Teehuone

Poroskonssia maustevoilla ja vihreää teetä Himalajalta Kiseleffin talon historiallisessa miljöössä. Ei kuulosta ollenkaan pahalta eihän?

Eilen testasimme Laurin perheen kanssa Chai Wanin teehuoneen.
Olen varma, että jokainen joka astuu sinne sisään hämmästyy paikan tunnelmaa ja eleganssia.  Kauniit valkoiset pylväät kohoavat korkealle ja tummissa puupöydissä katettuna valkoiset teekupit.


 

Kokeilimme viikonloppuisin tarjoiltavaa teebuffetia. Buffettiin kuului valikoima pientä suolaista, sekä makeaa purtavaa ja kahta eri teetä.

Kahta? Minun mielikuvani teebuffetista oli pikemminkin kahtakymmentä eri teelajiketta, mutta mitä minä niillä kaikilla olisin edes tehnyt? 
Tee mitä meille tarjoiltiin oli niin hyvää, että muuta en olisi kyllä kaivannutkaan.

Täysin vakuuttuneeksi en valitettavasti tullut muusta tarjoilusta. Pienellä pöydällä lojui hieman sotkuisesti kolmea eri salaattia, muutamaa erilaista makeaa ja suolaista skonssia, pikkuleipiä, sekä hedelmiä ja croissanteja.  Parhaat oltiin viety päältä ja tarjottimilla oli enää muutamia jäljellä tai murusia menneistä.
 

 

Maistoin kuitenkin kaikkea. Kärkyin tarjoilijan toimia ja hyökkäsin pöydän kimppuun heti kun tilalle tuotiin uusia. Tyypillinen Julia buffetpöydässä. Kaikki tai ei mitään.

Päädyin lopputulokseen, että skonssit on tämän paikan juttu. Skonssit ja tee. Niitä minä tulen vielä tänne syömään joku päivä. Unohdan ehkä 23€ maksavan buffetin ja keskityn olennaiseen.


Kiva sijainti, kaunis ympäristö ja mukava henkilökunta (hieman sai tosin odotella), mutta ennen kaikkea ihanan rauhallinen ja rentouttava paikka. 

Kannattaa käydä täällä kupposella teetä, jos liikkuu senaatintorilla päin. 


Teehuone Chai Wan
Aleksanterinkatu 28

ma-pe klo 10.00 – 18.30
la klo 10.00-17.00 
su klo 12.00-17.00  


(tämä ei ole mainos)