Kotona on kirkasta

Täällä on valoisaa! Tuijottelin eilen ikkunasta vielä ilta yhdeksän jälkeen ja mietin miten sopivasti kevät saapuikaan ollessani poissa. Lumet on sulanut ja valoa riittää. Ihanaa olla kotona.

Valoisaa ei ollut lentokoneessa lentäessämme yön yli Etelä-Afrikasta Istanbuliin. Olin tunkenut korvatulpat korviini ja silmälaput silmiini. Nukahdin sikeään uneen, mutta heräsin naisen huutoon. Kirkumiseen melkein. Voitte kuvitella sitä sätkyä, kun olin vielä nähnyt unta että olen lento-onnettomuudessa! Repäisin salamannopeasti silmälaput päästäni ja korvatulpat vierivät jonnekin penkkien alle.

Onneksi koneemme lenteli tasaisen varmasti pilvien yllä, mutta sillä naisella oli joku hätä. Jokin kohtaus. Pian kuulutettiin että löytyykö matkustamosta lääkäreitä ja vikkelään tahtiin tämän ammattiryhmän ihmiset riensivätkin apuun. Heitä oli hurjan monta! Mietin että olisinpa itsekin lääkäri.

En koskaan saanut selville mikä naisella oli, mutta pian hän rauhoittui. Hänelle annettiin happea tai jotain (joo minusta selvästi tulisi hyvä lääkäri). Onneksi kaikki oli hyvin.

Seuraavalla lennolla matkustajilla – niillä terveillä – kaikki ei kyllä ollut hyvin. En vain pysty ymmärtämään joidenkin käytöstapoja, tai niiden puutetta. Röyhkeyttä. Vaikka lento oli lyhyt, halusi muuan nainen mm. nukkua lattialla. Ei ottanut kuuleviin korviinsa kun lentoemäntä kertoi sen olevan kiellettyä. Toinen huusi, juoksutti ja käskytti toista lentoemäntää tuomaan hänelle milloin mitäkin ja kolmas ei malttanut odottaa tarjoilun saapuvan omalle kohdalleen joten päätti mennä kärryiltä ottamaan itse mitä ikinä halusikaan.

Niin harva sanoi edes kiitos. Olemme kuitenkin aikuisia ja ei se lentokone sitä mitenkään muuta.  

Kommentit (32)

 1. -A-
  klo 19:20

  Mun vieressä istui Lontoon lennolla äiti pienen poikansa kanssa. Poika pudotti mehupurkkinsa lattialle ja oli jo nostamassa sitä, kunnes äiti kielsi sanoen: täällä on siivoojat, jotka tekevät sen. Mietin tuolloin samaa kuin sinä käytöstavoista.

  1. peilikuva
   klo 22:44

   Viime kesätyöpaikassa asiakaspalvelutyössä eräs mies pudotti kahvikuppinsa lattialle. Tyhjän. Vieri siihen hänen omien jalkojensa juureen. Vaimo pyysi nostamaan, mies ei viitsinyt. Palvelusväki kuulemma hoitaa homman. Oltiin golfclubilla, eikä mielestäni työsopparissani lukenut, että olen ’palvelusväkeä’.
   Mutta onhan meitä moneen junaan, toivon itse olevani toisessa junassa kuin em. mies. Tai tämä mainitsemasi äiti.

  2. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 00:49

   hahah, voi ei. Noinko se kasvattaa siitä pojastaan kelpo käytöstavat omaavan herrasmiehen?

   Toivottavasti suurin osa meistä on siinä toisessa junassa 🙂

 2. pupsu
  klo 19:21

  Itse aina Turkish Airlinesilla lentäessä ihan jotenkin säälittää lentoemännät, ovat niin ystävällisiä ja asiakaspalveluhenkisiä ja suomalaiset vain ovat lähes vuorostaan röyhkeitä. :/

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 00:52

   Siskoni sanoi, että hänestä ei ikinä voisi tulla lentoemäntää, kun hermot meni niihin ihmisiin jo ollessa asiakkaana itse.
   Propsit kyllä lentoemäntien hermoille!

 3. Nymfimaatti
  klo 20:02

  Itseäni ainakin hävettäisi, jos en tervehtisi tai kiittäisi tuollaisissa palvelutilanteissa. Ja käyttäytyisin muutenkin kuin mikäkin moukka! Ei ystävällisyys ketään tapa, siitä saa vain hyvän mielen niin itselleen kuin muillekin 🙂

  http://www.nymfimaatti.blogspot.fi

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 00:53

   näin on 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 00:54

   Nämäkö?
   Ei ehkä ihan tunnu siltä noiden CapeTown kuvien jälkeen, mutta kiitos 🙂

 4. jade
  klo 22:03

  Oot ihan täydellinen :)! Wau mikä kroppa ja tervetuloa takaisin Suomeeen 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 00:54

   No en kyllä ole 😀 Kiitos kuitenkin 🙂

 5. Tanja
  klo 22:10

  Mä olin nuorempana opiskeluiden ohella Mäkkärillä töissä ja en melkein vieläkään voi uskoa miten röyhkeitä ja törkeitä ihmisiä voikaan olla olemassa. Ei voi kuin ihmetellä. Onneksi suurin osa asiakkaista kuitenkin oli mukavia, nuo inhottavat tyypit vaan jää ikävästi mieleen.

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 00:57

   voin kuvitella 🙁

 6. Noora
  klo 01:31

  Ovatpa ihmiset kummallisia. Häpeän heidän puolestaan.
  Toisaalta tunnen itseni ihan hyväksi ihmiseksi tuollaisista eläjistä lukiessani. 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 09:31

   Jos nään jonkun käyttäytyvän esim kassajonossa edessäni töykeästi, pidän aina huolen että minä seuraavana asiakkaan olen erikoisen kohtelias. Ikäänkuin kompensoidakseni toisen käytöstä 😀

 7. ragdoll
  klo 11:17

  Viime keväänä Barcelonan lennolla eräs juopunut suomalainen vanhempi mies haukkui törkeästi erästä nuorta pariskuntaa hinttareiksi, osoitti sormella ja laukoi muitakin törkeyksiä.. Pojat olivat aivan punaisina eivätkä uskaltaneet puuttua öykkärin mesoamiseen, joten ilmoitin asiasta lentoemännälle. Hetken kuluttua tuli paikalle lentäjäkin ja kysyi jämäkästi, että osaako herra pitää suunsa soukeammalla, vai poistetaanko hänet laukkuineen lentokoneesta. Kiltisti istui koko matkan hiljaa.. 😉

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:57

   Ihanasti tehty sinulta 🙂
   Ja ne juopuneet suomalaiset äijät lomalennoilla ilmaisen lentokonetarjoilun innoittamana on kyllä aina niitä pahimpia! Saa kyllä hävetä välillä oikein urakalla.

 8. Tiia
  klo 14:07

  Huhhuh kun lukee näitä kommentteja nii kyllä löytyy ihmisiä joka lähtöön!
  Nyt tyhmä kysymys mutta mietin tässä että mistä löydät noin hyviä farkkuja kun oot noin pitkä? 😀 mulla on aina ongelmia löytää täydellisiä farkkuja…

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:55

   En ole edes kovin pitkä 😀 Vain 171 ja ostelen sellaisia pillikinttufarkkuja, että vaikka ei menisikään lahje ihan loppuun asti niin ainakin se on tiukka, eikä näytä niin hassulta 😀

 9. Tuia
  klo 16:21

  Onpa kivoja kuvia nämäkin! Mistä noi farkut on ostettu? 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:53

   Kiitos, kiitos 🙂
   BikBokista. Alla olevassa kommentissa enemmän tietoa.

 10. Piippo
  klo 18:40

  Hei! Mikä lantionympärys/koko noisa farkuissa on? onko niitä myynnissä missään netissä?
  ihania kuvia!

   1. Piippo
    klo 23:05

    Kiitos tiedosta!! 🙂 🙂 tykkään kovasti tosta vaaleasta väristä

 11. Hanna
  klo 19:07

  AAA! Oot taas niin ihana! Kirjotat tosi hyvin ja osuvasti, kuten nyt tosta lentokonejutusta. Ihanaa et löysin sun blogista semmoisen blogin, jota jaksaa lukea loputtomiin! Kiitos sulle paljon, että oot noin mahtava! <3

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 22:16

   Kiitos kuule vain itsellesi, että luet <3 Eihän tämä blogi olisi mitään ilman teitä!!

 12. Laura
  klo 23:21

  Itse kyseisen ammatin edustajana (lentoemäntä, ei lääkäri) pakko sanoa että ihmiset kyllä osaavat olla todella inhottavia. En tiedä, tuleeko siitä parempi mieli että on toiselle tahallaan ilkeä?
  Ihmisten huonot käytöstavat tietää kyllä toki varmaan kuka tahansa asiakaspalvelualalla työskentelevä. Meillä ongelmana on se että jollei ne nyt ihan siinä maassa ala riehua ja soittaa suutaan niin niistä on kovin hankala päästä eroon!
  Ihanaa kun osasit olla empaattinen, voi kun useammat matkustajat olisivat sinun kaltaisiasi, ja katsoisivat vaikka silmiin kun puhumme heille, tai tosiaan, sanoisivat joskus kiitos 🙂
  Ihanaa kevättä sinulle! 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 16:08

   Olenkin tosiaan miettinyt sitä, että esim. kaupankassalla asikas menee ohi ja vie huonon tuulen mukanansa, mutta lentokoneessa ne vaan kykkii siellä monta tuntia teidän kestettävänänne.
   Harmi. Kumpa ihmiset tajuaisivat. Koittaisivat päivän itse olla siinä kaupan kassalla tai vielä paremmin siellä lentokoneessa töissä.
   Toisaalta voivathan jotkut olla olleetkin, mutta nyt kostavat kaikille itse saamansa huonon kohtelun 😀 se olisi aika surullista tosin.

 13. Nina
  klo 10:28

  Itse pyrin kyllä kaikissa palvelutilanteissa kohteliaisuuteen. Niinpä menin ihan hämilleen kerran Helsingissä (kuinka eksoottista), kun bussiin astuessani tervehdin kuskia ”Moi!” ja vastaus oli todella tuima ”MITÄ?!” Sopersin siinä sitten, että yksi lippu rautatieasemalle, kiitos. 😀 Täällä Pohjois-Kurjalassa kun on tapana tervehtiä ja kiittää bussikuskia sisään tullessa ja pois astuessa.

  En ymmärrä ihmisiä, jotka kuvittelee omistavansa koko maailman ja kaikki sen ihmiset. Hämmentää, ja suututtaa sellainen käytös.

  xoxo Nina

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 16:10

   Joo, ei täällä kyllä yllättävän monet bussikuskit tervehdi 😀

 14. Veera Einola
  klo 13:38

  Ja mikä parasta monet täällä Suomen maassa oman kulttuurinsa keskuudessa käyttäytyy vielä suht asiallisesti, mutta sitten kun vaihdetaan maankamaraa, käytöstätavat unohtuvat koneen noustessa ilmatilaan! :/ Tuttu ilmiö, harmittaa muiden asiallisesti käyttäytyvien matkustajien puolesta! 🙂

  t. Veera

  veeraeinolanelamaa.blogspot.com

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 16:11

   olet aivan oikeassa, juuri näin se jostain ihmeen syystä usean kohdalla menee 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.