Helppo lohisalaatti

Rakastan toreja ja kauppahalleja. Värikkäät vihanneskasat ja tuoreet kalatiskit vetävät minua puoleensa kuin karkkikauppa lapsia ja kotiin lähteekin aina ruskeat paperipussit pullollaan perunaa ja parsaa, kalaa ja kevätsipulia. Joskus viereisestä kojusta tosin muutama leivoskin, mutta viime kerralla vain nämä simppelit salaattiainekset.

 

Lohisalaatti soija-inkiväärikastikkeella:

  • Loimulohta
  • Wakame merileväsalaattia
  • Kevätsipulia
  • Salaattia
  • Tomaattia
  • Avomaankurkkua

Jääkaapista löytyvistä aineksista tein vielä simppelin kastikkeen lohelle, sekoittamalla keskenään:

  • 1,5 rkl Soijaa
  • 1 rkl Kalakastiketta
  • 1 rkl Makeaa chilikastiketta
  • 1 tl Raastettua tuoretta inkivääriä
  • ja tilkka vettä.

 

Koska loimulohi on valmista syötäväksi sellaisenaan, ei tarvitse tehdä muuta kuin valmistaa salaattipohja, lisätä lohipala ja ripotella kastiketta melko reilusti lohen päälle. Lopuksi vielä kasa merileväsalaattia kruunaamaan annos.

Yksinkertaista, mutta todella hyvää!

Kommentit (4)

  1. Mari Kirjoittaja
    klo 14:57

    Mistä tommosta merileväsalaattia saa? 😮 !!!

    1. JULIA Toivola
      klo 16:46

      ostin kauppahallista lihatiskiltä, mutta olen nähnyt myytävän muuallakin, mm. juuri viimeksi bongasin wtc:n uudesta itsepalvelu salaattibaarista 🙂 Sitä voi myös tehdä itse. Ruohonjuuri ainakin myy wakame merilevää 🙂

  2. Aino Kirjoittaja
    klo 19:29

    Milloin ja mikä on seuraava matkakohde? 🙂

    1. JULIA Toivola
      klo 14:37

      Sellainen pikkureissu on tulossa vielä tässä kuussa ja syyskuussa toinen 🙂 Kerron niistä ihan pian enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.