Reggae sauce

Ystäväni suositteli tätä kastiketta. Minä joka rakastan kastikkeita, juoksin tietysti seuraavana päivänä wtc:n behnfordsiin sen hakemaan. Kastike oli saanut mainetta ja kunniaa ”esittele business ideasi”- tyyppisestä tv- ohjelmasta missä kastikkeen keksinyt Levi Roots oli saanut sijoittajat puolelleen, soossinsa maailmanlaajuisesti myyntiin ja on nyt miljonääri ja kaikkea sellaista.

Kastike on sekä makea, että tulinen joten lähdin varman päälle testailemaan sitä kanan kanssa. Lisukkeeksi fenkolisalaattia, bataattilohkoja ja niille vielä jogurtti-ranskankermakastike. Kaksi kastiketta yhdellä lautasella on rakkautta.

Bataatti Leikataan lohkoiksi ja laitetaan isoon kulhoon, missä on loraus öljyä, puserrettu valkosipulinkynsi ja mausteita (grillausmaustetta, chiliä, sormisuolaa ym). Kulhon kansi kiinni ja ravistellaan sisällä olevat bataattilohkot, sekä mausteet sekaisin. Uuniin 220-asteeseen n.20 minuuttia.

Fenkolisalaatti pitää aloittaa jo hyvissä ajoin. Fenkoli annetaan marinoitua kastikkeessaan vähintään neljä tuntia. Mieluiten yön yli. Marinadiin tulee loraus puristettua sitruunanmehua, pippuria, suolaa, sokeria ja hieman öljyä. Ei sen kummempaa. Fenkoli saa olla siivutettuna ohuiksi.

Jogurtti-ranskankermakastike syntyi vähän vahingossa. Alunperin piti tehdä vain jogurttikastike, mutta siitä tuli liian löysää joten lisäsin vielä 150g ranskankermaa. Mausteita jogurttikermaan laitoin hieman persiljaa, puserretun pienen valkosipulinkynnen, raastettua sitruunankuorta, suolaa, pippuria ja sokeria.

Kanan (Atrian maustamattomat ohuet broilerin filee leikkeet) Paistoin pannulla ohjeiden mukaan, maustoin suolalla ja pippurilla.

Salaatin kokosin kulhoon laittamalla pohjalle baby leaf mix- salaattisekoitusta. Päälle nostin fenkoleita marinadistaan ja hieman retiisi siivuja.

Kanan päälle asettelin bataattilohkoja, tuoreita herneenversoja, sekä jogurttikastiketta. Kanan ympärille tuli sitten se reggae sauce.
En tiedä mistä johtui vai oliko kaikkien syy, mutta tämä oli viikon –ellei muutamankin- paras annos.
(Puin asianmukaisesti päälleni myös viidakkohousuni)

Kommentit (26)

  1. l a u r a
    klo 15:57

    Hahahahah muistan ku katoin leijonan luolaa ja toi äijä oli siinä 😀 Aika randomii et jotkut niist (suurimmaks osaks) älyttömistä keksinnöistä oikeesti menestyy.

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 21:46

      Totta 😀 Mutta, kastike sai kyllä menestyä minun puolestani 🙂 Se on hyvää.

  2. Elena
    klo 16:32

    Sun annokset on aina kyl järjettömän kauniita, sun pitäis avata oma ravintola! 😉

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 21:48

      haha, kiitos 😀

  3. Linda
    klo 17:51

    Mistä noi housut on? ihanat! 🙂

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 21:48

      GinaTricot 🙂

  4. Jenni
    klo 18:37

    membersillä Jeffrey Campbelssit -50%!! Tosin taisit sen jo tietääkin.. 🙂

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 21:49

      Kyllä vain 🙂 Harmi tosin että menivät parhaat nopeasti!

  5. nq
    klo 18:44

    Ai saakeli, miks tulin lukemaan tämän postauksen..? Oon tällä hetkellä ns. kaalikeittodieetillä ja nää kuvat tosta ruuasta teki kyllä ihan pahaa, niin herkulliselta näyttää 😀

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 21:50

      Muttam kaalikeittokin on herkullista! 🙂 (minulla on aina ollut joku juttu kaalikeittoon!)

      1. nq
        klo 12:13

        Niin, voihan se olla hyvääkin, mutta omastani tuli aika aneemista etten sanoisi.. :p Olisko sulla jotain hyvää reseptiä jaettavaksi? 🙂

  6. hhhhh
    klo 21:27

    ONNEA LEINALL, JOKA PÄÄSI MISS HELSINKI FINAALIIN !

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 21:51

      Kiitos, välitän terveiset 🙂 Minäkin olen ihan innoissani!

  7. Tintsa
    klo 21:41

    Ihailen sitä kuinka jaksat panostaa noin paljon annoksien ulkonäköön! Syöminenkin on paljon nautinnollisempaa kun annos on kaunis. Voi kumpa itsekin jaksaisi 🙂 Onko siitä tullut sulle ihan tapa arjessakin? Syötkö sä ikinä sellasia perus perunat ja soossi -tyylisiä annoksia? 😀

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 21:52

      Niin se on! Mitä paremmalta näyttää, sitä paremmalta maistuu 😀 Siitä tosiaan on tullut tapa. Oli ruoka mitä tahansa 🙂

  8. Jonna
    klo 00:34

    Vau, mitä annoskuvia! Ei tuollaisia saa näyttää nälkäiselle! 😀

  9. Timo
    klo 03:22

    Tätä lienee jo joku kysynyt, mutta oletko harkinnut osallistuvasi Suomen Master Chefiin? Uskaltaisin povata sekä menestystä että katsojalukujan nousupiikkiä kyseiselle ohjelmalle…

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 01:45

      Eeeeen 😀 En olisi vielä läheskään valmis. Lupaan harkita viiden vuoden päästä kun (toivottavasti) osaan jotain 😀

  10. Tiia
    klo 09:44

    Sun pitäis osallistua ehdottomasti Master Chefiin! Mutta hei, käytännön kysymys. Kun asettelet kauniisti noita lautaselle, niin miten onnistut siinä, ettei ruoka ole jäähtynyt aavistuksen, kun olet valmis? Mulle käy aina niin, enkä mitään muuta inhoa niin paljon kuin haaleaa ruokaa.

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 01:47

      Alussa itseasiassa jäähtyikin, mutta nykään asettelen kylmät jutut jo etukäteen ja lisään kuumat sitten suoraan pannulta/unista lautaselle ja heti kimppuun 😀

  11. Heidi
    klo 10:23

    Olet käsittämättömän kaunis! xx

    1. JULIA Toivola Kirjoittaja
      klo 01:47

      oi, ihanasti sanottu. Kiitoskiitos 🙂

  12. Laalia
    klo 13:15

    Heheei mäkin muistan tuon Leijonan luolasta! Se Levi oli NIIIIN symppis ja Reggae Reggae Sauce -biisi tosi tarttuva! Just tässä yks päivä hihittelin ja muistelin sitä taas avokille 🙂

      1. JULIA Toivola Kirjoittaja
        klo 01:47

        haha, ihana. En ollut ennen kuullutkaan tuota! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.