Tapaksista sapaksiin.

Ravintola juuressä käynti on ollut jo pidemmän aikaa projektin alla. Pöytää on ollut mahdotonta saada samalle päivälle, joten ihan viikkoa ennen piti varautua ja rustata kalenterisivulle; Ravintola Juuri, tiistai klo 19.30.

Kaiken kuulemani ja viikon odotuksen vuoksi odotukset olivat korkealla. Odutukset eivät koskaan saisi olla korkealla, koska silloin mikään ei oikeasti vaan mene hyvin.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korkeanvuorenkadulla sijaitseva Juuri oli pieni, mutkaton, mutta tunnelmallinen. Menusta löytyi kattava valikoima sapaksia- tuo suomalainen versio tapaksista. Valinnavaikeuden iskiessä korvasin pääruokanikin niillä, jotta saisin maistaa mahdollisimman monia.
Loppupeleissä pöydällemme päätyi:

Tuoremakkaraa à la Juuri ja vodkasinappia
Korvasienikeittoa
Savusilakkapate ja punasipulia
jallugraavattua kirjolohta ja tiristettyä lehtipersiljaa
Luomuhernetankoja ja meiramimajoneesia
Perunakropsua ja valkosipuli-lipstikkavoita
Olkien päällä kypsennettyä mäkimeirami-munajuustoa
Luomumaksalaatikkoa ja rusinapyrettä

Lisäksi Laurilla pääruokana Luomunaudan entrecotepihvi, paahdettua maa-artisokkaa ja savuvalkosipulivoita.

Maut olivat selkeitä ja suomalaisia. Suosikeiksi nousi savusilakkapate, kirjolohi, perunakropsu ja munajuusto. Hernetangot puolestaan olivat mieleeni liian mauttomia ja Laurin pihvistäkin harmiksemme jäi iso osa lautaselle. Itse olisin niin kaivannut pihvin savuvalkosipulivoin ja artisokan tasapainoksi jotain raikasta. Nyt se jäi mielestäni jotenkin liian raskaaksi. (Ja niin harvinaista että ikinä jätämme lautasellemme yhtään mitään).

Jokatapauksessa, vaikka kokemus ei ihan yltänyt odotuksien tasolle, menen joskus kokeilemaan uudestaan. Hinta-laatusuhde ravintolassa on kuitenkin kohdillaan, nopea ja asiantunteva palvelu, hyvät suomalaiset raaka-aineet ja vaihteluna sesonkien mukaan vaihtuva ruokalista.

Tuskin ravintola turhaankaan on niin kehuttu ja vuoden 2010 ravintolaksi palkittu.