Toivottavasti!

 6. LadyBlue
  klo 10:40

  Apua! Mua ei saisi tuollaiseen kylpylään mistään hinnasta! Kuulostaa tosi ahdistavalta. En pysty Suomessakaan menemään parin huonon kokemuksen takia mieshierojalle. Tarkoitus kai on rentoutua ja mulla se ei onnistu jos pitää koko ajan ”jännittää” mitä ukko seuraavaksi tekee ;)Mutta saitpa uuden kokemuksen 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:30

   Joo, kyllä sitä pitää ehdottomasti ammattimaisesti käyttäytyä 🙂

 7. Kiia
  klo 11:18

  Ihania kuvia! Nää on just tälläsiä kuin kaikilla Instan insposivuilla näkee 😀

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:30

   Kiva kuulla, kiitos 🙂 ja kiitokset hyvälle kuvaajallekin tietty!

 8. Laura/With love, L&L
  klo 12:41

  Wau mitä kuvia! 😮

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:30

   :):)

 9. kate.b
  klo 16:40

  what’s the tattoo on your left wrist? 🙂 regards!

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:31

   Letter J 🙂

 10. kate.b
  klo 21:02

  hah it’s so obvious! but i saw there some ’C’ or sth 🙂

 11. kate.b
  klo 21:13

  and what about the rest?

 12. Ei ikinä enää
  klo 21:54

  Minulla kanssa kokemus erittäin epämiellyttävästä kokemuksesta hamamissa. Mieshieroja kävi suoraan sanottuna päälle. Onneksi lopetti sähähdettyäni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.