Perus puuroa.

Minä voin nyt tehdä pienen paljastuksen teille. Vaikka kuinka ahkeroisin keittiössä ja kasaisin lautasille mitä mainiomman näköisiä luomuksia silti Laurin suosikkina on ihan alusta asti pysynyt Spaghetti jauhelihakastikkeessa.
Helppo ja nopea kastike- suoraan purkista tietysti menee ja ylittää kaikki itsetehdyt pöperöt ja vaivannäöt. No okei ei ehkä ihan aina, mutta kestosuosikkina pysynyt jo monta vuotta.

Ja vuosia sitten myös ensimmäinen ruoka mitä koskaan Laurille tein. Se ratkaiseva hetki itseasiassa, mistä meidän koko tarinamme tavallaan lähti, koska Laurihan ihastui minun "kokkaustaitoihini" 😀 Siis ilmeisesti siihen, että keitän spaghetin ja ruskistan jauhelihan ja kaadan purkista kastikkeen päälle. Urpo.
No tie miehen sydämeen käy helposti suun kautta.

Minulta kun vielä niin usein kysytään miten jaksan nähdä niin paljon vaivaa keittiössä, enkö koskaan esim tee vain makaronilaatikkoa. Niin tässä on nyt tämä meidän taloudemme makaronilaatikko.

Vaativa annos kun kaipaa kunnon selostuksen ja paljon kuvia valmistusprosessistaan olkaa hyvä:

Salainen ainesosa: dolmio classic bolognese kastike.
Naudan jauhelihaa 400g
Paprika
Kaksi keskikokoista sipulia
valkosipulinkynsi
Spaghettia
Mausteita. Pippurisekoitus, suola, jauhelihamauste, grillausmauste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puserrettu valkosipuli, tilkka öljyä ja pilkotut sipulit pannulle.
Kun sipulit on kuullotettu, lisätään jauheliha, mikä maustetaan vielä sen ollessa raakaa. Jauhelihamaustetta saa laittaa paljon ja muitakin aika runsaasti.
Jauhelihan ollessa melkein kypsää lisään pilkotut parikat ja kypsennän jauhelihan loppuun.
Sekaan purkillinen dolmiota ja annetaan hautua hetki. Voilá!
Spagetin kaikki osaa keittää pussin ohjeiden mukaan. Toivottavsti.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (24)

  1. Night at Vogue
    klo 18:13

    Ihanaa kun katat aina noin kauniisti!

  2. Anonymous
    klo 18:18

    meillä myös tämä sama ruoka, se varma valinta!! 🙂 samoilla ohjeilla mennään, tosin joskus teen vielä ruskeakastikkeen pohjan, johon lisään sitten tuon tomaattikastikkeen ja jauhelihan, kannattaa kokeilla 😉 -s-

  3. jmp
    klo 18:27

    Nam! Yksinkertaisin on joskus sitä parasta. Enpäs ole ennen tuota merkkiä edes kokeillut. Mulla on ollut vielä nolompaa, eli sitä pussissa olevaa spaghetti bolognese -jauhetta ruokakermalla höystettynä. Nyt aion koklailla tuota Dolmiota. Annoksen päälle ehkä vielä raastettua parmesania. Slurps! Kiitos salaisesta ohjeesta 😉

  4. Julia
    klo 18:34

    oi pitää kyllä kokeilla! Alkaa tämä versio nimittäin tulla jo ihan korvista ulos.

  5. Julia
    klo 18:35

    hahha 😀 ole hyvä vain.

  6. Heinz
    klo 18:50

    Urpot on ihania.

  7. Anonymous
    klo 19:45

    Kunpa olisin sinä.

  8. Anonymous
    klo 21:07

    Oletko koskaan ajatellut hankkivasi indoor gardenin herbietä kun tykkäät kokkailla ja käytät salaatteja ja yrttejä?

  9. Julia
    klo 23:35

    Miksi ihmeessä? 😮 Muista, että on täälläkin huonoja hetkiä (ja paljon) Blogi on vain pintaraapaisu 🙂

  10. Julia
    klo 23:37

    Arvaa olenko! Noin, joka päivä, tai vähintään silloin kun basilika, herneenversot ja rucola kuolee siinä kahdessa päivässä.

  11. tinna
    klo 23:40

    sydämeen mahtuu vain kaksi ämmää! Sorisori. 🙂

  12. Anonymous
    klo 00:51

    No onneksi osasit tehdä sbagettia koska ei se Lauri nyt tuollaista naista muuten olisi ottanutkaan.. 😀

  13. Julia
    klo 01:08

    Totta turiset! Pahoitteluni 🙂

  14. Julia
    klo 01:10

    hahah ei luultavasti. Olisit nähnyt minut silloin kuusi vuotta sitten kun tavattiin. Olin aina hiljaa ja join kaljaa. Kyllä minä usko vakaasti että se oli tämä spaghetti 😀

  15. Linda
    klo 01:52

    Oj gud så gott det där såg ut! yummie=)

  16. Anonymous
    klo 03:59

    ”Olin aina hiljaa ja join kaljaa.” :DDDDDDDDDDDD Anteeks mut tää oli söpöhauska:DD Hahaha, yön naurut sain :DD

  17. karoliina
    klo 10:54

    :——D Mäkin teen aina ton dolmion avulla spaghetti+jauhelihasoosi. Parhaaksi todettu!

  18. Anonymous
    klo 13:14

    Tämä voi olla hassu kysymys, mutta miksi maustat jauhelihan sillon ku se on vielä raakaa? onks siinä joku juju 😀

  19. Julia
    klo 16:12

    Mausteet imeytyvät lihaan paremmin. Näin olen kuullut 😀

  20. Anonymous
    klo 18:02

    Mun on pakko kysyä että katatko aina noin, vaikka et ottaisi kuvia ruuasta? 😀 Meillä syödään ”ruokapöydässä” siellä minne koulukirjoilta ja muulta rojulta mahdutaan, ja joskus jopa kertakäyttölautasilta jos ei jakseta tiskata :DD jäätävä alemmuuskompleksi näitä sun ruokakuvia katsellessa!!

  21. susie
    klo 00:42

    Oon seurannut sun blogia jo jonkun aikaa, ja tykkään tästä ihan valtavasti! Mun yksi kaveri joskus suositteli mulle tätä blogia ja sanoi ”se laittaa sika hyvännäköistä ruokaa!!” ja niinhän sä teet! Ihana huomata, että myös sä, kenen ruokaluomuksille haukon henkeä, toisinaan päädyt tuttuun ja turvalliseen ratkaisuun, eli purkkikastikkeeseen 🙂

  22. Julia
    klo 21:32

    Useimmiten kyllä. Siitä on tullut miltei pakkomielle. 😀

  23. Julia
    klo 21:33

    haha, ihanaa 🙂 Kiitos ja kyllä minä menen useasti sieltä mistä aita on matalin 😀

  24. Miaminttu
    klo 09:25

    Ciao! Ihan pakko erikseen kommentoida, että on mahtavaa miten sun blogista voi inspiroitua itsekin! Kaikki aina puhuvat siitä miten blogit inspiroivat, mutta vasta nyt tajuan mitä sillä tarkoitetaan 😀 Olen seuraillut yhdelle ihmiselle ihan mieletöntä määrää mielestäni oikein hyviä blogeja jo parikin vuotta, eikä niistä ole lainkaan pahaa sanottavaa, mutta vasta sun blogia lueskellessani tajuan mitä tuolla inspiroitumisella tarkoitetaan. Kiitos! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.