PARAS KANAPATA

 

Olen tullut tulokseen, että uuden koukuttavan ja helpon arkiruokareseptin löytäminen on miltei hankalampaa kuin uuden koukuttavan ja hyvän sarjan löytäminen TV-tarjonnasta.

Mitä tänään syötäisiin, mitä sarjaa katsottaisiin? Miksi kahdesta arjen rentouttavimmasta hetkistä on tullut yhtäkkiä niin vaikeita?

Omalla kohdallani olen ratkaissut ongelman padalla.
Iso valurautapata muheuttaa suussa sulavaa ruokaa koko viikoksi odottamaan rentouttavaa iltaa ja ei mikä tahansa pata, vaan uusi suosikkini – ihan superhyvä kanapata.

Resepti on alun perin poikaystäväni patakokeiluun pohjautuva 2 tunnin kanapata, mitä olen muokannut (testannut ja parannellut nyt varmaan 6 kertaa, kunnes maku ja mausteet olivat mieleeni juuri oikeassa tasapainossa).

Tässä kanapadassa parasta on sen terveellisyys, helppous ja runsaus. Salaisena ainesosana chipotle-chilit.
Chilit löytyvät kokonaisina säilöttyinä liemessä kuvissa näkyvässä purkissa. Purkit löytyvät useimmiten texmex-hyllyjen luolta. Siellä missä tortilloja ja salsakastikkeita. (itse hamstraan näitä Ruoholahden citymarketista).
Jos säilöttyjä chipotle-chilejä ei ole saatavilla, käy korvaavana ainesosana hätävarana chipotlekastike.

 

 

Tarvitset:
Uunin kestävän padan
n. 1kilon kananrintafileitä
Tilkka öljyä
3-4 tomaattia
1 pkt luomu tomaattimurskaa (n.500g)
Puolikas tuubi tomaattipyreetä (n70g)
4 sipulia
4 valkosipulin kynttä
3-4 säilöttyä chipotle-chiliä (La Costena)
Suola & pippuri
n. 1 rkl hunajaa 
n. 1 rkl sinappia 
Luomu kanaliemikuutio
Kaurafraice (n. puol purkkia)
2 keskikokoista bataattia
1 parsakaali
Ruusukaaleja (valinnainen)
Päälle tuoretta babypinaattia, yrttejä yms (valinnainen)

 

TEE:

Esilämmitä uuni 180 asteeseen.

-Pilko sipulit ja tomaatit lohkoiksi
(esim. neljään osaan. Ne pehmenevät ja hajoavat padassa, joten ei tarvitse silputa).

-Ota haarukalla chipotlepurkista n. 3-4 chiliä ja pilko pieniksi paloiksi.
(Jos et ole varma tulisuudesta, kokeile ensin muutamalla chilillä ja lisäile tarvittaessa).

-Nosta pata ensin hellalle ja kuullota hetki sipuli, valkosipuli- ja tomaattilohkoja, sekä chilejä tilkassa öljyä.

-Lisää joukkoon tomaattimurska, tomaattipyree, n. 2 dl vettä, kanaliemikuutio, sinappi, hunaja ja suola, sekä pippuri. Sekoittele ja anna porista muutama minuutti matalalla lämmöllä.

Tarkista maku ja lisää tässä vaiheessa mielesi mukaan lisää mausteita tai chilejä.

-Kun olet tyytyväinen liemen makuun, lisää pataan kananrintafileet kokonaisina, niin että ne peittyvät kastikkeen alle.

-Laita uuniin hautumaan reiluksi tunniksi (n. tunti 15 min) ja valmistele kasvikset. Kasvikset lisätään pataan kahdessa osassa kypsymisjärjestyksen takia.

– Kuori ja kuutioi bataatit suupalan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa parsakaalin nuput ja halkaise ruusukaalit kahtia (poista uloimmat kuoret ja kanta).

1. Nosta pata reilun tunnin jälkeen uunista ja lisää mukaan bataatit niin, että peittyvät kastikkeen alle. Laita takaisin uuniin ja anna olla n.40 min.

2. Kun bataatit ovat melkein kypsiä lisää mukaan vielä ruusukaalit, parsakaalit, ja sekoita mukaan kaurafraichea n. 4 rkl verran.
Jos haluaa herkutella voi kaurafraichen tilalla käyttää smetanaa tai ranskankermaa.

-Annetaan hautua uunissa vielä 15 min. Tai kunnes bataatit ovat kypsiä.
Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. 

Ripottele halutessa vielä päälle tuoreita yrttejä ja pieni nokare kaurafraicea.
Ruokaisammassa versiossa tarjoile esim. Pitkäjyväisen riisin kera.

 

 

Älkää säikähtäkö jos resepti saattaa aluksi tuntua vaikealta eri vaiheiden kanssa ja tuntuu työläältä valmistaa pataa kaksi tuntia (munakello vaan päälle ja katsomaan välissä telkkaria). Padan tekeminen on oikeasti helppoa ja lopulta palkitsevaa kun moneen seuraavaan päivään ei tarvitse valmistaa ruokaa ollenkaan. Plussana tietty, että pata on niin herkullista, ettei siihen kyllästy helpolla.

(Jos kyllästyy voi esimerkiksi padasta noukkia vain kananpalan ja syödä sen salaatin kanssa, tai lisäillä joukkoon erilaisia kasviksia, syödä kvinoan kanssa jne).

 

Pataonnea <3

Kommentit (10)

  1. Vierailija
    klo 20:06

    Oi jes! Oonkin vähän odotellu sulta reseptejä 🙂 Jospa tästä tulis meksikolaisen kanakeiton ohella toinen pysyvä keitos keittöömme. Viikonlopun ruoka siis selvillä, kiitos, kiva päästä testaamaan jotain uutta! 🙂

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 08:45

      Paineita! 😅🙈 Vähän kanakeittiviboja yritinkin tähän hakea, toivottavasti maistuu 😍

  2. Tanja
    klo 14:39

    Hei! Hyvän kuuloinen resepti 👌🏻 Onko oata kokonaisuudessaan uunissa tuon 1h 15 min vai ensin niin kauan ja sitten vasta bataatit ja niiden kanssa se 49 min jne t. Blondi 🙈

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 16:04

      Voi ei, taisin olla epäselvä. Kokonaisuudessaan uunissa siis se reilu 2h 🙂

      1. Tanja
        klo 12:45

        Kiitos, näin arvelinkin! Testasin heti ja kyllä oli hyvää, en ollut näin mureaa kanaa syönyt vielä koskaan 😋

        1. JULIA Toivola Kirjoittaja
          klo 12:59

          JEE, vähän täällä jo jännitin, että tykkäätekö. Superkiva siis kuulla, ja kiitos että näit vaivaa kommentoida 🙂

  3. Suvi
    klo 21:05

    Oi että, kuulostaa tosi hyvältä. Rakastan kaikkea missä on tomaattimurskaa, sipulia, chiliä ym. Pakko testata tätä. Pata ostoksille ensiksi 😀 Kiitos reseptistä 🙂

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 10:37

      Niillä ei voi mennä vikaan 😍 Toivottavasti pata löytyy!

  4. Ola
    klo 09:15

    Ojjoi, kun vaikuttaakin hyvältä reseptiltä! Josko tämä peittoaisi oman arkivakkarin, kookos-curry-kanakastikkeen, jota on tullut tehtyä ihan liikaa viimeisen vuoden aikana.

    Sain kokki-isältäni noita chilejä lahjaksi jo syksyllä, enkä ole vieläkään tehnyt niistä mitään. Nyt siis purkki auki ja kanapata testiin. Kiitos vinkistä ja ihanasta blogista.

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 09:25

      Eikä miten ihana lahja! <3 <3 <3 Minäkin haluan chilejä lahjaksi 😀

      Minä olen puolestaan tehnyt tätä pataa ihan liikaa viime aikoina ja huomaan että kyllä tämäkin alkaa jo kyllästyttää, juuri eilen ajattelin että kokeilen lorauttaa mukaan vähän kookosmaitoa, niin saisi taas uusia vivahteita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.