Kokonainen broileri

Lisää kanaa. Tämän kokonaisen broilerin alkuperäinen resepti on Jamie Oliverin ja netissä onkin jo pullollaan variaatioita siitä. Itsehän tykästyin tähän niin paljon, että tarjosin sitä jopa joulupöydässä. Hyvin meni kaupaksi. Kaupan valmista broileria ei tämän jälkeen kyllä tulla meillä enään näkemään.

Tässä oma pelkistetty versioni.
Tarvitset:

-kokonainen jyväbroileri
-voita n.100g
-kourallinen yrttejä (timjami, persilja, basilika..)
-1 sitruunan kuori
-suolaa pippuria
-valkosipulia
-oliiviöljyä

Laita uuni 225 asteeseen ja pane tyhjä uunivuoka sinne kuumenemaan.
Huuhtele kana huolellisesti sekä sisä, että ulkopuolelta. Kuivaa hyvin talouspaperilla.

Valmista yrttiseos. Raasta kulhoon yhden sitruunan kuori ja puserruta/silpo mukaan kaksi valkosipulinkynttä. Silppua yrtit hyvin, lisää mukaan suolaa maun mukaan ja hieman alle 100g huoneenlämpöistä voita. Sekoita.

Irrota/kohota varovasti broilerin nahkaa, niin että pääset työntämän muutaman sormen rintalihan ja nahan väliin ja hieromaan yrttiseosta nahan alle. Viillä muutama viilto koipiin ja hiero yrttiseosta viiltoihin. Loput seoksesta voi hieroa kauttaalataan kaikkialle nahan päälle. Ripottele vielä päälle suolaa, sekä pippuria ja hiero oliiviöljyä hieman pintaan.

Leikkaa puolikas, tai kokonainen sitruuna lohkoiksi ja työnnä palat vatsaontelosta linnun sisään. Katso että nahka on paikoillaan ja sido koivet kiinni.

Ota kuuma vuoka uunista ja kaada pohjalle hieman oliiviöljyä. Aseta lintu vuokaan rintapuoli alaspäin ja anna paistua uunissa n.10 min.

Käännä broileri rintapuoli ylispäin, laita takaisin uuniin ja anna kypsyä n. tunti.

Kommentit (11)

  1. Czech Blondýn
    klo 13:15

    Beautiful photos!

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 16:05

      Thanks 🙂

  2. Annukka
    klo 13:51

    Ihanan näköistä! Oot sä kyllä taitava kokki! <3

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 16:05

      Kiitos 🙂 Yritän olla, mutta kuule aika usein menee mullakin kokeilut metsään 😀

  3. liisa
    klo 14:36

    Haha. Julia nää sun respeti postaukset on ihania 🙂 mutta milloin kuulumisia ja kuvia sieltä afrikasta ?!

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 16:07

      Heti kun kerkiän 🙂 Ensimmäiset päivät menee täällä vaihtaen kuulumisia ystävien kanssa ja nauttien säästä. Ehkä illalla ehdin kunnolla koneelle lataamaan muutaman kuvan tänne.

  4. Sanna
    klo 18:28

    Hei. Miten tuon salaatin teit, mitä kastikkeeseen?:) Kiitos…

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 18:57

      Coleslaw salaatin tein ihan perusohjeiden mukaan eli kaalia, porkkanaa, majoneesia, sitruunamehua, mausteita.. Googlesta löytyy paljon reseptejä.
      Kastike on taas perus aiolia, mutta paaaljon vähemmän valkosipulia ja enemmän sitruunamehua 🙂

  5. Raakel
    klo 16:54

    Ihanan näköistä!vähän jännittää tuollainen kokonaisen linnun käsitteleminen! Ja raakana :0
    Valmiina tietty tiskiltä uskaltaa 🙂

    1. Kata
      klo 17:16

      Hommaa esim. Wiledan kumihanskoja ja laita tiskipöydälle tai missä nyt käsitteletkään tipusia, pari leivinpaperia. Ei leviä mahdolliset kanapöpöt! Kokeilen nyt ylläolevaa reseptiä. Herkulliselta vaikuttaa 😛

  6. Emmiina
    klo 13:48

    Hei! Kokeilin tätä reseptiä eilen. Tulipa herrrrkullista! Tämä ohje jää tämän talouden vakioreseptiksi. 🙂

    Onko sinulla tapana poistaa kanasta ns. rasvarauhanen? Itse poistin tämän, mutta en ole varma, onko sillä minkälaista vaikutusta makuun..

    Pidän blogistasi! Löysin sen vasta eilen googletellessani kokonaisen broilerin paisto-ohjetta, mutta blogin äärellä vierähtikin oletettua pidempi aika. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.