Ripsipidennykset

Paljon tulee teiltä kysymyksiä ripsipidennyksistäni ja niihin liittyvästä hoidosta.
En leiki kosmetologia, tai alan experttiä, mutta tässä on minun muutaman vuoden kokemuksellani ja ripsien tekijöiltä saamillani vastauksilla kyhätty selonteko-pläjäys ripsipidennyksistä.

Ensimmäisen kerran laitoin ripset melkein kolme vuotta sitten. Siihen aikaan nämä räpsyttimet olivat täysin kysymysmerkki suurimmalle osalle ihmisistä. Vain yhdellä tutullani oli sellaiset ja hänen ystävänsä teki pidennyksiä kotonaan. Päätin kokeilla. Ajattelin pitäväni niitä vain sen yhden kerran ja ottavanai ehkä kesällä uudestaan.
Jäin aikalailla koukkuun ja ripset ovat kyllä olleet siitä asti.

Eipä mennyt kauaa kun ystävänikin, jotka muuten kutsuivat näitä ripsiä "hämähäkin jaloiksi" ottivat kaikki myös pidennykset. No, nyt on hämähäkinjalat myös äidilläni ja ystävieni äideillä.

Näistä onkin tainut tulla monelle myös, ei niin paljon ulkonäöstään välittävälle, arjen pelastus kun meikkiä ei pidennykisen jälkeen tarvitse juurikaan yhtään.

Omani kävin huoltamssa eilen.

Risieä olen laitattanut muutamassa eri paikassa ja kaikissa on ollut suuria eroja. On eri tekniikkaa, eri ripsiä ja eri liimaa. Pitkään kävin ruoholahdessa sijaitsevassa salongissa, mutta sitten heillä vaihtui liima ja ripset eivät pysyneet mielestäni enää niin hyvin.
Kuitenkin vaikka tekijä ja muut puitteet olisivatkin kohdillaan, ei aina oma ripsi sovellu pidennyksille. Oma ripsi voi olla liian hento, tai olen jopa kuullut, että väärän mallinen, niin että ripsiä on vaikea laittaa. Liimalla taitaa olla myös suurta merkitystä. Joten, jos siis sinulla on hyvät omat ripset, olet löytänyt taitavan tekijän, joka vielä käyttää hyvää liimaa. Taidat olla aika onnekas tässä pienessä naisten turhamaisessa maailmassa 🙂

Otin vähän selvää mitä kaikkea saat (jos vaohtoehtoja on tarjolla)
ripsiisi valita, kun käyt pidennykset hankkimassa.

-Ensimmäisenä tietysti pituus.
7mm- 15mm. Itse olen käyttänyt 11-13. Nyt minulla on 13mm.
-Paksuus.
0,15 0,20 tai 0,25. Minulla on 0,20. Myöhemmin saatan ottaa paksumpaa, jos sitä on saatavailla haluamassani pituudessa myös.
-Kaarevuus.
J=suora C=kaareva D=todella kaareva. Minulla on C kaarevuutta.

Ja tältä 13mm0,20C koodipätkä siis näyttää.

 

 

Minulla ripset pysyvät hyvin. Huollan niitä n.4viikon välein. Joskus on voinut mennä kuusikin viikkoa ilman huoltoa. Tarvitsemasi huollon väli riippuu ihan omista ripsistä (ja niistä kaikista muista miljoonasta pikkutekijästä) Yleisin huoltoväli on 3-4vk.

Itse pystyy myös vaikuttamaan ripsien kestävyyteen siinä miten paljon altistaa niitä rasitukselle /hinkkaukselle.
Esimmäisenä 24 tunnin aikana jolloin liima kuivuu pitäisi välttää:
-suihkussa käyntiä
-kuumuutta,höyryä,saunaa ja hankausta
-kyljelläään, vatsallaan nukkumista
-kemikaalisia käsittelyjä

Myöhemmin pitäisi vielä muistaa nämä seikat jotka heikentävät kiinnitystä, liuottavat liimasidosta ja aiheuttavat pidennyksien tippumisen:
-hankaus
-öljypohjaiseten tuotteiden käyttäminen ripsissä, tai lähellä ripsiä (silmävoiteet/seerumit,vaseliini, puhdistusaineet)
-vedenkestävät meikkituotteet
-ripsikihartimien käyttö

Alan kuulostaa jo ihan joltain ripsinatsilta 😀

 

Hinnat vaihtelevat paikan mukaan. Minull aon yleensä huolto maksanut 40-60€  Ja ripsien ensimmäinen laitto 120€

Aikaisemmat vuodet ripsihuollossa on ollut aika epämukavaa, en tiedä mitä silloinen kosmetologi teki, mutta se sattui. Silmät vuosivat aina kuin niagranputous ja sai kokoajan jännittää milloin taas nipistää. Huoltaminenkin kesti lähemmäs kaksi tuntia. Olin ihan ällikällä lyöty kun vaihdoin uuteen paikkaan ja nukuin koko (vain tunnin) kestävän huollon ajan! En tuntenut mitään 🙂

 

 

 

Kommentit (10)

 1. Marie
  klo 13:38

  jeee,toinen ripsiaddikti ilmottautuu! On nyt vuoden verran ollu putkeen ja ei tulis mieleenkään olla ilman. 🙂 kokeilin eka extreme lashes -merkkiä mut ne ei sopinu mulle ollenkaan, vaikka kaikki niitä aina ylistää. Se on niin yksilöllistä kuten sinä oi ”ripsixpertti” sanoitkin 😉 mutta ihanat on ja mun äiti +50v on kanssa koukussa!

 2. Anonymous
  klo 14:47

  Hei! Olen miettinyt pitkään pitäisikö minunkin hankkia ripsipidennykset. Ainoa mietinnän aihe on vain se, että olen koukussa luomiväreihin! Onko luomiväreistä haittaa? Ja se vielä että jos satun ottamaan ripsipidennykset pois onko omia ripsiä enään jäljellä? Vihaan jotenkin tekoripsien kanssa leikkimistä. Ei tiedä koska ne irtoavat ja ei olisi mukava nähdä toista tekoripseä roikkumassa poskella. 😀

 3. Anonymous
  klo 14:58

  kauniit ovat kyllä ripset! tekisi mieli itsekin ottaa, mutta opiskelijalle nuo ovat vähän liian suolaisen hintaset :/ mutta ehkä sitten joskus!ja ihan toiseen asiaan! luin vanhempia postauksiasi ja kirjoitit, että voisit joskus tehdä postauksen Liettuasta 🙂 olisi kiva kuulla maasta enemmänkin, kirjoitit että shoppailumahdollisuudet olivat ainakin hyvät 🙂 missä kaupungissa muuten olit? ajattelin, että kesällä voisin tehdä nopean reissun Liettuaan, kun ryanairin liput on niin halvat sinne 😀 eli jos joskus jaksaisit tehdä tästä postauksen, olin kiitollinen! :)-eve

 4. Oc
  klo 17:27

  Marie,Aijaa, kumma. Mulla on nyt eyelash merkkistä, en tidä mitä oli aikasemmin. mun silmät on kovin yhteistyöhaluiset näiden pidennyksien kanssa. Varmaan kaikki kävis 😀 Anonyymi,Ei luomiväreistä ole haittaa ollenkaan! Minäkin käytän lumivärejä ja kaljaaleja ja ties mitä 🙂 Ja omat ripset on tallella jopa kolmen vuoden pidennyksien käytön jälkeen :)Eve,Hei hyvä kun muistutit! Teen sen heti kun kerkiän. Olin Kaunasissa, jossa siis on uusi huikea ostoskeskus, missä on paljon sellaisia liikkeitä, mitä meillä ei täällä ole. Muutama kattavan näköinen ostoskatukin tuli nähtyä. Liput sinne tosiaan eivät maksa juuri mitään 🙂

 5. Anonymous
  klo 18:54

  Tosi kiva ja hyödyllinen postaus ripsien laittoa pähkäilevälle 🙂 KIITOS!

 6. yanna
  klo 20:03

  Muru, sun silmät. Ne on jumalattoman kauniit. Ei muuta.

 7. koop
  klo 21:25

  Mä olen kanssa tosi innoissani noista, tekis todella mieli mennä ottamaan, mutta onko tosiaan niin että omat ripset menee ihan hirveen huonoon kuntoon ja katkee ja lähtee irti?

 8. Oc
  klo 21:41

  Anonyymi,Kiva kuulla. :)Yanna,No en mä nyt tiedä :DKoop,Ei mulla ainakaan 🙂

 9. Anonymous
  klo 01:44

  missä salonfenixissä olet käynyt laittamassa? siis kun toimipisteitä heillä on useampikin, mielelläni haluaisin samalle, kun ripsesi näyttävät täydellisiltä! ps. kiitos kun olet olemassa! blogisi on aivan mieletön, olet ihana! – Saana

 10. Oc
  klo 05:18

  Saana,Oi, ihana! <3 Kiitos enemmän itsellesi kun jaksat tätä lukea ja kiitos ihanastaihanasta kommentista :)Käyn ruoholahden toimipisteessä Sannalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.