PAREMPI KUIN PERUNASALAATTI

 

Ah, olen löytänyt uuden salaattisuosikin! Tiedättekö, sellaisen minkä reseptiä ystävät pyytelevät ja mitä valmistetaan kerta toisensa jälkeen kesäpöytiin?

Idea lähti vappuna perunasalaatista. Halusin tuunata siitä kevyemmän version. Vaihtaa majoneesin jugurttiin ja hieman muunnella makuja. Lopulta päädyin jättämään myös koko perunan pois salaatista ja korvaamaan sen kukkakaalinnupuilla. Eli tätä pitäisi kai kutsua kukkakaalisalaatiksi?

Ystäväni teki tätä ”kukkakaalisalaattia äitienpäivänä, oma äitini taas vappuna Kanadassa ja me ollaan syöty kotona jo lukuisia kertoa. Aina yhtä hyvää ja kerännyt myös hyvää palautetta muualta. Suosittelen kokeilemaan, esim nyt juhannuslisukkeena <3

 

 

KUKKAKAALISALAATTI perunasalaatin tapaan.
(n. neljälle) 

1 iso kukkakaali 
n. 2rkl sulatettua voita 
Suolaa ja mustapippuria 
Puolikas pieni punasipuli 
3 keitettyä kananmunaa 
1-2 suolakurkkua 
1 omena 

KASTIKE: 
n.200g turkkilaista jugurttia 
1 rkl hunajaa 
1 rkl dijon sinappia
2 rkl situunamehua 
2 rkl silputtua tuoretta tilliä 

 

Leikkaa kukkakaalinnupuista suupalan kokoisia paloja. Sulata voi ja sekoita se kukkakaalinuppujen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Anna paahtua 200 asteisessa uunissa n.10 min kunnes kukkakaalit ovat kypsiä, mutta vielä hieman rapeita. 

Keitä kananmunat koviksi, kuori ja pilko kuutioiksi – anna jäähtyä.
Kuori ja kuutioi omena, hienonna punasipuli ja kuutioi suolakurkut. 
Mausta turkkilainen jogurtti hunajalla, sinapilla, sitruunamehulla ja hienonnetulla tillillä. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. 

Ota valmiit kukkakaalinnuput uunista ja anna jäähtyä. Sekoita kukkakaali, punasipuli, kananmunat, suolakurkut, omenakuutiot ja kastike keskenään. Tarjoile lisukkeena, tai sellaisenaan esim. leivän kanssa.