Pallokaali

Täällä miljoona kertaa jo nähty, sekä sitäkin enemmän kotona syöty kanaa kasviksilla- annos päätyi jälleen lautasillemme.

Yritän tosin aina ahkerasti keksiä siihen jotain uutta pientä lisää ja kun luovuus loppuu astuu parrasvaloihin näköjään kaalipallerot.
Ei siinä mitään, olen aina ollut kaalin ystävä. Haisevasta kaalikeitosta koulun kaalikääryleisiin asti. Minulle ne ovat siis yhtä suurta herkkua, mutta mies tietysti irvisteli.

 

 

 

 

 

 

Pesin ruusukaalit, leikkasin kovat kannet ja poistin päällimmäiset lehdet. Kiehuvaan veteen lisäsin reippaasti suolaa, mustapippuria, sitruunanmehua ja voita. Kiehautin ruusukaaleja reilut viisi minuuttia.
Annokseen höyrytin mukaan porkkanoita ja parskaalia, sekä kypsensin pannulla broilerinfileitä mozzarellajuuston kanssa.

Etten vaan toistaisi itseäni yhtään enempää tein mukaan jälleen ranskankermakastikkeen, minne laitoin sokeria, sitruunanmheua, suolaa, yrttivalkosipulisekoitusta ja ripauksen mustapippuria. Ja koska uskon vakaasti kahden kastikkeen kombinaatioon, mukana toisena kastikkeena oli vielä Afrikan chutney soossia.

Että sellaista samaa tässä taloudessa taas.
Hyvää ystävänpäivää 🙂

 

Kommentit (14)

  1. mariina
    klo 09:04

    rakastan blogiasi! se piristää päivää:)

  2. Anonymous
    klo 10:28

    Sun pitäis kyllä hakee masterchefiin!

  3. Essi
    klo 11:23

    teidän ruoka-annokset näyttää aina ihan jostain ravintolasta ostetuilta:! ettekö te ikinä tee vaikka jotain ihan perus perunamuussia ja lihapullia?:D

  4. Milla
    klo 11:57

    Voi niitä miehiä. Sun omalla ei olis mun mielestä mitään varaa inistä jos ton näkösellä lautasella on joskus jotain kaalia, joka on varmasti laitettu just herkullisen makuiseksi. Ennakkoluulot on pahoja ja hyväks havaitut ruuat just hyviä. Ei aina jaksa kikkailla.

  5. Anonymous
    klo 12:13

    Näkisitpä mun tyhmän hymyn aina kun huomaan että uutta postausta on tullu! Ruokainspiraatiota, tyylivinkkejä.. kiitos kaikista niistä, kiitos kun kirjotat!! 🙂

  6. Julia
    klo 12:14

    Kiitos paljon 🙂

  7. Julia
    klo 12:15

    haha, eii. Ne perkaa siellä kalaa ja tekee tuorepastaa. 😀

  8. Julia
    klo 12:17

    Teenhän minä 🙂 Jauhelihakeitto on yksi lemppareistani!

  9. Ellysi
    klo 12:17

    Voi ihana ihana tuo pallokaali ilmaus 🙂

  10. Anonymous
    klo 20:33

    Voi, kertoisitko mitä tuohon afrikan chutneyhyn laitetaan vai onko se ostettu kaupasta sellaisenaan purkissa? Mitä muita kastikkeita käytätte pihvien seurana? 🙂 Blogisi on aivan mahtava! 🙂

  11. anni
    klo 10:37

    voi että osaat aina valmistaa niin herkullisen näköisiä ruokia 🙂 muutamassa blogissa on pyörinyt kuvia noista pikkukaaleista, täytyy varmaan itsekin maistaa niitä 🙂

  12. Anonymous
    klo 20:15

    käytkö usein ruokaostoksilla herkussa? miksi? :))

  13. Anonymous
    klo 15:23

    nyt ihan pakko kommentoida kun vasta muutama viikko sitten löysin itsekin ruusukaalin 😀 saa äärettömän hyvää kun pyörittelee ensin marinadissa jossa on punaviinietikkaa, öljyä, suolaa & mustapippuria sit heittää vaan uunipellille ja n. 225 lämmöksi,,tulee tosi kätevästi muiden uunikasvisten kanssa,,itse käytän vieläpä ihan pasketuttuja ruusukaaleja joten älyttömän nopea ja helppo laittaa 🙂 mutta herkullisen näköistä on tuo sinun laittama ruoka!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.