Kannattaako naisen tehdä aloite?

Naiset eivät tee aloitteita, koska pelkäävät vaikuttavansa miehen silmissä liian helpoilta.

Naispuolinen kaverini pohti, olisiko hänen ok tehdä aloite miehestä, josta on kiinnostunut. Hän mielestään miehen kuuluu tehdä aloite. Herraisä.

Maapallo tuhoutuu. Itken itseni joka ilta uneen chicken wings -korin kanssa, kun en löydä kumppania. Kaikki huutavat tasa-arvon perään. Ja tämä nainen tuumii, että antaa oravastan suhteen olla toteutumatta, koska miehen tulee tehdä aloite. Että *ituttaa.

Kaverini puolustukseksi sanottakoon, että väitettä kuulee naisilta usein. Ei ihan suoraan verrannollinen asia, mutta: Mulla on nyt Tinderissä yli 1200 naista, jotka ovat swaipanneet mut jatkoon. Heistä olen ehtinyt matchata 30 naista. Näistä naisista nolla on laittanut mulle viestiä.

Lisäksi. Mulla on syksyltä auki viitisen tilannetta, joissa treffien jälkeen kumpikaan ei laittanut viestiä, ja homma jäi shakkimattiin. Osa naisista varmasti aisti pakonomaisesta läpänheitostani epävarmuuden ja hylätyksi tulemisen pelon, ja päätti jättää tämän koirapennun paijaamatta. He luultavasti kiittävät luojaansa, etten minäkään ole laittanut viestiä. Mutta osa naisista on varmasti perinteisiä idiootteja, jotka ajattelevat, että mun pitäisi laittaa viestiä ensin.

Perinteinen naisajatus menee: “Jos mies on kiinnostunut, hän kyllä tekee aloitteen.” Näin ei todellakaan aina ole. Voin haluata tokat treffit, vaikken laita viestiä. Entä jos olen ujo ja mietin, että tykkäsikö nainen musta? Tai ehkä en laita Tinderin treffikumppaneille jatkoviestiä ihan periaatteesta. Opetelkaa naiset metsästämään tai nääntykää. Lisäksi on kolmaskin syy, miksen viestiä, vaikka haluaisin suhteelle jatkoa. Siitä lisää lopussa.

Mistä tässä oikein on kyse? Ilman munasarjoja voin vain arvailla: nainen pelkää olevansa miehen silmissä liian helppo. Siinäpä toinen vanha uskomus. Naisen ei tule olla liian helppo. Ja miehen tulee tehdä aloite.

En ole ikinä kuullut yhdenkään miehen sanovan, että nainen olisi liian helppo. Ongelma on vain naisten päässä. Kaverini nykyinen vaimo otti kaveriltani ekoilla treffeillä suihin yökerhon vessakopissa. “Helppous” ei haitannut, koska kaverini piti naisesta, deittailu jatkui ja he päätyivät naimisiin. Asiat, joista kaverini naisessa diggaa, ovat älykkyyden lisäksi muotteihin kangistumattomuus ja aktiivisuus seksissä.

Missä muutenkaan menee helppouden raja? Onko nainen liian helppo, jos hän menee juttelemaan miehelle? Voiko nainen laittaa miehelle Tinderissä viestiä? Mun korvaan outoja kysymyksiä vuonna 2018.

Suurin syy, miksi kaikkien hengittävien olioiden kannattaisi tehdä aloite sillä sekunnilla, kun ajatus syntyy: life is very, very random. Jos nainen laittaa mulle viestin tai tulee juttelemaan, on iso mahdollisuus että homma etenee, vaikken itse olisi ikinä tehnyt aloitetta. Homma olisi jäänyt siihen. Ei siksi, että olin päättänyt, etten pysty rakastumaan naiseen, vaan koska life is random.

Joskus juttelen baarissa kavereideni kanssa hirvenmetsästyksestä niin intohimoisesti, etten huomaa kulmapöydän söpöä tulevaa ehkä-vaimoani. Joskus mua masentaa marraskuun 50 harmaan sävyä, enkä vain jaksa illalla laittaa viestiä tuntemattomalle, vaikkakin kaikin puolin potentiaaliselle naiselle. Joskus haluan mennä juttelemaan työpaikan ihastukselle, mutta toisena päivänä en haluakaan. Koska olen, ihan kuten elämäkin, välillä arvaamaton. Usein olen somessa megacatch ja naisen seurassa huipputyyppi, joka saa seuralaiselle ihanan fiiliksen itsestään ja elämästä. Mutta usein olen myös todella epävarma surkimus, joka ei halua lähestyä naisia, koska pelkään torjuntaa enemmän kuin yksinäisyyttä.

Eli vastauksena otsikkoon. Ei kannata tehdä aloitetta, jos olet idiootti.

 

KOMMENTOI! Oletko samaa mieltä Ylikelaajan kanssa, mitä neuvoja antaisit? Parhaat kommentit nostetaan seuraavan kuun lehteen!

 

Kommentit (8)

 1. Erppa
  klo 16:18

  Miksi tämä ja edellinen postaus vaikuttaa keskenään niin ristiriitaisilta? Edellisen perusteella sulle on liikaa, jos nainen menestyy ja tienaa sua paremmin, koska perinteisen miesroolin mukaan haluat pystyä miehenä tarjoamaan turvaa ja hyvän elämän. Tässä taas vituttaa se, että naiset elävät vanhojen sukupuoliroolien mukaan eivätkä tee aloitetta. Mitähän sä oikein haluat naiselta?

  1. Ylikelaaja Kirjoittaja
   klo 13:16

   Erinomainen pointti, piti ihan lukea kirjoitukset ajatuksella uudestaan ja katsoa, miten jakomielinen sitä onkaan. Mutta kirjoitin edellisessä postauksessa, tai ainakin yritin kirjoittaa, ettei naisen menestyminen häiritse sen takia, että hän on nainen. Vaan koska olen superkilpailuhenkinen idiootti, ja aina pitäisi pärjätä yhtä hyvin kuin muut tai paremmin. Tiedän, kuulostaan aika raskaalta ihmiseltä. Pikkulisä ajatteluun tulee siitä, että ajattelen, että naiselle on tärkeää miehen menestys. Eli kyllä asenteet rooleista vaikuttavat ainakin pikkaisen toimintaan. Ehkä haluan, että naiset muuttavat omia asenteitaan ja tekevät aloitteen ja mä voin kaikessa porskuttaa vaan vanhaan malliin =) Yritän muuttaa toimintaa…

 2. Elisa
  klo 19:35

  Itse olen ollut aloitteen tekijä muutaman kerran Tinderissä. Jokainen homma on kuivunut kasaan, koska olen saanut olla keskustelun vetäjä, treffien ehdottaja, treffipaikan valitsija ja myös treffien jälkeisen viestin laittaja. Tästä nyt ei vaan tule kovin haluttu olo, ja toivon miehen jolla on aloitekykyä. Itse tulin siihen tulokseen tämän otannan jälkeen, että miehet jonka eivät tee aloitetta ovat vähän saamattomia omaan makuuni.

 3. Explain this, please
  klo 23:40

  Noin 85 % tekemistäni aloitteista johtaa ainoastaan täydelliseen hiljaisuuteen matchilta. Ellei aloitus sitten sisällä suoraa ehdotusta/viittausta seksiin. Tän empiirisen tutkimusotannan pohjalta näen kannattavampana keskittyä odottelemaan viestejä niiltä miehiltä, jotka on oikeasti tarpeeksi kiinnostuneita musta.

  Ja toisaalta en mä tota helppous-teoriaakaan täysin lyttäis. Joskus tuntuu, että miehet on sitä kiinnostuneempia, mitä vähemmän kiinnostuneelta niistä itse vaikuttaa (mitä vähemmän laittaa viestiä, mitä vähemmän ehdottaa tapaamisia, mitä vähemmän kertoo itsestään). Kun juttelee ja ehdottaa uutta näkemistä, monesti vastapuoli kummasti kaikkoaa tai ei oo kiinnostunut.

 4. T
  klo 11:51

  Ennen nykyistä kumppaniani miehet, joille matchin jälkeen laitoin Tinderissä viesti, yleensä ei vastannut mitää, tai jos vastasi, kuivui keskustelu kasaan jos itse en aktiivisesti pitänyt sitä yllä. Tai välillä viestiin vastauksen sai 2kk viestin lähettämisestä.

 5. Ylikelaaja Kirjoittaja
  klo 13:21

  No joo, hiljaiseksi vetää noi kokemukset. Itsekään varmaan jaksaisi tehdä aloitteita noiden kokemusten jälkeen. Piti oikein miettiä uudestaan ja väitän, että itselläni homma ei vain toimi noin; naisen aloite ei vähennä houkuttavuutta. Sen verran on ehkä tullut aikuistuttua. Lisäksi teen Tinderissä tosi vähän aloitteita, kun kyse on kuitenkin tuntemattomien naisten merestä. Eli naisen aloite voi olla juuri se random-push, minkä kohtaaminen vaatii. Tietysti, jos jos jostain syystä en halua tekemisiin aloitteentekijän kanssa, ei homma etene. Mutta eihän tilanne muuttunut naisen aloitteen kautta mitenkään siitä, että hän olisi odottanut miehen aloitetta? =) No mutta life is random, jatketaan harjoittelua.

 6. Janne
  klo 13:35

  Itse olen pyöritellyt jo pitkän aikaa päässäni täysin samoja ajatuksia mitä tekstissä mainittiin. Itsekään en Tinderissä (silloin kun sieltä vielä kuvittelin jonkun löytäväni) ole saanut naisilta yhtään keskustelunavausta, ja edes vastauksen saaminen omiin viesteihin oli tiukassa. Tosin Tinderin kaltaisessa äärimmäiseen pinnallisuuteen perustuvassa palvelussa tämän vielä jotenkin ymmärtää, en varmastikaan edusta mitään parhaimmannäköistä osaa siellä pyörivistä miehistä.

  Mutta miksi tätä harrastavat myös kaveripiirin naiset joiden kanssa on todistetusti erittäin mukavaa viettää aikaa, ja jotka ovat vähintäänkin antaneet ymmärtää viihtyvänsä seurassani? Tunnen monia ikäisiäni naisia (entisiä työ- ja luokkakavereita ym.) joiden kanssa olen edelleen hyvissä väleissä ja joita tapaan silloin tällöin, mutta heistä kukaan ei koskaan laita minulle viestiä, ei kysele kuulumisia, ehdota tapaamisia tai muuta vastaavaa.

  Olen myös itse sitä mieltä että NAINEN EI VOI OLLA LIIAN HELPPO. Koko ajatus on täysin typerä, eikä passiivinen nainen joka vain odottaa miehen hoitavan keskustelunavaukset yms. todellakaan jaksa kiinnostaa kovin pitkään. Sen sijaan nainen jonka kanssa keskustelu toimii aktiivisesti molemmin puolin saa minut täysin sekaisin, enkä muuta kykene ajattelemaankaan.

  Olisin itse äärimmäisen iloinen jos joku tuttavapiirini naisista edes joskus ottaisi itse yhteyttä ja pyytäisi vaikka kahville, mutta kun ei. Erityisen ahdistavaa tämä on niiden naisten kohdalla, joihin olen tuntenut jopa pientä ihastusta ja koittanut tavatessa pohjustella jonkinlaista treffien mahdollisuutta. Tulee vaan niin typerä olo laitella viestiä ihmiselle joka ei itse osoita mitään kiinnostusta. Kannattaako tällaisten kanssa edes jatkaa väkinäistä viestittelyä ja elätellä toiveita jostain kaveruutta syvemmästä, vai jatkanko yksinoloa? Sillä kuten Ylikelaaja, myös itse olen alkanut pelätä torjutuksi tulemista jopa yksinäisyyttäkin enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.