PIKKUPURTAVAA JUHLIIN

 

Pikkujoulukausi on täällä ja kaikenmaailman hippohiihtoja joka nurkan takana. Cosmosta pyydettiin tekemään tämän kuun lehteen pikkupurtavaa juhliin ja halusin hieman poiketa siitä mitä ehkä perinteisesti näin joulun alla juhlissa tarjotaan.

Ah, rakastan erityisesti noita tulisia kukkakaalipalloja. Kuin chicken wingsit, mutta kevyenä kasvisversiona!

 

 

Tuliset kukkakaalinnuput & sinihomejuustodippi

1 iso kukkakaali
3 kananmunaa
2,5 dl korppujauhoja
1 dl raastettua parmesanjuustoa
1 tl paprikajauhetta
suolaa & pippuria

1,5 dl chilikastiketta (maun mukaan medium, tai tulinen. Esim Sriracha makuuni hieman liian tulista).
6 rkl sulatettua voita
1 tl soijaa

Korianteria koristeluun

 

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa kukkakaali suupalan kokoisiksi paloiksi.
Ota kaksi isoa kulhoa. Riko toiseen munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita toisessa kulhossa korppujauho, parmesaanijuustoraaste, paprikajauhe, sekä suola & pippuri.

Dippaa kukkakaalinnuppuja ensin kananmunaan ja sitten kauttaaltaan korppujauhoseokseen. Aseta kuorrutetut nuput leivinpaperein päälle uunipellille.

Laita uuniin 25 minuutiksi ja sekoita sillä välin chilikastike.

Sulata voi ja sekoita se hyvin chilikastikkeen sekä soijaan. Kun kukkakaalit ovat kypsiä, ota ne pois uunista, sekoita varovasti vielä chilikastikkeeseen ja laitan takaisin uuniin n. 5 minuutiksi.
Ripottele valmiiden kukkakaalinuppujen päälle reilusti korianteria.

 

Sinihomejuustodippi
200g kreikkalaista jogurttia
0,5 dl murennettua sinihomejuustoa
1 rkl sitruunanmehua

Sekoita ainekset keskenään. Tarkista maku.
 

 

Kommentit (8)

  1. Vierailija
    klo 23:38

    Ei tekisi mieli sanoa mutta sanon kuitenkin… 🙁 sun postaukset ei ole enää yhtään kiinnostavia. Ruokareseptit on tosi hyviä ja niistä olen saanut monta hyvää vinkkiä mitä olen kokeillut. Muuten ei enää oikein,….. jaksa innostua täällä. Mutta ihanaa Joulun odotusta teille!

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 09:46

      Ei se mitään 🙂 Kiitos palautteesta.

  2. Venla / Breezes from my Atlas
    klo 09:25

    Oijjoi, noi tuliset kukkakaalinuput kuulostaa hyvältä! En yleensä oo yhtään erikoisemman kokkailun, väkertämisen tai reseptien lukemisen perään, mutta nyt iski kuin salama kirkkaalta taivalta ajatus, että pakko tehdä noita. 😀 Ehkä jopa tällanen laiska poropeukalo jaksaa tehdä nuo.

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 09:47

      hahah, varmasti jaksat! Näiden väkertäminen on hauskaa! Siinä menee hetki (myönnetään), mutta pääasia että innostuu jostain ja toivottavasti tykkää lopputuloksesta 🙂

  3. M
    klo 11:49

    Öö NAM, nuo kukkakaalit menee todellakin testiin! Kuulostaa ihan hitsin hyviltä kyllä kaikki! 🙂

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 12:10

      Jee, kiva kuulla, että postaus oli mieluisa! Toivottavasti myös maistuu yhtä hyvältä kun kuulostaa! Haha 😀

  4. Sanja
    klo 15:38

    Tein näitä vihdoin eilen vappupäivänä. Vitsi oli hyviä! Kiitos reseptistä. Sun ohjeet on muutenkin sopinut hyvin mun makuun 🙂

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 15:39

      Ihana kuulla, kiitos paljon <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.