VIHERSMOOTHIE

Minuun iski n. kuukausi sitten vihersmoothie vimma, kun näin Vilman smoothie-ohjeen Cosmopolitanin fitspiration -palstalla ja siitä lähtien tie on tosiaan ollut melko vihreä.
Yllätyin miten hyvältä pinaatti, spirulina ja vaikka selleri voikaan murskattuna mehussa maistua ja miten paljon pinaattia olenkaan syönyt viimeisen kuukauden aikana!

 

 

kokeiltu onkin jo vähän kaikkea, mutta tässä muutama viimeisin

VIHREÄ JUOMA:

1 tuore appelsiini (hedelmälihat ja mehut)
puolikas banaani
1 actimel
kookosöljyä 1tl
kourallinen jäisiä mangokuutioita
iso kourallinen pinaattia

MUSTIKKAJUOMA:

2rkl tuoreita/pakastettuja puolukoita
kourallinen jäisiä mustikoita
puolikas appelsiini
banaani
kreikkalaista jogurttia
loraus hunajaa
1tl kookosöljyä
vajaa 1tl spirulina-jauhetta
1rkl vehnänalkioita
vettä

(aikalailla siis kaikkea mitä keittiöstäni nyt löysin)

Nythän olo on kuin Kippari-Kallella konsanaan, tai ainakin melkein. Voisin lähteä lenkille.

Kommentit (9)

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 19:15

   hahaah 😀 No, mutta kaikkihan tietää etten ole lähellekään fitnees intoilija 😀 Rakastan ruokaa (terveellistä ruokaa, sekä niitä herkkuja). Reseptejä jakelevana bloggaajana minusta nämä olivat vain kiva lisä perus uuniperunoiden rinnalle 🙂

 1. höppänä
  klo 14:20

  tyhmä kysymys, mutta miten poistat (vai poistatko) appelsiinin ”ihon”? 😀 puristatko vain mehun? miten hedelmälihat saa mukaan? viipale viipale kuoriminen on huoh työlästä.. 🙂

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 19:18

   Puolitan appelsiinin ja leikkaan puolikkaan vielä keskeltä kahtia, niin että saan kaksi sellaista veneen muotoista siivua. Niistä sitten kuoren ja hedelmälihan välistä vedän veitsellä hedelmälihat blenderiin ja puristan vielä siivun kahtia ja valutan jäljelle pienistä jäämistä mehut mukaan.

   Toivottavasti tästä sai jotain selvää 🙂

 2. Mari
  klo 15:00

  Näyttävät ja kuulostavat raikkailta sekä herkullisilta smoothieilta 🙂 Mutta pakko kysyä miksi syöt kookosöljyä? 90% siitä on kovia rasvoja.

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 19:28

   Totta tosiaan, nythän on tullut kookosrasvan epäterveellisyys pinnalle. Juuri viimeksi tänään Lauri siitä sanoi kun smoothietani väsäsin, mutta en jotenkin ole kuunnellut. Kai pitäisi vähentää sen käyttöä. Pidän kyllä sen mausta!

  2. Nimetön
   klo 20:26

   Itse käytän edelleen kookosöljyä myös. Tai olen koko ajan tiennyt, että se sisältää pääosin kovia rasvoja, mutta ei ihmisen tarvitse kovia rasvoja kokonaan pois jättää. Tärkeintä on että suhde on oikein eli paljon enemmän hyviä rasvoja. Muutama ruokalusikallistakin kookosravsaa mahtuu hyvin päivään. Itse en esimerkiksi syö juuri ollenkaan maitotuotteita ja lihaakin vain vähän, puhumattakaan muista kovan rasvan lähteistä. Ihmiset kuitenkin vetävät ties mitä sipsejä, miksi eivät ole ensisijaisesti huolissaan siitä? Kookosöljyä monet käyttävät kerrallaan sen verran vähän ja sen muut terveyshyödyt ja ominaisuudet puhuvat sen puolesta. Mutta tällä on kaksi koulukuntaa. Tiedän lääkäreitä, jotka syövät ruokalusikalla purkista kookosöljyä.. 😀 Mutta joo hankalahan tämä asia on, kun ei itse ole tutkija. Tulee niin paljon eri (ja ristiriitaista) tietoa joka tuutista.

   Ihana Julia<3

  1. JULIA Toivola Kirjoittaja
   klo 19:29

   Minun piti taas käydä tänään ostamassa uusi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.