kasviksia kastikkeessa ja täytettä paprikoissa

Jep olisiko tämä jo peräti kolmas kerta, kun blogissani esiintyy nuo täytetyt paprikat. Paprikablogi.
Onneksi ne ovat tällä kertaa valmistetty hieman eritavalla- paremmalla tavalla. ja seurana on uusi lempparini; kasviksia punaviini-mustaherukkakastikkeessa.
Niin ja se perus rasnskankermakastike, mitä ilman en näköjään syö mitään.

Jokatapauksessa! Jos joku on rohkea ja haluaa lähteä pyörittelemään paprikoita, niin täältä tulee "loistavat" ohjeet.

Paprikat:
5 paprikaa
400g naudan jauhelihaa
mozzarella-basilika pastakastiketta
tilkka öljyä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2dl riisiä
maggi valkosipuli-persilja fondikuutio
suolaa, pippuria, jauhelihamaustetta ym
juustoraastetta
mozzarellajuustoa
basilikaa
 

Leikkaa paprikoista kannet irti, poista siemenkodat ja huuhtele.
Keitä riisi
Kuullota sipulit (ja puserretut valkosipulit) pannulla ja ruskista jauheliha. Lisää joukkoon mausteita runsaalla kädellä (suolaa,pippuria, pippurisekoitusta, persiljaa, jauhelihamaustetta,grillausmaustetta, chiliä) Lisää pastakastike ja riisi.
Sekoita joukkoon fondikuutio ja tilkka vettä.
Päälle mozzarella ja basilikaa, anna mozzarellan hetki sulaa.

 

 

Täytä paprikat pintaan asti ja ripottele juustoraastetta päälle.
Laita paprikoiden "kannet" päälle ja 200 asteiseen uuniin n. 15.20 minuutiksi.

 

 

 

 

Kasvikset:
tilkka öljyä
2 sipulia (kevät, salotti, tai punasipulia)
kesäkurpitsa
kirsikkatomaatteja
pinaattia
kukkakaalia (tai paprikaa, papuja. Ihan mitä mieli tekee)
punaviiniä
mustaherukkamarmeladia
suolaa
pippuria
rucolaa

 

 

 

 

 

 

 

Kuullota sipulit pannussa ja ruskista kasviksia hieman (ensin kukkakaalit ja muut hitaammin kypsyvät, viimeisenä kesäkurpitsa ja tomaatit) lisää reilu ruokalusikallinen mustaherukkamarmeladia ja loraus punaviiniä (ei liikaa)
Päälle vielä pinaatinlehdet ja mausteet. anna hautua reilu hetki. (mikä ihme on reilu hetki?)
Tarjoile rucolan kera.

 

 

 

 

 

 

Kastike:
purkki ranskankermaa
hunajaa
sitruunamehua
suolaa
pippuria
chiliä
tomaattipyrettä
tacomix mausteseosta
valkosipulinkynsi
ruohosipulia

Sekoita ranskankermaan puserrettu valkosipuli, puoli teelusikallista (enintään) hunajaa, tilkka sitruunamehua, tomaattipyrettä vajaa teelusikallinen ja mausteita mielen mukaan. Lopuksi vielä pieneksi pilkottua ruohosipulia ja koko sörsseli jääkaappiin viilentymään.

Siinäpä se! Nopeaa, helppoa ja siistiä.
Jos jonkun mieltä jäi kaivertamaan, että mikä näissä nyt oli edellisiin verrattuna niin erilaista, niin pastakastike, fondikuutio ja mozzarella! Tuli paljon mehukkaampaa.
Lupaan silti melkein, että tämä oli viimeinen kerta kun kiusaan teitä täytetyillä paprikoillani. Ehkä ensikerralla keksin täyttää vaikka kurpitsoja, tai munakoisoja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (15)

  1. Anonymous
    klo 10:37

    Nam ku tuli nälkä :)! Kiitos näistä.Hei olisko mahdollista että tekisit joskus ruokapäiväkirjaa tänne ? Eli kirjoittaisit kaikki mitä oot päivän aikana syöny?Olis mielenkiintosta 🙂

  2. miryah
    klo 11:28

    mut saa kutsua syömään noit kasviksii ihan millon vaan <3 nam! ja seuraavaks vois sit olla täytetyt tomaatit tai ne uuniperunat 😉

  3. Anonymous
    klo 13:39

    Moikka! :)Löysin sun blogis blogilistan kautta ja hurahduin lukemaan sun kuukausi vanhoja postauksia. Sul on tosi kiva blogi ja kuvat on yks syy, miks sun blogiis ihastuin. 🙂 Ne on tosi ihania ja varsinkin ruokakuvat- nam, saavat aivan veden kielelle. :)Lisäks sulla on ihana tyyli ja vaikutat tosi symppikseltä. :)Aurinkoista syyspäivää sinulle! :—)-nansku

  4. Julia
    klo 13:43

    Anonyymi,Se vois olla ihan kiva idea. Yritän toteuttaa vaikka loppuviikosta :)miryah,oh, uuniperunoita! olin melkein unohtanu :)nansku,Hei, ihanaa. Kiitos 🙂 Toivottavasti jäät lukemaan.Heli,Ilman lihaakin varmaan maukasta, kiitos 🙂

  5. Melinda
    klo 16:26

    onpa herkullisen näköistä =)

  6. Rousie
    klo 17:22

    Täytetyt paprikat on nannaa! 🙂 Semmosella sienijutulla täytetyt on parhaita. 🙂

  7. Tanja
    klo 21:44

    Oi näyttää hyvälle, vaikka en paprikasta pidäkään yhtään ! 🙂 Silmänruokaa ovat kuitenkin.

  8. JaanElin
    klo 22:58

    Postasin itsekin juuri paprikoista, kun tein täytin niitä Valion reseptin mukaan. Hyviä olivat, mutta sinun resepti kuulostaa kyllä todella hyvältä, eli ensi kerralla kokeiluun!

  9. Laura
    klo 00:08

    oi nami!

  10. Anonymous
    klo 00:19

    kannaataa katsoa sisältääkö noi mauste mixit arominvahventeita! koska valitettavasti yleensä niissä on niitä.. ja silloin ei tuu niin hyvää pöperöö

  11. Tanja
    klo 08:20

    täytetyt paprikat on niin hyviä :PTosin mä halkasen pystysuunnassa paprikan,näin saa kaks vähän pienempää,tosin ilman hattua 😀

  12. Julia
    klo 19:04

    Kiitos kommenteistanne. Nyt on ahmittu kokoneiset kolme täytettyä paprikaa ja ne ovat kyllä mielettömän täyttäviä! huh, pieni tauko näistä on kyllä nyt paikallaan 🙂

  13. Anna ja Anniina
    klo 17:00

    Näyttää herkulliselta! Kirjoitin juuri paprikoiden ohjeen lapulle ja lähetän miehen kauppareissulle! Varmaan siis arvaat mitä meillä tänään syödään :DAnniina

  14. marsuzioni
    klo 21:07

    Aivan syötävän näköisiä ;D EHHEH! Täytyypä huomenna tehdä näitä avokille ja paistaa piffit kanssa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.