Roskiksesta kaivettu

Tiedättekö sen tunteen kun kansio, (missä on muutama sata kuvaa. Sata todella tärkeää, tai hyvää kuvaa) vain katoaa?
Työpöydällä sen paikalla on tyhjä läntti eikä kansio todellakaan ole siellä roskakorissa, ei jonkun muun kansion sisällä piilossa, tai missään muuallakaan. Ei löydy muistikortilta, tikulta, levyltä ei mistään. Kadonnut.

Sen tunteen kun tekisi mieli heittää tietokone seinään ja itkeä.

Näin minulle kävi eilen.
Olin viime viikolla tehnyt kaksi paitaa. Tai, no painanut niihin tekstin/kuvion. Paitojen tekemiseen meni muutama tunti ja olin innoissani kuvannut koko prosessin. Kun paidat olivat valmiit olin kuvannut ne päälläni ja siinä oli mennyt varmaan vielä kolmas tunti. Ajattelin saatuani ne kaikki liki 300 kuvaa koneelleni että tästä tulee varmasti hyvä postaus.

Eilen kun aloittelin tekemään sitä ”hyvää postausta” hyvän postuksen kansio oli kadonnut ja näin päästään taas siihen pisteeseen mistä muutama rivi ylöspäin puhuinkin.

Mutta, (onneksi tässä tarinassa on mutta). En suostunut luovuttamaan. Olin niin raivoissani kadonneelle kansiolle, että googletin keinon löytää sellainen takaisin ja näin minulle aukeni kokonaan uusi palautusohjelmien ihmeellinen maailma. En ihan oikeasti tiennyt että sellaisia on olemassa, tai ainakaan että tällainen tavallinen tallaaja osaisi niitä käyttää. Mutta minä käytin! Latasin jonkun ihmeen Renee Undeleter—ohjelman enkä tajunnut siitä mitään, mutta jotenkin onnistuin saamaan ohjelman kautta jostain salaisesta roskakorista n. miljoona kadonnutta tiedostoa – miljoonassa eri kansiossa tietysti. Jokaisessa niistä oli pitkän tirkistelyn jälkeen havaittavissa n.2-10 kuvaa tästä kadonneesta kansiostani.
Minulla meni tietojen palauttamiseen oikeasti n. kaksi tuntia. (osittaiin siksi ,että en aluksi hoksannut että tiedot pystyi palauttamaan vain ulkoiselle kovalevylle).
Mutta olin niin onnellinen kun löysin ne, tai ainakin osan ja ihan vain siksi omistan nyt kokonaisen postauksen näille kahdelle urhealle jälleen löydetylle roskiksesta kaivetulle kuvalle.

Postaus itse paidoista tulee myöhemmin.

Kommentit (7)

 1. Laura
  klo 13:08

  Jään innolla odottelemaan kokonaista paitapostausta, näyttää kivoilta ! Mutta mistä oot noin pitkän tuon hameen saanut ? Oon etsinyt pitkään, mut aina vaan niitä lyhyitä jokapaikassa 🙂

 2. karoliinaaa
  klo 13:17

  Mä itse viimeksi edellispäivänä kaivoin koneen kaikki kansiot ja tiedostot läpi etsien kuvia jotka on kadonnut yhtäkkiä. Enpäs minäkään mistään palautusohjelmasta tiennyy, kiitos vinkistä! Ps. olet upea kuvissa kuten aina 🙂

 3. Senja
  klo 16:59

  hahha voi ei tää kuuluu ihan samaan sarjaan mun:
  a) eilisen kanssa kun kirjoitin kahdeksan tuntia sopimusoikeuden kuusisataasivuisesta kirjasta tiivistelmää ja kun vihdoin sain sen valmiiksi se oli HÄVINNYT. melkein itkin, etsin kaikkialta, mutta ei missään. poikaystävä lopulta löysin tiedoston jostain koulumme koneen temp-kansiosta, olin ajatuksissani tallentanut sen jonnekkin ihan muualle kuin omiin tiedostoihin siis:D
  b) äskeisen kanssa, kun kaksi tuntia täytin tärkeää työhakemuslomaketta ja kun olin vihdoin saanut raavittua kasaan kaiken maailman motivaatiokirjeet ja perustelut miksi olen niin hemmetin hyvä ja mut kannattaa palkata, kone sammuu. mm. tällä kertaa itkin, ihan vain väsymystä ja turhautuneisuutta.. 😀

  haha aikamoinen avautuminen, mutta hei, ihanaa että sait tiedostosi takaisin, oli varmana kamala tilanne myös siellä!:D ja eikun uudestaan työhakemusta väsäämään..

 4. Nina
  klo 18:05

  Pariinkin otteeseen on noussut kylmä hiki otsalle kun olen tajunnut, että virtuaaliroskis söi jotain, mitä ei ollut tarkoitus hävittää. Näistä ehkä tärkeimpiä on ollut kiireelliset tai isotöiset kouluprojektit… (esim 20 sivuinen kandi)

  Minun on ehkä sata vuotta ollut tarkoitus itsekin painaa paitoja, mutten ikinä saa aikaiseksi. Kivoilta näyttää, tutoriaalia odotellessa. 😉

  xoxo Nina

 5. fleuve
  klo 19:37

  Ihania toppeja 🙂 oon kattellu tuota alempaa huppariversiona monessa eri paikassa, ihan mahtava!

 6. Sanna
  klo 13:20

  Ei liity aiheeseen mitenkään, mutta ajattelin kysäistä sulta, kun Helsingin ravintoloita paremmin tunnet. Eli olisko sulla suositella jotain hyvää ravintolaa, joka olis auki vkl myös päivällä?! 🙂 Huomasin et monet ravintolat aukee vasta iltapäivällä..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.