Hoku

Päästiin vihdoinkin Hokuun syömään. (Kiitos vinkistä annemi :)). Pöytävarausta oli erittäin vaikea samalle taikka seuraavallekaan päivälle saada, se tuli huomattua, joten kolmannella yrittämällä minä – hitaasti viisastuva – tajusin varata pöydän reippaasti etukäteen.

Punavuoren hawaijilainen uutuus oli pieni, mutta valoisa ravintola merimiehenkadulla. Ruokalista ei ollut romaanin pituinen vaan suppea, mutta herkullisen kuuloinen yhden sivun lista.

Vietinkin tämän yhden sivun kohdalla normaalia enemmän aikaa. Olisin voinut valehtelematta ottaa jokaisen alkupalan, pääruuan ja molemmat jälkkäritkin mitkä listalta löytyi.

Valinnanvaikeuden vuoksi päädyimme ahnehtimaan itsellemme jaettavaksi kolme alkuruokaa. Beef tatakin, Salmon tatakin ja Gyozan. Jopa pääruuaksi Lauri ehdotteli että jatkettaisiin samaa linjaa, mutta huomattuamme viereisen pöydän annoskoot, (mikä ei siis ollut siis kokoa muutama lusikka, vaan ihan normaaleja annoksia) päätimme pysytellä mekin normaalissa annosmäärässä. Tilasin Salmon Teryakin ja Lauri Bi Bim Bap:n. Viinilistalta löytyi vielä hyvää saksalaista rieslingiä Valckenbergiä ja näin tilaus oli vihdoin valmis.

Ruoka saapui nopeasti. Alkupaloista suosikkia oli vaikea päättää. Aluksi eniten miellytti beef tataki, mutta loppupuolella kallistuinkin raikkaan lohen puolelle. Gyoza oli taas Laurin suosikki.

Yleensä alkuruuat saavat koko illalliselta propsit puolelleen, mutta nyt kävi toisin. Pääruuat oli parempia. Alkuruuatkin toki hyviä, mutta nämä olivat mahtavia. Valitsin loheni perunasalaatin sijaan tavallisen salaatin ja miten hyvää perus salaattikin voi olla? Yritin piilottaa sitä Laurilta, jotta voisin syödä sen itse kokonaan.

Ihana paikka siis. Tällä hetkellä hinta/laatusuhteeltaan listani kärkipäässä. (minulla ei ole tällaistakaan listaa, mutta jos olisi niin tämäkin olisi siellä). Alkupalat 6-8e pääruuat 15-17e.

 

Kommentit (13)

 1. Senja
  klo 10:43

  oi näyttääpä hyvältä! sulta saa aina niin hyviä ravintolasuosituksia!! 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 01:00

   Kiva kuulla 🙂

 2. Tiia&Salla
  klo 17:34

  Ihana blogi ! Käytii itekki syömässä tuola Hokussa, ihanaa ruokaa oli. Täytyypi mennä toistekki!
  Ps. Käykää kurkkaamas meijä blogia, ja ehottakaa haasteita. 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 01:02

   Kiitos 🙂 Täytyy tosiaann meidänkin mennä uudestaan. Kokeilemaan listan loput annokset 😀

 3. Stinde
  klo 19:05

  Tsau! Hieman aiheesta poikkeava kysymys, mutta et haluaisi myydä mulle sun Sony Nexiä..? Täällä olisi yksi potentiaalinen ostajaehdokas, haluaisin meinaan itselleni kyseisen kameran! 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 01:03

   Ajattelin pitää sen ns.pikkukamerana. Mahtuu niin kätevästi baarilaukkuunkin 😀 Mutta tosiaan eivät nuo sony nex-3:set maksa paljoakaan enää kaupoissa. Saisit ihan uuden! 🙂

 4. annemi
  klo 10:16

  Jee 🙂 minunkin pitää varmaan siirtyä alkupalalistalta pääruokiin jos ne ovat vielä herkullisempia kuin alut. Alkupaloista Beef Tataki on vienyt mun sydämen 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 01:03

   Se oli hyvää! Pääruuat kuitenkin ehdottomasti seuraavana kokeiluun 🙂

 5. ttiija
  klo 21:21

  Täytyy varmaan käydä joskus testaamassa tuo ravintola, niin houkuttavalle kuulostaa! (: Kiitos vinkistä!

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 01:04

   Ole hyvä 🙂 Ihanaa kun Helsinkiin rantautuu näitä uusia hyviä ravintoloita mistä mielellään vinkkailee 🙂

 6. Ulla
  klo 11:35

  Moikka Julia,

  oli kiva tavata ja oli pakko tulla heti tsekkaamaan tarkemmin sun blogia. Ihanalta näyttää ja kiitos vinkistä, täytynee mennä heti testaa Hoku, niin namskilta näyttää! 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 13:10

   Kuin myös 🙂 Käy ihmeessä testaamassa Hoku, varmasti tykkäät 🙂

 7. Miss Kitchen Bitch
  klo 21:26

  Ehdottomasti kuuluu tunne parhaan hinta-laatusuhteen listalle! Ihanaa vaihtelua Helsingissä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.