Perusruoka – kanaa & kasviksia

Pihvi. En ole ehkä yli vuoteen sitä ostanut, tai ravintolassa tilannut. Pihvi ei enää maistu. Ihan noin vain, en tiedä miksi.

Minulta kysytään usein mitä useimmiten syön arkena ja vastaus on pysynyt jo kauan samana; kanaa/kalaa ja kasviksia. Muuntelen tätä milloin mitenkin, vaihtelemalla kasviksia ja salaatteja, kastikkeita, mutta noin yleensä lautasella on jotakin tämännäköistä.

 

 

Simppeliä ja hyvää. Rakastan rouskuvia vihanneksia, raikkaita salaatteja ja maukasta kanaa, tai kalaa. Lihaa taidan tosiaan syödä vain jossain muussa kuin pihvin muodossa, vaikka olen varma että jostain todella hyvästä pihvistä edelleen nauttisin. Se on vain jotenkin jäänyt.

 

Viime aikoina olen siis tehnyt useasti kuvissa näkyviä uunikasviksia ja kanaa vuohenjuustolla. Sivussa se perus lempparini; jogurttipohjainen kastike tuomassa lautaselle vähän raikkautta.

 

Broilerin rintafilee ja uunikasvikset

4 kpl maustamattomia broilerin rintafileitä
suolaa, pippuria, yrttejä
oliiviöljyä

Vuohenjuustoa
Hunajaa

Porkkanaa
Parsakaalia
Paprikaa
Kirsikkatomaattia
Sokeriherneitä

  Jogurttikastike:
200g turkkilaista jogurttia
puolikas pieni kurkku raastettuna
pieni valkosipulinkynsi puserrettuna
suolaa
mustapippuria
sinapinsiemeniä rouhittuna (n.teelusikallinen)

 

Koska kokkailen aina hieman päänsisäisellä munakellollani on nämä ajat aika suuntaa antavia. Lisäksi lisäilen aina kaikkea vähän jälkikäteen, tökin ja tunnustelen. Menen ihan mututuntumalla, tai sekoilemalla.

 

Kuumenna uuni 200 asteiseksi ja pilko kasvikset. Kaada uunivuokaan tilkka öljyä, lisää kasvikset ja ripottele päälle pippuria/suolaa.
Itse laitoin ensin porkkanan ja parsakaalin annoin kypsyä n.10min ja lisäsin myöhemmin paprikan, sokeriherneet ja kirsikkatomaatit ja broilerin rintafileet päälle.

Broilerin ruskistin ensin pikaisesti pannulla molemmilta puolin ja maustoin. Päälle asettelin vuohenjuustokiekon, mihin lisäsin vielä hieman hunajaa ja mustapippuria.  

Kun kaikki oli uunissa annoin kasvisten ja broilerin kypsyä n.15-20min. 

 

Kommentit (8)

  1. nepa
    klo 23:43

    Mistä olet ostanut tuon vuohenjuuston? Olen yrittänyt etsiä tuollaista ”laaja pinta-alaista(:D joo en keksinyt parempaa kuvausta..)” vuohenjuustoa kaikkialta, mutta eteeni sattuu aina vaan markettien pienet paketit. Pitääkö suunnata kauppahalliin? 🙂

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 00:50

      Citymarketin juustotiskiltä 🙂 Siellä on valmiiksi kelmutettuina eri kokoisia/hintaisia palasia 🙂

  2. Alice
    klo 09:23

    Oi pitääpä kokeilla! Syötkö mitään herkkuja? Ja millon syöt?

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 16:36

      Syön aika paljon herkkuja (joskus enemmän, joskus vähemmän) Ja yleensä suklaata tai karkkia 😀

  3. Tea
    klo 12:34

    onko teil aina noin ihanasti aseteltuja ruoka-annoksia? näyttää niin hyvältä! Itse en jaksa ku mättää lautaselle kasaan 😀 käytätkö ollenkaan pastaa ruoan laitossa? Vai muistanko oikein että et itse välitä juurikaan pastasta? 😀

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 16:37

      Se on kyllä oikeastikin aikalailla jäänyt tapa laittaa ruoka kivasti esille 🙂
      Käytän todella, todella harvoin pastaa. Se ei kuulu lemppareihini (koska syön paljon mieluummin esim. perunaa :D) mutta pitäisi joku päivä kyllä koittaa saada pasta taas vierailemaan tähän keittiöön 🙂

  4. vuohenjuustofani
    klo 21:45

    Miten oikein saat tuon vuohenjuuston pysymään kypsymisen aikana kasassa ja noin nätin näköisenä?! Itselläni vuohenjuustokiekko hajoaa aina pannulle ja juusto leviää oudoksi massaksi ja joko palaa kiinni pannuun tai on litkumaista mössöä :S

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.