Kiinnostaako naisten tyyli miehiä?

Jos mies huomaa tyylisi, jotain on todennäköisesti mennyt vikaan.

Masokistina jatkan viime kirjoituksen aiheesta, eli huulipuna-gatesta. Naispuolinen kaverini siis kysyi, mitä mieltä olin hänen huulipunastaan. Päässäni vilisevät vaihtoehdot olivat epäselvempiä kuin Game of Thronesin sukupuut. Kun olin sotkeutunut sanakirjan jokaiseen sanaan ja luopunut halusta elää, nainen iski pöytään kovan kysymyksen: kiinnostaako miehiä naisten tyyli ollenkaan?

Oletan, että tyylillä tarkoitetaan meikkiä, vaatteita ja kampausta. Korujakin. Onko hattu vaate? En muista tapailleeni koskaan naista, joka olisi käyttänyt hattuja. Pipo ei ole hattu. Lippis on lakki. Jos olisin muotikonsultti, tappaisin itseni.

Miehille on olemassa kaksi erilaista tyyliä. Yksi on se, että naisella on vaatteet päällään ja hän näyttää kivalta. Uskallan olettaa, että se vaatii pikkaisen meikkiäkin. Joillain ehkä vähän enemmänkin. Monesti olen tyynyliinoja pestessäni huomannut, ettei seksikumppani ollutkaan niin luonnonkaunis, kuin miltä ravintolan hämärässä näytti.

Toinen tyyli on erityinen distinctive-tyyli, jossa vaatteet ja meikit jotenkin säväyttävät ja jäävät mieleen. Kutsutaan sitä vaikka ekstratyylikkyydeksi. Kun ystäväni kysyi, kiinnostaako miehiä tyyli, oletan hänen tarkoittaneen tätä tyyliä. (Hän väitti tarkoittavansa muotia, mutta siitä en enää ymmärtänyt mitään.)

Joka tapauksessa kysymys on vaikea. Tyyli ei ole ensimmäinen asia, jonka miehet huomaavat naisissa. Sen sijaan ulkonäkö on. Poikkeuksena on, jos rakastut naiseen interwebin keskustelupalstalla, ja tällöinkin kyseessä on todennäköisesti mies.

Kuten viimeksi kirjoitin, en keksi elämästäni yhtään naista, jonka muistaisin jotenkin todella tyylikkäänä. Sen sijaan muistan monta hyvännäköistä naista.

Hirveää sanoa, mutta jos mies huomaa tyylisi, jotain on todennäköisesti mennyt vikaan. Sillä miehiä ei kiinnosta ekstratyylikkyys tai muodikkuus juuri lainkaan. Vain se, että nainen näyttää kivalta. Tyylikkyys on naisia itseään, ja toisia naisia varten. Lisäksi ekstratyylikkyys on iso riski. Mies ei nimittäin todellakaan tiedä, että paksut kulmakarvat on nykyään in, ja että Clara de Lavignellakin on sellaiset vai mikä sen nimi onkaan.

Toki joku voi olla hyvin seksikkäästi pukeutunut. Mutta jos pidän naista seksikkäänä, se ei kyllä johdu tietyistä vaatteista vaan ulkonäöstä, siis ihan siitä perustyylistä. Seksikkäät vaatteet ovat tavallaan menneet hukkaan. Seksikäs pukeutuminen on muutenkin hankala laji. En todellakaan voi kirjoittaa, mitä miehen päässä siihen liittyy, koska se voitaisiin ymmärtää väärin ja sitten tämäkin herkkä feministipoika hirtettäisiin munista #metoon mestauslavalla. Sanotaan vain, että seksikäs pukeutuminen ei aina johda naisen kannalta toivottuun ajatuspolkuun miehen päässä. Vaikka kaikki saavat tietysti pukeutua miten haluavat. Huh, pyyhitäänpäs hetki hikeä otsalta.

Jos olen jo kiinnostunut naisesta, ei ole enää väliä, onko nainen ekstratyylikäs vai ei. En muista eksältäni yhtään asukokonaisuutta, paitsi että hänellä oli aina mökillä tosi kiva ja kaunis villapaita. Yhyy, miksi erosimme?

Toki tyylillä voi tuoda pieniä lisäkiksejä suhteeseen, kun perusulkonäkö on jo lyöty läpi. Se huulipuna, josta naispuolinen kaverini kysyi mielipidettäni, oli luumunpunainen ja tosi tyylikäs. Seuraavana iltana tapasimme, ja naisella oli tosi kivaa vadelmanpunaista huulipunaa. Jostain syystä kiinnitin siihen huomiotam ja se sai minut ajattelemaan, sanoisinko tuhmia ajatuksia. Pidin jo hänen ulkonäöstään ja pidin häntä älykkäänä. Nyt mietin, pitäisikö ystävyys heittää romukoppaan. Kaikki yhden huulipunan sävyn takia. Mutta oliko huulipunan sävy tyylikäs? Ei mitään hajua.

KOMMENTOI! Oletko samaa mieltä, mitä neuvoja antaisit? Parhaat kommentit nostetaan seuraavan kuun lehteen!

Kommentit (9)

 1. Varovasti siellä ☝
  klo 16:06

  ”Sanotaan vain, että seksikäs pukeutuminen ei aina johda naisen kannalta toivottuun ajatuspolkuun miehen päässä. Vaikka kaikki saavat tietysti pukeutua miten haluavat. Huh, pyyhitäänpäs hetki hikeä otsalta.”

  Terkkuja täältä #metoon mestauslavalta, pyövelin paikalta: Ainahan on riski, et ihmiset ymmärtää sun puheet väärin. Mut sillon, kun pitää noin paljon pelätä, uskaltaako kirjoitaa jotain, voi ehkä miettiä onko kyse sittenkään väärinymmärryksestä vai ihan oikeutetusta tulkinnasta.

  Hirmu hankala ensinnäkään sanoa, mitä naiset yleisesti seksikkäältä pukeutumiseltaan toivoo: joku voi haluta tuntea olonsa itsevarmaksi sen avulla, toinen saada huomiota muilta, joku ei välttämättä edes tajua pukeutuneensa jonkun mielestä seksikkäästi.

  Mut testataanpa, tulkitsinko tän viestin nyt oikein. Eli tässä se tärkein: jos se naisen pukeutuminen ei johdakaan toivottuun ajatuskulkuun miehen päässä, niin mitä sitten?

  Lähtökohtaisesti sen ajatuksen tulis joko pysyä miehen päässä tai verbalisoitua keskustelunavaukseksi, jonka nainen voi joko ottaa vastaan tai torjua. Kaikki muu, mitä tän miehen aivoihin seksikkäästä pukeutumisesta syntyneen ajatuskulun seurauksena voi tapahtua (seksuaalinen ahdistelu sanallisesti tai fyysisesti, pahimmillaan raiskaus), on rikollista. Eikä se johdu naisen pukeutumisesta, vaan siitä vitun vääristyneestä ajattelumallista, jossa naisen toiminnon (esim. pukeutumisen), ajatellaan oikeuttavan miehen johonkin (esim. sanomaan tuntemattomalle ”hyvät tissit”).

  Vaikka nää tekstit onki lukijakunnaltaan naisille suunnattuja, kannattaa kuitenki olla aika varovainen siitä, millasia asenteita lähtee julkisilla kirjoituksilla vahvistamaan 🙂

 2. Jen
  klo 16:42

  Minä näin nykyisen mieheni smokissa ensimmäistä kertaa ja se oli menoa. Vaikka olin toki aiemminkin pitänyt häntä ihan komeana, en vain ollut osannut ajatella asiaa aikaisemmin sillä tavalla.

 3. #metoo not a #punchline
  klo 19:38

  Nimim. ”Varovasti siellä” puhuu täyttä asiaa! Juuri näin. Ajattelin täysin samaa lukiessani ja musta muotoilit asian tosi hyvin. Suosittelen myös blogin kirjoittajaa lukemaan kyseisen kommentin pariin kertaan ja sisäistämään viestin👍✌️

 4. Meteriina
  klo 22:43

  Nyt mentiin kommenteissa kyllä niin hakoteille siitä mitä tässä oikeasti tarkoitetaan. Hyvä teksti jälleen.

 5. Varovasti siellä ☝
  klo 00:52

  Kuulisin mielelläni Meteriinalta (ja tietysti mieluiten Ylikelaajalta iteltään), mitä tässä sitten oikeasti tarkoitetaan 🙂 Niin ku jo taisin sanoakin, voihan tää mun tulkinta tosta puolittain ilmaistusta ajatuksesta olla virheellinen. Mut toisaalta vähän epäilen, että mun luetunymmärtämisessä nyt niin paljon vikaa ois.

  Nettimaailman kriittiset kommentit kuulostaa aina kärkkäiltä, mut nyt ei ollu siis tarkoitus arvostella, vaan ihan vain nostaa esille se, miten puolihuolimattomasti muotoiltujen ajatusten kanssa kannattaa blogiteksteissäkin olla tarkkana tällaisissa aiheissa.

 6. Puskaratio
  klo 08:49

  Tiesit että luumunsävyinen puna oli tyylikäs, muttei vadelmanpunaisen sävyn kohdalla ollut sitten hajuakaan onko se tyylikäs?
  Minua hiukan huvitutti tämä ristiriita tekstissä.

 7. Myy
  klo 10:03

  Varmasti eniten riippuu miehestä, kiinnostaako häntä naisten tyyli tai tyyli ja muoti ylipäänsä. Tärkeä pointti on mielestäni myös se, että miehuus on koko ajan muutoksessa, ja miehetkin ”saavat” olla nykyään kiinnostuneita sekä toistensa että naisten tyyleistä. Miehillä on tyylikkyydestä varmasti yllättävän paljon mielipiteitä, kuten edellisessä kirjoituksessa totesitkin. Perinteisesti heille ei vaan ole ollut ns. lupaa lähteä analysoimaan sitä sen suuremmin, vaikka taitoa ja kiinnostusta olisikin. Vaan on pitänyt todeta juuri noin, että ulkonäkö yleisesti on tärkein seikka. Naiskaverin osalta sanoisin, että kyse tuskin on vaan yhdestä huulipunasta vaan ajatuksesi ovat varmaan olleet olemassa jo pidempään, mutta nyt osasit tai uskalsit kiinnittää niihin huomiota.

 8. Ylikelaaja Kirjoittaja
  klo 17:14

  Kiitti kommenteista kaikille, hyviä pointteja! En todellakaan tarkoittanut, että pukeutuminen voisi johtaa ahdisteluun. Se ei ole oma kokemukseni, eikä se tietenkään olisi millään muotoa ok. Pahoittelut, jos tekstistä oli mahdollista saada väärä kuva, täytyy skarpata! =)

 9. Beeta
  klo 11:09

  Tämä ”jotain mennyt vikaan jos mies osaa nähdä naisen tyyliä” kuulosti vaan niin typerältä! Aika tyhmä yleistys. Minun poikaystäväni kyllä huomaa mun huulipunaa ja sanoaa miten kaunis se on. Kommentoi erilaisia vaatteita. Kyllä naisten tyylillä on iso ero keskenään. Varmaan sitä miehetki huomaa. Mutta mulla ei ole suomalainen poikaystävä eli ehkä se vaikuttaa. Ja tyylikyyttä tulkitse eri ihmiset eri tavalla riippumatta sukupuolesta. En todellakaan usko että kauniita vaatteita käyttävät naiset muiten naisten takia. En muista että olisin ikinä ajattelut ”no niin nyt laitan ne ihanat vaatteet päälle että muut naiset huomaisivat”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.