Lihapullat tähän väliin.

Meidän taloudessa kun syödään aivan liikaa kanaa, päätin tuossa alkuviikolla, että nyt on tipukiintiö täynnä ja minä haluan lihapullia! Lauri oli aluksi skeptinen ja luuli, että ostan valmispyöryköitä (siis, etteikö minusta broilerin nahasta ja sian sydämestä murskattu mössö olisi tosi hyvää) mutta ajattelin kyllä valmistaa nämä tälläkertaa itse.
Mukaan tuli marinoituja uusiaperunoita, kastike ja parsakaali-fetasalaattia.
 

Lihapullat:
400g naudan paistijauhelihaa
1 dl ruokakermaa
1/2 dl korppujauhoja
2 valkosipulinkynttä
pilkottu sipuli
1rkl margariinia
tomaattimurskaa
kananmuna
mausteita ja yrttejä

 

Nami.

 

 

Sekoitin korppujauhot ruokakermaan ja jätin turpoamaan. Kuullotin pilkotut sipulit pannulla sulassa margariinissa. Lisäsin sipulit, kananmunan, jauhelihat, mausteet ja tomaattimurskan korppujauhojen sekaan. Tomaattimurskaa laitoin muutaman lusikallisen ja mausteina käytin suolaa (reilusti), mustapippuria, jauhelihamaustetta, grillausmaustetta. Silppusin tuoretta timjamia joukkoon, sekä lisäsin hieman kuivattua rosmariinia, oreganoa ja salviaa.
Uuni 225 asteeseen ja käsin pyöritellyt pikkupallerot sinne n.10 minuutiksi.

 

 

 

Perunat:
Uusia perunoita n. 1kg
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pkt Apetina fetarasian aurinkokuivattuja tomaatteja ja öljyä.
Thai sweet-chilikastiketta
omenaviinietikkaa
mausteita

 

 

 

Ehkä ensimmäistä kertaa päästin Laurin ruoanlaittoapuun. Se sai pestä perunat.

Keitin perunoita suolatussa vedessä n. 10-15min. Kulhoon kourin fetarasian aurinkokuivatut tomaatit ja lorautin n.puoli desiä myös fetarasian öljymarinadia kulhoon. Sekaan vielä pilkotut ja puserretut sipulit, ihan pieni loraus(1 tl) etikkaa ja maun mukaan chilikastiketta. Mausteista laitoin suolaa, pippuria ja raakunaa.
Kuutioin kypsät perunat ja pyörittelin niitä hetken mausteissa, kunnes kippasin koko helahoidon kuumalle pannulle, missä sipulit kypsyi ja perunat sai kivaa väriä.

Salaatti on se perinteinen familymix salaattisekoitus, mihin lisäsin hieman kypsennettyjä parsakaaleja, fetaa(mistä varastin ne aurinkokuivatuttomaatit) ja yrttibalsamicoa.

Kastike myös samaa vanhaa ranskankermasörsseliä, eli purkki ranskankermaa, loraus sitruunamehua, hieman sokeria suolaa, pippuria, chiliä, paprikajauhetta jne. Laitoin myös tälläkertaa tomaattisosetta hieman antamaan väriä.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (4)

  1. Mallu
    klo 10:07

    Tuli nälkä! Tykkään katella ruokakuvia, mutta en ikinä jaksa lukea nuita valmistusohjeita:>

  2. Anonymous
    klo 10:12

    Oi, näyttääpä herkulliselta! pitääkin kokeilla lihapullia välillä vähän eri mausteilla, niin saa niihinkin vähän vaihtelua! Ja nuo marinoidut perunat on myös varmaan tosi hyviä ja maukkaita, kun muuten en yhtään ymmärrä ihmisten himoa uusiin perunoihin. 🙂

  3. Anonymous
    klo 10:34

    Nam nam 🙂 Ootko kokeillut tehdä lihapullia Knorrin (tai jonkun muun valmistajan) ranslaiseen sipulikeittoon (eli keiton sisältö heitetään korppujauhojen sekaan)? Niistä tulee tosi hyviä kans! Ja sit oon viel laittanut kermaviiliä joukkoon.

  4. Julia
    klo 12:19

    Mallu,No se on hyvä, ettei niitä tarvitsekkaan lukea, jos ei aijo tehdä. Ensikerralla sitten muistan liattaa vielä enemmän kuvia! :)Anonyymi,Niin, lihapulliin voi laittaa vaikka mitä! Perunat oli tosi hyviä.Anonyymi,En ole, mutta oon kuullu tästä tavasta 🙂 Pitää tehdä useammin lihapullia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.