Patrona vihdoin.

Vihdoinkin se tapahtui. Pääsimme syömään Patronaan – Annankadulle pystytettyyn Cafe De Nopalin pyörittäjien toiseen ravintolaan. Tähän meksikolaiseen on yhtä vaikea päästä kuin jonnekin linnanjuhliin. Takana pieni historia puhelinsoittoja, ohikulkijana kurkkimista, jonottamista, luovuttamista ja lisää puhelinsoittoja. pöydästä ei tietoakaan. Aina täyttä, aina ylibuukattua. Viime perjantaina soitin ja kyselin olisiko viikonlopulle missään vaiheessa pöytää vapaana kahdelle. Ei ollut, ihan täyttä koko viikonlopun, – eikun hetkonen yksi peruutuspöytä tänään kello viisi. Piti melkein nipistää itseään, että nytkö sinne sitten vihdoin pääsee.

Voitte vaan kuvitella miten korkealla odotukset olivat. Olin luultavasti valmis maistamaan koko menun läpi, koska halusin kuollakseni tietää mistä ihmiset niin hehkuttivat.

Siitä, näköjään että se ruoka tosiaan oli hyvää. Enkä edes oikein pidä meksikolaisesta. Nyt pidän. En sano, että ruoka oli tajunnan räjäyttävää, mutta vastasi korkeita odotuksiani. Ravintola itse oli pelkistetty, mutkaton ja tunnelmallinen Avokeittiöstä kuului meksikolaisten kokkien laulua (vai kuulinko omiani?) tarjoilijat olivat nuoria, mutta hyvin kohteliaita ja erittäin vikkeliä. Luin jostain että muka hidasta palvelua. Itse taas en ole koskaan saanut uutta servettiä niin nopeasti juuri rypistämäni tilalle. Itseasiassa en ole koskaan saanut ikinä uutta servettiä missään, jopa tiputettuani haarukan (pudottaisin luultavasti päänikin, jos se olisi mahdollista) ennätti tarjoilija korjaamaan sen ennen minua ja tuomaan uuden puhtaan silmän räpäyksessä. Kyseltiin myös onko kaikki hyvin, haluatteko lisää juotavaa, lisää guocamolea, sekä annokset esiteltiin asiantuntevasti ja kerrottiin mitä yhdistelemällä mihinkin saat oikein maukkaan haukun. Tuntui hyvältä jättää kunnon tipit.

Alkupaloiksi söimme shrimp cocktailin  ja kanakeiton. Molemmat herkullisia. Kanakeitossa oli juustoa ja tortillapalasia. Lauri hotkaisi sen hetkessä. Kylmä katkarapukoktailini oli ihanaa. Tarjoilija kertoi, että parasta nautittuna suolakeksin päällä hieman puristetun lime mehun kera. Ja oikeassahan se oli.

Pääruokana kanatortilloja. Harmitti niin paljon että olin jo hyvää vauhtia ähkyn partaalla kaikista katkaravuista ja nachoista, kipollisesta guocamolea ja kanakeitosta. Ängin väkisin pääruuan viimeistä murusta myöten suuhuni, koska se oli hyvää ja olisi ollut häpeä jättää lautaselle mitään.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (8)

 1. Anonym
  klo 16:21

  7 ja viimeinen kuva..? Kuka kaataa tuosta metallikannusta lientä lautaselle? 😀 Siinä ei näy ketään? :DDD

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 17:17

   ööh, hyvin mielenkiintoista 😀 Siinä oli kyllä nuori poika ja vikassa kuvassa se seisoi vielä niin, että olisi pitänyt kyllä olla kuvassa. Aavetarjoilia!

 2. krista
  klo 17:43

  Tekisitkö jonkun ”kysy minulta” postauksen, jotta voisin heittää sinua kysymyksillä joihin olis kiva tietää vastaus. Kuten sun pituus esimerkiksi 🙂

 3. Rebecca
  klo 19:43

  Hyvännäkösiä ruokia!

 4. Sanna
  klo 02:54

  Meinasin itekin, että olisin käyny tuolla kun sitä kerta Mondossa kehuttiin, mutta taitaapi näköjään olla aika turha luulo päästä ikinä 😀 Niin se taitaa mennä, että jos jotain Mondossa kehutaan, niin sen jälkeen ryysis on taattu.

  P.S. Pakko huomauttaa tuosta ”kanatortilla”-termistä, kun häiritsee 😀 Tortilla on se pelkkä maissilettu, burrito on se lettu täytettynä, tacot on niitä kovakuorisia täytettyjä ”shellsejä” ja noi tossa kuvassa olevat on enchiladoja, eli siis tortillalettuja, jotka täytetään burritoiksi ja sen jälkeen kosteutetaan tolla kastikkeella enchiladoiksi ;D

 5. Nimetön
  klo 20:53

  Sannan kommentti oli vähän päin honkia, menepä Meksikoon niin ne nauravat sun burritoille ja taco shellseille 😀

  1. Rosita
   klo 17:25

   Mun poikaystävä on töissä tossa ravintolassa ja kyllä toi kyseinen ruoka on enchiladoja ja tacot on sellasia kovakuorisia 😀

 6. Khayr
  klo 22:55

  Pääsin käymään täällä vasta eilen ensimmäistä kertaa. Tykästyin todella paljon! Huippuhyvä ruoka, iloinen palvelu ja hyvä fiilis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.