Kattilassa.

Makkaroiden ja hattaroiden lisäksi Linnanmäeltä saa nykyään huippukokkien ruokaa. Minähän tunnetusti inhoan hattaraa, mutta perinteisestä hodarista en luovu. Ehkä joudun vain karsimaan huvipuiston nakkisämpyläni tästä lähtien yhteen kappaleeseen, jotta pääsen hulinan keskeltä istumaan alas ja löydän tilaa vielä joko sushille, poronkäristykselle, trendikkäille lihapullille, tai vaikka liha tartarille uudessa ravintolamaailmassa Kattilassa.

Kävimme paikanpäällä perjantaina. Propsit ravintoloitsija Kim Heiniölle ja kaikille muillekin, ketkä tämän nyt mahdollistivat. Tykkään aivan helkkaristi.

Kattila koostuu kuudesta ravintolasta ja on matti meikäläisenkin kukkarolle myönteinen laadukkaan ruuan keittiömaailma.

Ei ehkä niin yllättävää, että näiden joukosta jo valmiiksi suosikkiravintolani sushibar+wine oli mieluisin. En tiedä kaipaako ravintola sen enempää esittelyjä; hyvää sushia ja ravintolan omat maahantuodut viinit.

Demon ja Groteski ravintoloiden Tommi Tuomisen lihapullabaari Kuula oli ehkä toinen suosikeistani. New Yorkista lainattu idea on kätevä; saat itse valita lihapullasi ja lisukkeet. Raaka-aineet hankitaan mahdollisuuksien mukaan lähituottajilta ja kasvispulliakin on tarjolla.

Aino ravintola muuntautuu Kattilassa Ilonaksi ja kotimainen keittiö kotimaisine raaka-aineineen tulee mukana. Tämä kipusi listallani kolmanneksi. (Hyvä tosin tässä on uhoa näin pienien suupalojen perusteella).  

Italialaiseen keittiöön painottuen välimerellistä ruokaa tarjoaa ravintola Coccola. Postresista tuttujen keittiömestareiden loihtimina.

Hans Välimäen hampurilaisia pääsee syömään Midhill ravintolassa. Suosittelen ankanrasvassa paistettuja ranskalaisia. Herkullisia.

Ja viimeisenä, muttei vähäisempänä yläkerrasta löytyvä Kim Heiniön eurooppalainen perhebuffet Caruzello, mikä toimii myös tilausravintolana.

Siinäpä se – valinnanvaikeutta aiheuttava, selkeä, avara ja valoisa 500-paikkainen huvipuiston huippuravintolamaailma Kattila sekavassa pähkinänkuoressa.

 

Kommentit (9)

 1. Hertta
  klo 16:46

  Mistä toi sun käsikoruviritelmä on? Oon ettiny tollasta tosi tosi kauan, ihana! 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 20:38

   juuri ostettu ginasta 🙂

 2. Mayo
  klo 18:42

  Hei ihan superikiva toi käsikoru/sormus koru! Pakko käydä näitä ruokapaikkoja kyllä testaamassa, en ole näistä aiemmin kuullutkaan!

  Mayo

 3. sofia
  klo 19:26

  ooi ihana toi käsikoru sormus juttu <3! :))

 4. Sinja
  klo 20:01

  Hei, kiva postaus ja kiitoksia ravintolavinkeistä! Olisi varmaan syytä käydä testailemassa noista jotain, sait mielenkiinnon heräämään. Ja kiinnostaisi myös kuulla sun lemppariviineistä, mainitsit että tykkäät luomuviineistä – niin minäkin, mutta en tiedä niistä yhtään mitään (oli ne sitten luomuja tai ei, viinitietous on mulle tuntematon käsite). Enkä siis oikein osaa valitakaan mitään hyvää viiniä. Jos tähän löytyy ideoita niin lukisin oikein mielelläni!

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 20:49

   Voisin joskus tehdä kyllä jonkinnäköisen viinipostauksen, tai ainakin tuoda niitä enemmän esille vaikkapa ruokajuttujen ohessa 🙂

   Riippuu tietysti misnkätyyppisestä viinistä tykkää. Itse juon mieluiten raikkaita ja hedelmäisiä ja aina kuivia viinejä. Ehkä useimmiten Sauvignon Blanc rypäleestä. Tykkään myös rieslingistä. Alkosta on helppo ostaa, kun niissä lukee kuinka kuiva, hapokas ja hedelmäinen viini on.

 5. Riikka
  klo 21:42

  Oho, onpas lintsillä ravintolat muuttuneet.. Viimeksi kun kävin siellä taisin syödä makkaraperunoita, mutta kyllä ennemmin sushille menen 😉 Kiva että on enemmän vaihtoehtoja! Pitää varmaan ensi kesänä pitkästä aikaa suunnata Linnanmäelle!

 6. sandra
  klo 23:43

  moikka! pakko päästä kyllä käymään tuolla, viimeistään kesällä! ajattelin kysyä sinulta neuvoa. kertoisitko, minkälaista sushia aloittelijan kannattaa tilata? en haluaisi heti alkuun mitään kovin erikoista tilata, vaan sellaista mistä ”pääsisi alkuun”. Olen syönyt joskus sushia jonka sisällä oli kasviksia, ei kalaa ja pidin niistä. asun kuopiossa ja ennen täältä ei saanut sushia, nyt jo kolmesta paikkaa, joten mistä kannattaisi aloittaa? :))

 7. Alice
  klo 08:23

  Kiitos hyvistä ravintola vinkeistä! Kesällä varmaan poiketaan Helsingin suunnilla, pitää sitten testata:)

  – Alice

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.