KUUKUPPI

 

Olen kuullut kuukuppia kehuttavan jo vuosia, mutta hieman nyrpistellyt nenääni sille. Minusta kun se kuulosti aluksi vaikealta. Sotkuiselta ja ehkä vähän jopa liian hihhulilta. Ihan niin kuin kyse olisi jostain pestävästä kestokuukautissuojavaipasta.

Vähän minä tiesin.
Kuppi onkin mitä kätevin, luontoa (ja rahaa) säästävä lääketieteellisestä silikonista Suomessa valmistettu kuppikaveri, joka tekee ”niistä päivistä kuukaudessa” edes vähän kivemmat. Kuulin pitkän tauon jälkeen sitä kehuttavan Afterwork –podcastissa Pupulandian Jennin toimesta ja seuraavana päivänä törmäsinkin heti Monkin kassalla Lunette merkkiseen Kuukuppiin.
Kuppikohtaloa?
Pyörittelin kuppia hetken kädessäni, kunnes myyjä tokaisi sen olevan ihan mahtava. Oli kuulemma para-aikaa omissakin haaroissa. Kiittelin suorapuheisesta suosituksesta ja lisäsin kupin ostoksieni joukkoon.
Kotiin kävellessä olin jopa vähän innoissani tulevista menkoista.

 

Vähät minä taaskaan tiesin.
Kuukautisten sitten saapuessa ”vähän innoissani”, oli nimittäin lievä sanamuoto sille miten paljon fiilistelin tuota kuppia. Lähinnä juoksin se kädessä pitkin asuntoa ja esittelin sitä poikaystävälleni samalla kun paasasin siitä miten kätevää on kun ei tarvitse enää huolehtia että muistaako kantaa vaihtotamponeja mukana ja kuinka ihanaa on nukkua, uida ja ylipäätänsä vain olla kupin kanssa. Aina kun oli aika käydä vessassa tsekkaamassa tilanne, vähän liian kovaan ääneen huusin, että ”jaahas, nyt on kupin kääntö aika”. Poikaystävä-raukkaparka nyt sattui vain olemaan siinä ensimmäisenä kun koin kuukupin ahaa-elämyksiä hurmioituneena.
Myöhemmin intoni levisi myös oikealle kohdeyleisölle, eli tyttökavereilleni.

 

 

Minusta oli tullut yhden kuukautiskierron aikana se hullu kuukupin puolestapuhuja ja monet lähtivätkin testaamaan suosituksestani kuppia. Osa liittyi kuppilahkoon kanssani yhtä hurmioituneena, osa koki pienimuotoista kompurointia. Ymmärsin, että kupin käyttö on hyvin yksilöllistä. Osalla se vaati totuttelua, kuppi saattaa niin sanotusti mennä nurin heti ensikerroilla, mutta käyttö vaatii vain hieman harjoittelua ja testailua.
(Täältä hyviä vinkkejä kuukupin käyttöön 🙂

 

Onko siellä kuukupin puolestapuhujia?
 

Ja ei, tämä ei ole mainos 😀 

Kommentit (28)

 1. Vierailija
  klo 10:39

  Itse olen käyttänyt kuukuppia jo 10 vuotta ja en kyllä ikinä enää vaihtaisi mihinkään muuhun. Sen kanssa kun ei tarvitse miettiä kuinka runsaat kuukautiset ovat, että millainen tampooni pitäisi tänään valita. Olen käännyttänyt kaikki ystävänikin kupin käyttäjiksi ja välillä hämmennyn kun kaikki eivät käytä kuukuppia 🙂 Itselle kun se on ollut ainoa ja selvä valinta jo vuosikymmenen.

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 16:17

   Oho niin kauan! Itse en tiennyt 10 vuotta niitä edes olleen! Olisinpa minäkin tajunnut aiemmin 😀

   1. Vierailija
    klo 09:56

    Olin tuolloin 10 vuotta sitten apteekissa töihin kun kuukupit tulivat myytniin ja otettiin heti työkavereiden kanssa käyttöön 🙂 Eipä ole kaduttanut!

 2. Inessi
  klo 11:15

  YES! itsellänikin toista kierrosta tällä hetkellä käytössä – IHAN PARAS! Tuntuu itsestäkin siltä että täytyy kaikille tyttökavereille (ja miehelleni tietty myös) kailottaa kuukupin ilosanomaa!! 😀 Siis MIKSI kaikki eivät käytä kuukuppia?! Maailman kulutus kuukautissuojien kohdalla pienenisi ihan valtavasti, samalla kaikki jäte ja roska.

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 16:24

   Haha GO Kuukuppi 😀 Ihan paras keksintö <3

 3. Susanna
  klo 11:22

  Kokeilin kuukuppia nuorempana (parikymppisenä) ja silloin en syttynyt ajatukselle enkä tullut sinuiksi kuukupin käytön kanssa. Nyt kolmenkympin ylittäneenä kuukuppi tuli uudestaan elämääni jokunen vuosi sitten ja siitä lähtien se on ollut paras seuralainen kuukautisten aikana. 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 16:57

   Itsekään en ehkä olisi osannut parikymppisenä vielä kuppeilla kuukautisten kanssa, mutta onneksi lähdin nyt 🙂 Ehkä se, että kupit ovat yleistyneet niin paljon jotenkin madalti tätä kynnystä 😀

 4. vsl
  klo 11:28

  Itsekin kallistuin kuppiin muutama kuukausi sitten enkä enää pois vaihtaisi! Se huolettomuus, helppous ja mukavuus… ihanaa!

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 16:59

   Juurikin näin! Reissuihin myös niin kätevä kun ei tarvitse kantaa koko tamponi ja sidevarastoa mukana 🙂

 5. Vierailija
  klo 18:28

  Ei sopinut mulle 😊 lähin kuukuppihypeen jo vuosia sitten, toiveena helppous. Liikaa tuntoa ”siellä” (tuntuu koko ajan) ja pitkä/kapea niin kupin asettaminen tarpeeksi syvälle, ilman alipaineen inhottavaa tuntua on mahdotonta 😅😂 Eli selvästi meitä on erilaisia! Onneksi pillereiden kanssa ei menkkoja edes niin paljoa, että pikkuhoususuojaa tarvis.

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:45

   Jep, tuota samaa olen kuullut :/ Harmi! Itselläni kuppi ei tunnu ollenkaan. Sen miltei unohtaa sinne 😀

 6. Vierailija
  klo 22:38

  Ihan mahtavaa että oot löytänyt kupin, mun mielestä se on yksi parhaista keksinnöistä ikinä! Itsellä on jo 15 onnellista ja helppoa käyttövuotta takana 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 17:45

   Vitsi jotkut teistä on ollut kuukuppien kanssa kauan! 😀 Ihan mahtavaa, täällä tullaan jälkijunassa, mutta kuppionnellisena 😀

 7. M
  klo 23:18

  Itse kuulin kupin olemassaolosta 15-vuotiaana vuonna 2003, kun olin Englannissa kielikurssilla. Koulun vessaan oli jätetty hyviä esitteitä. Inhosin jo ensimmäisistä kuukautisista lähtien hautovia siteitä ja tamponeita, joten innostuin kupista heti. Ennen verkko-ostelun yleistymistä kuppeja oli vain hankala saada käsiin ja ainoa tieto löytyi esitteistä ja muutamilta nettifoorumeilta. Lopulta sain tilattua kupin apteekkiin Suomessa ja sille tielle jäin. Opin käytön nopeasti. Nyt minulla on käytössä jo/vasta kolmas kuppi. Hyvällä hoidolla se kestää ehjänä todella kauan. Olen ostanut kupille oman kattilan ja hajusteetonta saippuaa. Itse kuppeihin on mennyt vuosien aikana alle sata euroa. Kuppi on pelastanut monella matkalla ikäviltä yllätyksiltä. Pidän reissussa mukana vesipulloa ja muutamia puhdistuspyyhkeitä. Suosittelen kokeilemaan! Nykyään on valtavasti valinnanvaraa.

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 17:46

   Oho, onpahan kuppitarina 🙂

   Ihanaa, että olet löytänyt sen noin ajoissa! JA hei tuo puhdistusliinajuttu menee heti käyttöön, superhyvä vinkki 🙂

 8. S
  klo 22:23

  Olen käyttäny kuppia jo kymmenisen vuotta, enkä ikinä vaihtaisi pois! Nyt on menossa toinen kuppi, ja ensimmäisen korvasin vain koska oli läpinäkyvänä tullut sen verran värjäymää ettei ollut enää niin miellyttävän värinen. Nyt lila käytössä, se on vieläpä niin nätti! Ja kaikki propsit Lunetelle, joka on suomalainen yhden naisen perustama firma. Mulle tulee aivan yllätyksenä, ettei kaikki käytä kuppia! Pitäisi siis enemmänkin levittää ilosanomaa! 😀

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 10:45

   Oletko kuulut siitä, että kuukuppeja voi ”pestä auringossa” 😀 haha, eli siis jos kuppi on päässyt tummentumaan vuosien varrella, voi sille antaa aurinkokylvyn laittamalla sen hetkeksi vaikkapa ikkunalaudalle (ei kuitenkaan suoraan auringonvaloon) ja näin tummentumat katoavat. Itse ei ole ollut tarvetta tätä kokeilla, mutta tällaisen kummallisen vinkin löysin netistä 😀

 9. Vierailija
  klo 07:01

  Itse olen käyttänyt kuukuppia 5 vuoden ajan ja en mihinkään sitä enää vaihtaisi. Omasta mielestä ihan paras keksintö! Koen itseni paljon puhtaammaksi kuukautisien aikaan, kun käytän kuppia vrs käyttäisin sidettä tai tampoonia. Säästää myös rahaa ja eipä tuu jätettä niin paljoa 🙂 Monille olen suositellut ja jotkut ovat aloittaneetkin käytön ja toteneet samat asiat.

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 10:46

   Jep, tosi paljon puhtaampi ja freesimpi olo kupin kanssa 🙂

 10. Cillatar
  klo 12:05

  Hei olisin halunnut kysyä oletteko leikanneet sitä antennia pois tai lyhyemmäksi? Entä uitteko kuukupin kanssa? Olen vasta-alkaja hommassa ja minusta se antenni on vähän liian pitkä (mulla oranssi Lunetten pienempi malli) 🙂

 11. Aino
  klo 07:06

  Mä leikkasin antennista yli puolet pois! Hyvin toimii:)

 12. Heidi
  klo 00:02

  Täälläkin yksi (entinen) kuppeilija! Pari kertaa meni totutellessa ja millään en olisi halunnut luopua, valitettavasti vaan kuppi (ja sen aiheuttama alipaine) ei oikein sovi kierukan kanssa 🙁 Mutta noin 6 vuotta kupin kanssa elin ja suosittelen ehdottomasti kaikkia kokeilemaan! Pelastus varsinkin uidessa / saunassa / rannalla / jne.

 13. Lilyyy
  klo 09:02

  Kiitos sun hehkutuksen, täällä olisi yksi kuukuppi-fani lisää! Ihan mahtava tuote ja oon myös pari päivää toitottanut tätä ilosanomaa kaikille läheisille 😀

  1. JULIAToivola Kirjoittaja
   klo 12:40

   Eikä😍 mahtavaa, että sain tekstilläni yhden kuppeilijan lisää 🙌🏼
   Tosi kiva kuulla, että tykkäsit ☺️

 14. Memmu
  klo 11:38

  Minulla myös kuppi ollut käytössä jo yli kymmenen vuotta ja kolmas kuppi käytössä. Ihanaa kun niitä saa eri värisenä nykyään, oma oranssi ilahduttaa joka kerta käyttäjäänsä 🙂 Antennia voi leikata itselle sopivaksi, tiedänpä jonkun sen leikanneen kokonaan pois, mutta ehkä hyvä jättää pikku pätkä? Uiminen, saunominen, reissaaminen (muista puhdistuspyyhkeet), mitään ei oo tarvinnu enää miettiä kuukupin käytön aloituksen jälkeen. Ainut haittapuoli on, että saan silloin tällöin hiivatulehduksen kupin käytön jälkeen (huono hygienia käsittelyssä, tyhmä minä!), mutta edut peittoaa hetkelliset haitat ehdottomasti!

  1. JULIAToivola Kirjoittaja
   klo 14:26

   Itselläni oli juur mökillä käytössä ja vitsi miten oli taas niin kätevä kaiken sen saunomisen ja uimisen kanssa 🙂

 15. Peppi
  klo 12:41

  Kuukuppi pahensi virtsarakon laskeumaa😓 Tykkäsin kuukupista pitkään, ja käytin kunnes lääkäri huomasi lantionpohjan ongelmat. Fysioterapia auttoi mutta jokakuukautinen kuukupin käyttö huononsi tuloksia.
  Suosittelen varovaisuutta alatiesynnytysten ja gynekologisten laskeumien jälkeen!!

  1. JULIAToivola Kirjoittaja
   klo 14:25

   Voi ei! Tosi harmi kuulla 🙁 Tällaisista ongelmista en olekaan kuullut ennen, kiitos kun jaoit! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.