Hei hei herneenverso

Olen juuri niitä salaatteja aina mussuttava tyttö. En sen takia, että yritän syödä mahdollisimman kevyttä ruokaa, vaan siksi, että suorastaan himoitsen salaatteja! Ruohosipuli, kirsikkatomaatti, rucola, feta, vuonakaali, vesikrassi! – vähän niin kuin luettelisi minulle karkkeja. Kaikki käy, kunhan se ei ole jäävuorisalaattia ja kaupan caesar- salaattikastiketta.

 

Salaattini vaihtelevat usein ja niissä on milloin mitäkin, mutta nyt olen pahemman kerran jämähtänyt yhteen tiettyyn salaattiin. En saa siitä jostain kumman syystä tarpeekseni ja huomasin juuri syöneeni sitä samaa sekoitusta koko kesän. Siksipä se kaikessa yksinkertaisuudessaan ehkä ansaitsee tulla mainituksi täälläkin.

Siihen ei saa tullaa mitään enemmän, eikä vähemmän, vaan juuri seuraavat ainekset jotta minä tulisin erittäin salaattionnelliseksi.

2-3 eri salaattia
rucolaa
basilikaa
herneenversoja
retiisiä
kurkkua
luumutomaatteja
ruohosipulia
pinjansiemeniä
fetaa (Patros on ehdottomasti parasta)
Pirkka kevyt salaattikastiketta, tai hyvää oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
limen mehua
mustapippuria myllystä

Tykkään tehdä salaattini rakentamalla. Pohjalle menee kahta/kolmea eri salaattia. Jotain hieman rapeampaa ja jotain pehmeämpää. Esim. frisella, lollo rosso, keräsalaatti, roomansalaatti ym. Ennen käytin niitä pakkauksessa olevia salaattisekoituksia, mutta usein niissä maistuu sellainen pakattu maku. Ne ovat lössähtäneitä ja haisevat. Yök. Joten, salaatit pohjalle, pilkotut kurkut/tomaatit ja retiisit sekaan, rucola ja basilika ripotellaan päälle. Seuraavaksi ruohosipuli ja pinjansiemenet, viimeiseksi feta. Päälle kastikkeet (varovasti balsamietikan kanssa), lopuksi puristetaan vielä vähän limen mehua joukkoon, hieman pippuria myllystä ja koristellaan herneenversoilla.

Ei kaipaa mitään muuta. Ei kanaa, eikä kalaa. Ei edes artisokkaa tai yhtä oliivia. Näin on hyvä 🙂 (Näyttää muuten ihan siltä, että tuo herneenverso vilkuttaisi teille).