Sumo

Käytiin eilen testaamassa uusi Japanilainen ravintola Sumo Eerikinkadulla.
Sumo on mukana myös Cityn syö-viikoilla ja tarkoituksena olikin syödä nopea kympin lounas, mutta Lauri päätyikin ottamaan molemmat kympin ateriat ja minä listalta jotain ihan muuta.
 

 

Yakiniku naudanlihaa

 

 

Sushi moriawase

 

 

Salmon top

 

 

California

 

 

Ihmettelen taas jälleen, miksi sitä sushia on pakko maistaa aina kaikissa uusissa, tai unohdetuissa ravintoloissa.
Koskaan ikinä kun mikään ei edelleenkään ole vetänyt vertoja niille vakkaripaikoilleni.
Vai olenko totuttanut makunystyräni vain juuri lempiravintoloideni tyyliin? Kaikkialla muualla sushiriisi on pahaa, soija liian suolaista ja kokonaisuus harvinaisen häiritsevä.

Onneksi Sumossa Laurin toinen annoas Yakinuku naudanlihaa ei ollut sushia ja sai näin paremmat mahdollisuudet- se oli taivaallista. Liian hyvää, ja jätti täysin varjoonsa makirullat.
Yritin epätoivoisesti harhauttaa Lauria: "katso hevonen", "pöydän alla on hiiri" jotta puikkoni pääsisivät nopeasti varkaisiin pöydän toiselle puolelle.

Lopputulos: Yakiniku lautanen nuoltiin puhtaaksi, mutta aivan liian monta sushia jäi valitettavasti pöydälle.

 

Kommentit (14)

 1. Anonymous
  klo 17:16

  Kerrotko vielä mitkä on sun lempparisushipaikat (Helsingissä)? 🙂

 2. Anonymous
  klo 18:19

  Mekin käytiin tuolla syömässä kympin sushilajitelma ja se oli vaan ihan ok.

 3. Minty
  klo 18:42

  Täällä kärsitään juuri samasta dilemmasta sushien suhteen. Kerran kun pääsee nauttimaan taivaallisen onnistunutta sushia, niin kaikki vähänkin erimakuinen on aivan järkyttävää kuraa. Sushibar voisi mun puolesta keksiä jonkin kantissysteemin, niin kuin esim. joka kuudes kerta ilmaiseksi tms 😀

 4. Senja
  klo 18:52

  epäreilua että siellä helsingissä on oikeasta varaa valita niistä sushipaikoista ja valita parhaat 🙂 turussa paikkoja on muutama hikinen eikä mikään oikeen nappaa ….

 5. Julia
  klo 18:56

  Anonyymi,Raky ya ja sushibar on lempipaikat.Hyvää ja samantapaista sushia saa myös Umeshusta ja kauppahallin Norisushista. Anonyymi,Niinhän se oli. Ensikerralla pysyttelen vaan lämpimissä ruuissa.Minty,Sellainen kätevä kuuden leiman kortti 😀 Hyvä etten ole ainoa ”nirso” tämän asian suhteen.

 6. Heli
  klo 19:15

  Nam, hyvännäköistä!Ja tosiaan sama ongelma täälläkin… Miksei voi vain syödä niissä hyväksi todetuissa sushipaikoissa, vaan pettyä muualla! 🙂Life, or something like it

 7. Anonymous
  klo 20:43

  Voisitko tehä jonkun postauksen noista susheista.. täällä huutelee yks kuka ei oo koskaan uskaltautunu maistamaan sushia 😀 haluaisin kyllä mutta en oikeen tiiä mitä kannattaa ottaa ja mitä ei ! Ni jos vaikka kertoisit omista lemppareista, mitä niissä on ym 🙂

 8. JT
  klo 21:41

  ootpa kaunis ja nam mitä ruokaa=)J

 9. Anonymous
  klo 09:26

  Moikka! löysin just tän sun blogin ja tosi kivalta vaikuttaa 🙂 mitä teet muuten työksesi? (:

 10. Marie
  klo 09:37

  hienoa! te kävitte testaamassa ni voin nyt luottaa teiän mielipiteisiin. 😀 mun toimisto on tossa nurkilla ja oon monta kertaa miettiny että uskallanko mennä! nyt meen ja en ota sushia. Sushibar 4-ever. <3

 11. Anonymous
  klo 10:47

  oi, tästä inspiroituneena kävin tuolla eilen puolison kanssa, ja voi sitä voitonriemua kun tajusin ottaa ton nautahässäkän sushilajitelman sijaan! 😀 Aivan taivaallista oli kyllä tosiaan! -Vv

 12. Julia
  klo 19:51

  Heli,sanoppa muuta. Tämä on koettu n. 20 kertaa.Anonyymi,Olen tehnyt jo muutaman sushipostauksen, mutta toisaalta olisi ihan järkevää tehdä tiivistelmä tuosta kaikesta mitä juuri mainitsit. Et ole ainoa joka kyselee tästä :)Jt,Kiitos :)Anonyymi,Kiva kuulla. Teen töitä helsingin messujen parissa ja olen myös baarimikkona eräässä yökerhossa.Marie,jep, jos kuulut sushibar kantiksiin niin usko tosiaan pois, ei vedä vertoja lähellekkään. Kokeile yakinikua.. namanam.Vv,Kiva kuulla että tykkäsit myös 🙂 Kyllä se kympin arvoinen on.

 13. suskide
  klo 15:46

  Voisin antaa sulle taas yhden kokeiltavan, ellet ole jo käynyt. Itsekkin todella tykkään sushibarista, mutta sille on löytynyt kilpailija. Hinnat alhasemmat, nopeesti tulee ruoka, mukava henkilökunta (aasialaisia). Hakaniemen Rice Garden nimittäin. (:

 14. Julia
  klo 14:43

  suskide,Loistavaa! kiitos vinkistä, pakko mennä kokeilemaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.