KESÄKURPITSAPASTA – Pollo Limonellon kasvisversio

 

Kuinka monelle YsiBarin klassikkoannos Pollo Limonello on tuttu? Tuota sitruunaista kanapastaa ei ole helppo päihittää, mutta ainahan sitä voi hieman yrittää matkia ja muunnella.

 

Olen monesti yrittänyt tehdä siitä kevyempää kasviversiota, mutta vasta tämä viimeinen kokeilu oli sen verran onnistunut, että uskaltaa täälläkin julkaista!
Terveellinen kasvispasta syntyi lopulta gluteenittomasti kesäkurpitsasta. Kesäkurpitsa matkii spagettia, linssit tuovat annokseen proteiinia ja täyteläisen maukas kastike ja hieman rapeat kukkakaalinnuput kietoutuvat lopulta yhteen todella herkullisena kasvisruokana. Nam

 

 

Kesäkurpitsapasta

1 iso kukkakaali
2 kesäkurpitsaa
n. 230g käyttövalmiita punaisia linssejä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl kurkumaa
0,5 tl chilijauhetta
0,5 tl jauhettua valkopippuria
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
4rkl sitruunanmehua
1 rkl hunajaa
1 dl kasvislientä
1,5 dl kreikkalaista jogurttia
1,5 dl kasvipohjaista ruokakermaa

 

Huuhdo kesäkurpitsa ja suikaloi siitä spagettimaisia ohuita suikaleita, käyttäen apuna juustohöylää, juliennekuorijaa tai vihannesmandoliinia. Jätä pehmeä sisus höyläämättä.

Leikkaa kukkakaalinnuput suupalan kokoisiksi paloiksi.

Kuutioi sipuli, kuumenna tilkka öljyä pannussa ja freesaa sipuleita siinä hetki. Lisää joukkoon kukkakaali, hienonnettu valkosipuli, raastettu inkivääri, chilijauhe, valkopippuri, kurkuma ja suola. Sekoittele hetki.

Mittaa sekaan kasvisliemi, hunaja ja sitruunanmehu. Anna hautua miedolla lämmöllä n.5 minuuttia.

Lisää sekaan jogurtti, ruokakerma ja valmiit siivilöidyt ja huuhdellut linssit. Sekoita ja anna hautua miedolla toiset viisi minuuttia, tai kunnes kukkakaalit ovat sopivasti pehmenneet.

Lisää lopuksi kesäkurpitsasuikaleet ja anna niiden hetki lämmetä. Nauti sellaisenaan, tai raasta päälle vielä hieman parmesaania.

Kommentit (7)

  1. Vierailija
    klo 13:34

    Hyvältä näyttää! Vegenä pisti silmään, että tekstosuudessa mitataan sekaan kanalientä. Reseptiosuudessa on kasvista. Ehkä tämä olikin piilotettu vegetesti. 🙂

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 15:09

      OHO! Voi ei :/ Haha olisikin ollut vegetesti, mutta ei ihan oma perusmoka 😀 Tarkoitus oli kyllä pitää kasvisliemi koko ajan reseptissä, en tiedä mitä kanoja olen ajatellut että tuo on tuonne eksynyt 😀 Kiitos korjauksesta <3

  2. Rliina
    klo 06:31

    Aamulla silmät sikkuralla luin reseptin ja heti tilasin juliennekuorijan netsistä mullekkin kotiin. Vähänkö sillä saa kätevästi tehtyä tota kesäkurpitsapastaa! Espanjassa oli kaupassa valmista kkurpitsapastaa mikä oli tosi kiva juttu mutta en vielä ole täällä nähnyt kaupassa sellasta valmiina. Ei siis muuta kun ite raastamaan! Kiitos hyvästä ruokavinkistä! ☺️

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 11:06

      Eikä ihana 😀 <3 haha juliennekuorija on ihan must! Käytän sitä vähän kaikessa (esim salaatteihin saa raastettua kaikenlaisia kiekuroita jne).

      Toivottavasti tämä itse tehty kesäkurpitsapasta maistuu <3

  3. --
    klo 10:27

    Kiitos reseptistä, tämä menee kokeiluun. Kesäkurpitsa- ja porkkanapastaa onkin tullut tehtyä ennenkin, se on kyllä hyvää!

    Snapchatissasi näkyi jonkinainen bataatti-jauhelihakeitto, saisiko tästä ohjetta? Näytti nimittäin todella herkulliselta!

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 11:13

      Kiva kuulla, toivottavasti maistuu 🙂

      Keitosta ehdottomasti tulossa ohjetta, se oli poikaystävän mielestä niin hyvää, että oli pakko kaivaa kamera heti esiin ja kuvata, sekä kirjottaa ylös luonnoksiin 🙂

  4. souf
    klo 21:02

    Tää näyttää niin ihanalta reseptiltä että pakko kokeilla, kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.