Mitä jää mieleen blogeista?

– Muistan kun joskus varhaisteininä katselin vessanpeilistä tuntematonta tyttöä.
Tytöllä oli kampa ja lakkapullo ja se teki mielestäni jotain kummallista – suihkutteli hiuslakkaa holtittomasti hiustupsun juureen ja alkoi sen jälkeen kammalla raastamaan hiussuikaletta isoksi takuksi. Kohta koko tukka oli kolminkertaistunut jättipalloksi. Myöhemmin tajusin, että tätä kutsutaan tupeeraamiseksi.
Siitä alkoikin sitten oma takkuinen pottapää –kauteni. Matkin vessatyttöä, koska en tiennyt muuta keinoa miten hiuksiani muotoilla.

– Muistan kun aloin kiinnostua ruuanlaitosta. Leikkasin salaa lääkäriaseman odotustilassa aikakausilehdistä kanaviillokki-ohjeita.
En löytänyt kaupasta tarvittavaa curryjauhetta, joten ajattelin, että sen voi korvata laittamalla vain tuplasti pippuria ja niitä kummallisia laakerinlehtiä. 
Kanakastike, mikä koostui lähinnä laakerinlehdistä ja mielettömästä määrästä valkopippuria sai minut lähes kokonaan luopumaan ruuanlaitosta. En halunnut enää etsiä inspiraatiota odotustilan lehdistä, tai kysellä ujona curryjauheita.

– Muistan kun hankin ensimmäisen kuntosalijäsenyyteni. Tein vatsalihasliikkeitä monia satoja kerralla. Luulin että mitä enemmän toistoja ilman taukoja, sen parempi. Kilpailtiin kaverin kanssa kumpi sai ensin tehtyä täydet 100 liikettä rutistuslaitteessa.
Ostin jopa proteeinijauhetta. Litkin tuota maitoon sekoitettua klimppistä juomaa hirveitä määriä ympäri vuorokauden. 
Ei ollut hajuakaan mikä olisi ollut oikea tapa treenata, tai palautua.

 

Tämä kaikki tuli tänään mieleeni kun googletin unohtamani lihaskuntoliikkeet salilla. Ja kun kevyesti tupeerasin hiuksiani kuntosalin pukuhuoneessa ennen ”huoletonta kalanruotolettiä”-  olin nähnyt ohjeen jostain youtube –kanavasta. Repussakaan ei ollut protskujauhetta, vaan rasiassa eilen valmistamaani japanilaista salaattia. Olin löytänyt reseptin toissapäivänä erään ruokabloggaajan sivuilta.

Asioiden oikein tekeminen on nykypäivänä helppoa. Virtuaalinen maailma on niin täynnä reseptejä, meikkivinkkejä, pukeutumisinspiraatiota ja kikkakolmosta siihen, miten puhdistaa auto sinne kaatuneesta riisiviinietikasta.
Soveltaa voi tuhansilla eri ohjeilla ja neuvoja saa lähes kaikilla osa-alueilla.

Vaikka onhan oma viehätyksenä siinäkin, ettei kaikki ole klikkauksen päässä saatavilla ja asioita pitää etsiä ja opetella ulkoa. Silti mietin usein, miten hurjasti olen oppinut verkkoteknologian mahdollistamana sosiaaliselta medialta.

On tavallaan rentouttavaa ettei enää ole niin helppoa koko ajan vain mokailla.

 

Tästä tuli mieleen kysyä – mitä teille jää mieleen blogeista? Onko se vain nopeaa selailua, vai jääkö käteen jotain hyödyllistä?
P.s jos joku kokeilee reseptejäni pliis kertokaa onko ohjeeni tosi sekavia? 😀

 

 

// what do you remembered from blogs?
– I remember when I was a teenager and looked through the bathroom mirror this unknown girl who tease her hair.
I began to imitate her because I did not know any other way to style my hair. I looked ridiculous

– I remember when I bought my first membership to the gym. I did ab exercises hundreds in a row. I thought that more repetitions without breaks is the way to do it.
I even bought protein powder and drank it with milk ridicules amounts every day.  I didn’t have a clue how to work out, or eat after that.

This all came to my mind today at the gym when I googled my workouts that I couldn’t remember. And when I lightly tease my hair for that "messy braid" that I saw in a video vlog. I also didn’t have protein powder with me. Instead I had a Japanese salad that I made yesterday. I found the recipe in a food blog.

Making things correctly is easy these days. The virtual world is so full of recipes, makeup tips and style inspiration. Even cleaning tips if you accidentally spill rice vinegar in your car.

So this came to my mind – what do you remembered from blogs?

Kommentit (13)

 1. maria-kom
  klo 20:03

  Moikka Julia! Olet yksi niitä harvoja joiden blogeja jaksan enää lukea. Ihan lukemalla lukea. Tuntuu ettei aika riitä enää muuhun kuin kuvien selailuun. Mutta minne sitä on aina kiire. Tämä on blogienlukuhistoriani ensimmäinen kommentti, jonka kirjoitan (ellei arvontoihin osallistumista lasketa).

  Ajattelin nyt kuitenkin käyttää arvokasta aikaani ja näppäillä sinulle kommetin, jossa haluan kertoa, kuinka pidän blogistasi. Siitä, miten kirjoittelet. Kirjoittelusi tuntuu jotenkin niin huolettomalta je helpolta. Kuvissakaan ei ole yhtään mitään vikaa, päinvastoin. Mutta silti palaan blogiisi aina siksi, koska haluan tietää mitä olet keksinyt kirjoittaa tänään. En vain selaamaan kuvia läpi, niin kuin saatan sortua tekemään muiden kohdalla. Lyhyesti siis: olet siis yksi lemppari bloggaajistani, ja toivottavasti jaksat näpytellä vielä tulevaisuudessakin. <3

  Nytkin mietin ennen kommenttini lähettämistä, onko se tarpeeksi järkevä, tai edes lukemisen arvoinen. Sain kuitenkin koko kommentin jo kirjoitettua, joten päätin lähettää.

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 11:45

   Hei Maria,

   Kiitos ensinnäkin ihan mielettömästi blogihistoriasi ensimmäisestä kommentista. Olen todella otettu, että se tuli juuri tähän osoitteeseen 🙂 Jee! Kommentointi on nykyään aika vähäistä, joten jokainen pienikin sana täällä kommenttikentällä tuntuu tosi kivalta! Ja sitten kun se on vielä tätä luokkaa, niin eipä tässä voi muuta kuin aika nöyrästi vain kiitellä <3

   Kiitos siis ihanasta palautteesta, tämä todellakin buustaa minua näpyttelemään tulevaisuudessa (vielä varmaan kiikkutuolissakin).

   P.s Hassu, kommenttisi oli todella järkevä ja lukemisien arvoisen. Sellainen minkä muistan vielä pitkään. 🙂 Ihanaa viikonloppua!

 2. Minna
  klo 10:04

  Kyllä blogeilla on minulle suuri merkitys esimerkiksi tiedonhankinnassa. Jos olen ostamassa uutta ripsaria, satavarmasti ensin googletan lempimeikkiblogini ja katson, millaisista tuotteista bloggaajat ovat pitäneet. Tai kaupassa pistää silmään joku tuote, josta joku bloggaaja viime viikolla kirjoitti, vaikka muuten koko tuote olisi saattanut jäädä huomaamatta. Blogimarkkinointi siis todellakin toimii 😀 Itse tallennan blogeista usein erilaisia minua puhuttavia reseptejä tai vaikka kampausvinkkejä tulevaisuutta varten. Minua kuitenkin ärsyttää suuresti, jos monella blogilla on yhtä aikaa sama tuote testissä tai postaus melkein samasta aiheesta. Silloin tulee tunne, että no joo ne vain nyt jonkin kampanjan takia meille noita esittelee. Hyvänä esimerkkinä joku jalkaraspi. Luin joskus viikon sisään varmaan viisi postausta jalkaraspista. Jalkaraspista.

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 11:58

   Hahahahahahha 😀 Jep, tiedän kyseisen jalkaraspin hyvin.

   Itsellänikin toimii blogimainonta ihan samalla tavalla. Esimerkiksi macin meikkituotteissa en ikinä uskaltaisi lähteä ostelemaan sokkona, vaan klikkailen ennen ostopäätästä auki varmaan kymmeniä eri meikkivoide analyyseja. Suomesta ja ulkomailta 😀 Hassua myös, mutta liikamainonta aiheuttaa minussakin hyvissäkin tuotteessa vastareaktiota.

 3. Mii
  klo 10:27

  Täytyy kompata edellisiä kommentoijia! Kirjoitat mielenkiintoisesti ja hauskasti, tykkään lukea reseptejäsi ja niistä saa selvää aivan mainiosti. 🙂 Vaikka nykypäivänä tietoa löytyy netistä, olen huomannut etteivät kaikki kuitenkaan osaa etsiä sitä. Googlen käytön lisäksi pitäisi löytyä hieman kriittisyyttä lähteitä kohtaan sekä osata klikata muutakin kuin sitä ensimmäistä eteen tullutta linkkiä. En väitä etteivätkö jotkut virallisemmat nettisivut ole joskus sokkeloisia, mutta tuntuu ettei edes yritetä selvittää asioita esim. Kelan tuista tai vaikka tarkistettaessa ajokorttiin liittyvää lakipykälää.

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 12:00

   Jes, ihana kuulla haha 😀 Kiitos paljon <3

   Olet kyllä ihan oikeassa, että pitää osata myös vähän googlettamisen suodatustaitoja. Toisinaan uskoo liiankin helposti todeksi ties minkä Keijon kommentteja 😀

 4. Anniii
  klo 12:44

  Mä teen lähes kaikki kosmetiikkaostokset nykään sen perusteella, mitä blogeissa on lukenut. Ja muutenkin meikkausvinkkejä tullut paljon, vaikken suoranaisia kosmetiikkablogesa oikein luekaan.

  Mulla pisti tässä postauksessa kyllä vähän silmään toi ”Asioiden oikein tekeminen on nykypäivänä helppoa”-kommentti. Tiedän ettet sitä meinaa, mutta joku voi käsittää tämän sillä lailla että ”oikein tekeminen” = kalliit superfood annokset, oma personal trainer ja tonnin veskat. Olen nimittäin usein miettinyt että thank god mun teinivuosinani ei ollut blogeja, sillä ulkonäkökriisejä ja kateellisuutta muita kohtaan oli silloin muutenkin tarpeeksi. No, karkasi nyt vähän off topic, tuli vaan mieleen :D.

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 13:29

   Voi ei, en tarkoittanut sitä ollenkaan niin 😀 Tarkoitin enemmänkin niitä auton pesuohjeita, YouTube -videoiden oikeaoppisia kuntoliikkeitä ja selvempää reseptiikkaa 😀 Pitääkin korjata tuo lause selkeämmäksi. Kiitos palautteesta 🙂

   Ja muuten totta! Olisi se tavallaan ollut myös vaikeaa elää nuorena tätä maailmaa, kun kaikkien uusien juttujen perässä pysyminen on jo ihan oma lajinsa.

 5. Vierailija
  klo 10:23

  Minulla jää mieleen vähän ”syvällisemmät” postaukset ja blogit. Kuten nyt tämä, jossa käsittelet virtuaalimaailmaa. Ja nimenomaan tässä blogissa sun omantyylises lähestyminen, ei jaarittelua mutta silti hauskasti kerrottuja juttuja. En millään enää jaksa lukea blogeja, jossa on ostettu uusi tiskiharja ja siitä sata tekotaiteellista kuvaa ylhäältä ja alhaalta. Myös ruokaohjeet jää mieleen. Sellaiset simppelit, joissa joku minulle uusi juju. Sellaiset, joiden ohjetta ei tarvi tarkkaan noudattaa ja kaupassa osaa ilman muistilappua ostaa suurinpiirtein oikeat ainekset.

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:52

   Kiitos paljon <3 ja kiitos, että kerroit mielipiteesi – niillä on minulle iso merkitys 🙂

   Ja hahah ”sata tekotaiteellista ylhäältä ja alhaalta” 😀 Pitää muistaa yrittää välttää niitä (ja tiskiharjoja :D)

 6. Vierailija
  klo 10:20

  Pakko kyllä olla samaa mieltä tosta jalkaraspihommasta. Muakin ärsyttää jos tyyliin jokaisessa blogissa kehutaan yhtä ja samaa tuotetta ja sitä kuinka se pelasti just niiden kaikkien maailman ja arki parani ja elämä hymyilee. Ja vaikkei tässä nyt kysyttykään mikä ärsyttää niin haluun sanoo että myös neki ärsyttää missä aloitetaan viattomaan tyyliin kirjoittamaan mikä ennen on ollut vikana ja vasta lopuksi selviää, että jonkun huipputuotteen myötä se asia korjaantui. Mun mielestä tuotteiden mainostus on blogeissa täysin hyväksyttävää ja varmasti hyödyksikin monille, mutta toi on jo lukijoiden aliarvioimista.

  Mut toisaalta, kun kirjoitit tuosta oikein tekemisestä. Välillä taas tuntuu siltä että kun googlaa jonkun jutun niin tulee 100 erilaista ohjetta ja sitten onkin ihan pulassa että minkä valitsisi 😀

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:55

   Ei, mitään kiva kun kerroit mikä ärsyttää! Kaikki mielipiteet on tosi mielenkiintoisia ja minulle hyvä ottaa korvan taakse tulevaisuutta varten 🙂

   Kiitos tästä <3

 7. Anneliiii
  klo 12:43

  Oon tehnyt sitä sun kalakeittoa monta kertaa ja kaikki maistaneet on rakastunut siihen. Kuulemma sitä on valmistettu heidän toimestaan monille muille vieraille ja kulttimainetta on kerätty. Oot mainio muutenkin 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.