Pitsihelmoja ja Dubain tapoja

Olettekin ehkä huomanneet hamstraustaitoni erilaisia ranta-asuja kohtaan? Kimonoja, tunikoita, saronkeja. Voisin kai pukeutua niihin joka päivä ja asua rannalla. Liihotella pitkin päiviä pitsikimonon helma hiekkaa laahaten, halailla palmuja ja näyttää lähinnä joltain puumorsiamelta. Unohtaa kiireet, varmaan oman päänikin ja ilmeisesti kaikki tavarat.

Tuona pitsihelmaisena rantapäivänä unohdin aurinkolasini useiksi tunneiksi palmun alle pusikkoon. Ihmiselle joka on tarkka tavaroistaan, eikä koskaan oikein hukkaa mitään, oli näköjään Dubaissa helpompi hävitellä tavaroita.
Johtuiko hajamielisyys siitä että Dubai tuntui niin turvalliselta?

Unohdettiin jopa puhelin Uberiin, mutta onneksi se palautettiin ja aurinkolasitkin löytyivät lepäilemästä tasan siinä kohtaa, mihin ne olin jättänytkin. 
Tuntui, ettei hotellialueellamme tarvinnut miettiä paljonkaan..  oikeastaan mitään. Henkilökuntaa oli enemmän kuin tarpeeksi, valvonta tarkkaa. Tulijat ja menijät hotellilla ja rannalla kirjattiin ylös. Allekirjoituksia ja huoneen numeroa kyseltiin jatkuvasti, mutta tulipahan ainakin olo, että ei näiltä varmaan kovin montaa henkilö hiivi ohi. Maalaisjärki aina päässä, mutta selvästi sekin täällä hieman enemmän lomalla.

 

Dubai on tunnetusti todella turvallinen kaupunki ja sellainen olo oli myös hotellin ulkopuolella. Turvallisuutta ja siisteyttä Dubaihin luovat varmasti maan säännöt. Rangaistukset rikoksista ovat kovia ja lait melko ankaria. Alkoholin myynti on rajoitettua, eikä julkisella paikalla kuulemma sovi näyttäytyä päihtyneenä.

Onhan sitä tietysti kaikella varjopuolensa ja varmasti sattuu ja tapahtuu täälläkin. Muutamia turistitarinoita kuullut ja muistissa otsikot tapauksista, missä uhrit itse ovat joutuneet tuomiouhan alle. Konservatiiviset lait ovat aiheuttaneet tilanteita ja väärinkäsityksiä. Tapoja ja lakeja mitkä poikkeavat paljon omistamme.

Entä se Ikuinen pukeutumiskysymys? Itse yllätyin ensikertalaisena kuinka paljon näin kaupungilla toppeihin ja shortseihin pukeutuneita turisteja, minimekkoja ja napapaitoja. Osaako joku asiasta enemmän tietävä kertoa, onko pukeutumissääntö oikeasti niin paljon löyhtynyt, vaiko vain siitä tietämys? Itse pelasin hotellin ulkopuolella varmanpäälle ja tunsin oloni paljon mukavammaksi maan tapoja kunnioittaen, olkapäät ja polvet peitettynä.

 

Tunic – Lindex
Bikinis – H&M
 

Photos – Eevi

 

Instagram – juliatoivola
Snapchat – juliatoivola
Facebook – JULIA Toivola

Kommentit (9)

 1. ellao
  klo 19:37

  Olisi kiva nähdä hiukan sun Dubain asuja, sillä oon miettinyt just mitä sinne pukea, kun/jos ollaan jossakin vaiheessa sinnepäin menossa 🙂 Niin vaikeaa pukeutua viileästi, kunnioittavasti ja samalla hienosti…

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 18:53

   Voisin tehdä pienen koostepostauksen illan asuista kyllä 🙂

 2. Vierailija
  klo 20:29

  Hassu kysymys uberin käytöstä ulkomailla! 😀 Olen käyttänyt sitä Helsingissä pari kertaa ja olen lähdössä jenkkeihin vuoden vaihteessa ja todennäköisesti uberia / taxia tulee käytettyä siellä jonkin verran. Tarvitseeko uber aina toimiakseen netin myös autossa? En ajatellut itse pitää mobiilidataa päällä reissussa, mutta Helsingissä ainakin muistan muiden maksaneen kyydin puhelimella (itse oon ollut vain kyytiläisenä). Joissain ubereissä taitaa olla wifi? Miten te hoiditte tämän vai riittääkö että alkupisteessä (esim hotellilla) on wifi? 🙂

  1. Reetta
   klo 07:41

   Riittää että alkupisteessä on wifi, uber laskuttaa suoraan pankkikortilta mikä rekisteröidään omaan tunnukseen joten ei tarvii puhelinta muutakun uberin ”varaamiseen”:)

   1. JULIA Toivola Kirjoittaja
    klo 18:56

    Jes, eli juurikin näin. Kiitos vastauksesta 🙂

    1. Vierailija
     klo 22:08

     Kiitos vastauksista! Näin mäkin sen ajattelin mutta en ollut ihan varma 🙂

 3. Vierailija
  klo 21:52

  Itse asun Dubaissa ja tää on nykyään niin länsimaalaistunut ettei noi pukeutumissäännöt oo ollenkaan tarkkoja.. Lähes 90% väestöstä ulkomaalaisia ja esimerkiksi monet ravintolat ja baarit on hotellejen yhteydessä ja niissä ei paikallisia käykään niin niissä siihen kiinnitetään vielä vähemmän huomiota, tytöillä päällä lyhyemmät mekot kun mitä suomessa käyttäisin 😀 Abu Dhabi on vielä vähän tarkempi noista, mut voi sielläkin shortseissa ym kulkee, ehkä just ostoskeskuksiin esimerkiksi kannattaa polvet ja olkapäät peittää ja niin teen kyllä usein Dubaissakin 🙂

 4. Angie
  klo 23:50

  Dubaissa käyneenä sanoisin, että pukeutumissäännöistä ei juuri välitetä turistialueilla (Madinat Jumeirah, Dubai Marina…) mutta etenkin esim. ”Vanhaankaupunkiin” Deiraan ja sen basaareihin, (ei-turistialueiden) ravintoloihin ja myös ostoskeskuksiin mentäessä sääntöjä tulee noudattaa. Monessa paikassa esim. katetussa basaarissa ja puistoissa näki erikseen ”käyttäytymisohjeet” vierailijoille, joissa kehotettiin peittävään pukeutumiseen. Itse noudatin ohjetta koko matkan ajan ja olo oli mukavampi 🙂 Liikuimme välillä alueilla, joissa ei näkynyt muita turisteja, ja olisin tuntenut itseni aivan alastomaksi siellä (miesten keskellä!!) esim. topissa ja shortseissa! Ei-turistialueilla kun selvä enemmistö vastaantulijoista oli miehiä, intialaisen tai arabin näköisiä, joille pukeutumissäännöillä todennäköisesti on merkitystä.

 5. saana
  klo 11:10

  Emiraateissa vain n. 10 % on paikallisia muslimeja, loput ulkkareita joko länsimaista tai idän halpatyöläisiä. Uskoisin, että tämän vuoksi pukeutumiskulttuuri on sallivampaa kuin huhupuheista voisi päätellä. Lisäksi Emiraattien rikkaus perustuu tällä hetkellä öljyyn, jota, let’s face it, ei varmasti poratanoiltakaan seuduilta ikuisesti. Sen vuoksi maiden onkin panostettava valtavasti turismiin, jotta tulonlähteitä riittää siinäkin vaiheessa kun hiekan alta löytyy enää vain lisää hiekkaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.