Thaimaan matka

Eräs lukija pyysi kertomaan viime talven Thaimaan matkastamme.
Reissu oli todella onnistunut ja ajattelinkin, että postaukseni myötä ehkä pystyn jakamaan joskus sinne matkaaville vinkkejä ja neuvoja.

Yritin karsia reissukuvista turhat pois ja tiivistää höpinäni mukavaan pakettiin.
En onnistunut.
Olen siis pahoillani, mutta tämä postaus tulee nyt kahdessa osassa 😀

Elikkä. Tammikuussa 2010 lähdimme ystäväni Saaran ja poikaystäväni Laurin kanssa muutamaksi viikoksi Thaimaaseen. Olimme viikon Bangkokissa ja viikon Koh Changilla. Tämä postaus on Bangkokista ja seuraava Koh Changin saarelta.

Yövyimme Bangkokissa  Somerset Lake Point nimisessä hotellissa ja olin paikkaan todella tyytyväinen. Koska meitä oli 3 henkilöä. Tarvitsimme huoneen kahdella makuuhuoneella ja saimme täältä todella kivan ison huoneen. 2 makuuhuonetta, keittiö, olohuone ja 2 kylpyhuonetta, sekä parveke.

 

 

 

 

 

Hotellin sijainti oli loistava. Rauhallisella alueella, mutta suht lähellä keskustaa ja sky trane aseman vieressä. Uima-allas alue oli ihan kiva ja mikä tärkeintä hotelli aamiainen loistava ja monipuolinen.

 

 

Bangkokissa on luonnollisesti pakko kierrellä ostoksilla ja paljon.

 

 

 

 

 

Kolusimme läpikotaisin pakollisen MBK halpishallin mistä saa mitä vaan.
Kävimme muutamaan otteeseen Night market lumpinilla. Kuulin juuri, että tätä ei enää ole. Harmi, sieltä nimittäin löysin suurimman osan ostoksistani.
Kävimme myös weekend marketeilla, joka maailman isoin alue täynnä kaikkea sukista helikopterin osiin. En pitänyt paikasta, koska eksyin ja minulta meni yli tunti löytää edes pois alueelta. kun pääsin poistumisporteille, huomasin olevani väärässä päässä ja että muut odottavat minua toisella sisäänkäynnillä ihan toisella puolella. Lähdin sinne, mutta eksyin taas. Läysin itseni uudestaan juuri lähtemältäni poistumisportilta. Niin, en tykännyt.

 

 

Ostoksien jälkeen käytiin kerran fisu hoidossa. Silloin tämä oli viellä ihan uusi juttu (ainakin minulle) ja nauroin vedet silmissä koko hoidon ajan.

 

 

Poikaystäväni haluaa aina koluta kaikki mahdolliset vesi/huvipuistot.
Niinpä siis menimme molempiin. Siam park vesi/huvi puistoon ja dreamworld huvipuistoon. Molempiin oli matkaa Bangkokin keskustasta n.puoli tuntia.

Dreamwordissä oli laitteita ja kaikenmaailman linnoja ja lampia ja patsaita ja norsujakin.
Siam parkissa vesiliukumäkiä, uima-altaita ja huvipuistolaitteita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaikki huvipuistoissa oli tietysti suurta ja "hienoa" ja erittäin pelottavaa. En vaan uskaltautunut puoliinkaan laitteista, koska joissain ei ollut minkäänlaista turvavyö systeemiä. Kuten yllä olevassa laitteessa joka pyöri ja pomppi tuhatta ja sataa. Ihmiset pitivät itse yläpuolella olevista kaleteriesta kiinni. Laite hyrräsi niin kovalla vauhdilla, että ihmiset eivät pysyneet penkissä kiinni, vaan leijuivat ilmassa ainoastaan käsivoimiensa varassa. Joltain paikalliselta tytöltä loppui voimat kesken kyydin ja hän lensi lattialle. Laite sammutettiin, tyttö kipusi takas paikalleen ja ei kun laite uudestaan pyörimään.

Pelottavaa oli myös se, että huvipuistot olivat tavallaan hyvin autioita. Ihmisiä ei ollut juurikan missään ja melkein kaikkiin laitteisiin pääsimme ihan keskenämme.

Kuten paikalliseen viking laitteeseen, jonne menimme Laurin kanssa kahdestaan. Viking kiikkui aikansa edestakaisin ja kun tuli pysäytyksen aika ei se ihan tahtonutkaan pysähtyä, vaan lähti suoraan uudelle kierroksellensa. Sama toistui seuraavalla kerralla. Kun laite oli vetänyt kolme kierrosta putkeen ja halusimme todella pois rupesi tämän laitteen huvipuistityöntekijä lukemaan ohjekirjaa hämmentyneen näköisenä. Laite lähti neljännen kerran käyntiin. Työntekijä kohautti olkapäitään ja lähti pois, En tiedä lähtikö hakemaan apua vai mitä, mutta olimme nyt istuneet edestakaisin kiikkuvassa laivassa yli 15 minuuttia, enkä olisi kestänyt hetkeäkään enempää joten hyppäsimme kesken vauhtien pois.

Löysimme myös hylätyn huvipuisto alueen, jonne ei ollut mitään päsykieltoa. Siellä oli mm. ruosteinen vuoristorata ja iso esterata alue, missä oli köysiä, narusiltoja ja tiesmitä kaikki ison lammen yläpuolella. Narut ja käydet/ tikkaat ja sillat olivat katkenneita ja lampi liejun peitossa. Ihmettelin vaan miksi aluetta ei oltu rajattu mitenkään. Ei mitään porttia. Sinne kun joku lapsi eksyy, niin helposti tipahtaa veteen. Suomessa ihmisiltä olisi tippuneet silmät päästä ja huvipuisto olisi varmaan suljettu samantien.

Näiden kaikkien hyvin kokemuksien jälkeen voin kuitenkin todeta, että pidin molemmista puistoista. Niissä oli kiva kierrellä ja ihmetellä, vaikkakaan ei uskaltanut kun muutamaan laitteeseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kävimme tietysti myös katsastamassa Bangkokin yöelämän. Meillä oli kaupungissa asuva suomalainen tuttumme, joka näytti parhaat yökerhot ja yöelämän Bangkokissa. Hauskaa oli.

Kaikenkaikkiaan vaikka Bangkokissa on paljon nähtävää ja tekemistä, en pystyisi viettämään siellä viikkoa pidempään. Kaikki se ihmismäärä, meteli ja ilmasto täynnä pakokaasua ottaa loppupeleissä voimille.