Mistä tietää, kannattaako mennä toisille treffeille?

Kävin viime viikolla kaksilla treffeillä. Ajattelin, että treffeillä käyminen olisi hyvä ajatus. 

Vatvoin eron jälkeen deittailuun liittyviä kysymyksiä aika pitkään. Lopulta tulin siihen tulokseen, että ensinnäkään ei ole mitään universaalisti hyväksyttyä oikeaa tapaa treffailla. Toiseksi, vaikka miten yrittäisi pelata sääntöjen mukaan, aina joku pettyy.

Kirjoitin viimeksi, että en hae nyt mitään vakavaa. Mutta mistä sen tietää? Miten voisin tietää, ettei maailmassa ole ketään, kenen kanssa haluaisin seurustella? Jos Heidi Klum nyt soittaisi ovikelloa, niin enköhän voisi antaa seurustelulle mahdollisuuden…

Toki ihan vain seksisuhdekin kelpaisi. Mutta olen siinä mielessä epämiehekäs, että kyllä mun pitää edes vähän tykätä siitä ihmisestä, kenen kanssa harrastan seksiä. Ja jos tykkään, suhde on vaikea pitää puhtaana seksisuhteena. Lisäksi en tiedä yhtään, mistä pelkän seksisuhteen voisi löytää. Tinderissä en kehtaa sellaista ehdotella. Joku vielä suuttuu, ottaa screenshotin viesteistä ja lähettää ne mun äidille. Kaverini neuvoi, että seksisuhde kannattaa aloittaa tutun tai kaverin kanssa. Onko näin? Tuntuu hieman vaivaannuttavalta, jopa epäkohteliaalta, alkaa soitella läpi naiskavereita, kysellä ensin kolme minuuttia kuulumisia ja sitten ehdottaa seksisuhdetta.

Onneksi löysin treffeille naiset, joiden kanssa sopisi sekä seksi että ehkä joku vakavampikin. Toisen kanssa tavattiin Tinderissä. Toinen oli tuttu kavereiden kautta. (En silti ehdottanut seksisuhdetta).

Molemmat treffit menivät mukavasti. Oli kivaa. Ei ollut tylsää. Keskustelu oli luontevaa. Naiset olivat fiksuja ja kauniita. Ehkä liian hyviä mulle, mutta he eivät tuntuneet vielä sitä huomaavan.

Ensimmäiset treffit alla, mitä nyt? Mistä tiedän, kannattaako mennä toisille? Ei ole mitenkään erityisen rakastunut olo, enkä halua tuhlata kummankaan aikaa tai herättää turhia toiveita. Toisaalta on vaikea tietää mitään yksien treffien perusteella.

Kummankin kanssa homma jäi nyt toistaiseksi siihen, että “olisi kiva nähdä joskus uudestaan”. Vai onko se deittislangilla “hyvästi”? Kohta pitää ehdottaa uusia treffejä tai keksiä joku terminaalisairaus, mikä estää tapaamiset seuraavan vuoden ajan.

Mitä oikeastaan pitäisi tuntea ensimmäisten treffien jälkeen? Pitäisikö olla tosi tosi innoissaan? Kun tapasin exäni, tuntui kuin salama olisi iskenyt. Emme edes puhuneet ensimmäisellä tapaamiskerralla, mutta ajattelin häntä sen jälkeen jatkuvasti. Pidin sitä hyvänä merkkinä.

Innostukseen on kuitenkin paha luottaa. Jos mulla on huono päivä ja masentelen Suomen pimeyttä ja loskaa, ajatukset kääntyvät helposti naiseen, joka haluaa muuttaa Etelä-Amerikkaan ja perustaa sinne surffi- ja joogakoulun. Miten ihanaa olisikaan rakastua ja paeta yhdessä kaikkia Suomen loska-arjen ongelmia Rion rannoille! Varmaan pitäisin joogakoulun liiketoimintasuunnitelmaakin loistavana ja allekirjoittaisin yhteisen lainahakemuksen. Toisena päivänä, kun kevätaurinko paistaa, ei hippikommuunin johtajanainen olekaan niin houkutteleva.

Kun katson kavereitani, moni on tavannut nykyisen kumppaninsa aika nopasti edellisen eron jälkeen. Kaverit ovat saattaneet innostua ihan vain siitä, että saa seksiä, eikä ehkä kuolekaan yksin. Sen tyyppisessä innostuksessa on kai kuitenkin iso laantumisen riski? Ainakin moni kaveri etsii nyt innostustaan parisuhdeterapiassa.

Mutta mistä sitten tiedän, kannattaako toisille treffeille mennä?

Yksi vaihtoehto tietysti on, että stalkkaan treffikumppanien sometilit ja haen apua päätökselle niistä. Facebookista ehkä tärkein, eli naisen kaverit. Paras tilanne on kaunis nainen, jolla on tavallisen ja tasapainoisen oloiset kaverit, ei mitään bimbopossea. Lisäksi yhteiset kaverit kertovat paljon. Mulla on kundikaveri, joka on kaupungin pahin gigolo. Jos hän on jo ihastukseni kaveri, hälytyskellot soivat ja hääkellot hiljenevät. Instagramista taas näkee sen elämän, jota nainen haluaisi elää joka päivä. Mutta voiko siihenkään luottaa?

P.S. Kaverini muuten sanoi, että on täysin ok käydä useamman kanssa treffeillä samaan aikaan, kunhan ei jatka pitkään. Onko se näin?

 

AUTA YLIKELAAJAA! Oletko samaa mieltä, mitä neuvoja antaisit? Parhaat kommentit nostetaan seuraavan kuun lehteen!

Kommentit (9)

 1. Eppu
  klo 14:44

  Riippuu kuinka paljon haluaa alkaa seurustella. Jos se on jonkinlainen pakkomielle, kannattaa ehdottomasti mennä toisille treffeille jos ekoilla oli edes siedettävää. Jos taas osaa ottaa chillimmin, menee uusille treffeille vaan niiden kanssa joiden kohdalla tulee ”se tunne”.

 2. Pau__11
  klo 16:36

  Miksi koet että nuo naiset olisi sulle ”liian hyviä”? Ihminen joka tiedostaa ettei ole täydellinen, on yleensä juurikin hyvä, ainakin tarpeeksi. 🙂

  Ongelma jonka esität on ikiaikainen. Itse en osaa hakemalla hakea parisuhdetta. Sitten kun tapaa jonkun, tapaa. Aluksi voi olla kivaa mutta kaikki suhteet eivät johda seurusteluun kun toiseen tutustuu enemmän. Toisaalta aluksi jostakin voi saada ihan väärän käsityksen. Rakastuminen on tärkeää, mutta siinä samalla pitäisi päästä tuntemaan toista jotta suhde voi syventyä ja vakavoitua. Mene uusille treffeille jos niistä sopiminen on luontevaa, älä kuitenkaan pakota itseäsi.

 3. Vierailija
  klo 11:20

  Jos oikeasti haluaisit uusille treffeille noiden naisten kanssa, olisit mennyt jo. Eli selkeästi et halua, ettekä nyt vaan tällä kertaa kummankaan kanssa olleet ”match”.

 4. Vierailija
  klo 21:04

  Hu huh. Olen itte käynyt aika paljon treffeillä ja en tie niitä miehiä, on kyllä ollut aika erilaisia ja joskus niiten käytännöstä en ymmärtä oikein mitään mitä ne halua tai eivät halua. Ainakin mä voin vaan puhua naisena mun oman puolesta. Melkein sääntö on se, että mä ymmärtän heti haluanko mä mennä toiselle treffille tai en. Olen ihan sama mieltä yhen kommentin kanssa joku sanoi että sä et varmaan halua mennä kun pohtit niin pitkä ja paljon. On ollut poikkeuksia ja yleensä ne poikkeukseti on muuttunut säännöiks, että jos mä hieman pakotan itteni menemään toiselle treffille niku fifty fifty niin kolmas ei tule mun puolesta. Siis ainakin”se tunne” tulee äkkiä!

 5. Antti
  klo 21:13

  Sanoisin, että kannattaa kokeilla ainakin toiset treffit vielä, vaikkei ensimmäisillä suurempia tunteita syttynytkään. Jotkut ihmiset vain avautuvat hitaammin, kuin toiset. Vähän sama asia, kun alat katsoa uutta televisiosarjaa: ensimmäinen jakso ei herätä suuria tunteita, mutta toisen tai kolmannen jakson jälkeen haluat vain lisää. Se, että pidit naisia kauniina ja fiksuina, kertoo mielestäni, että kannattaa ehdottomasti mennä uusille treffeille. Miksi et menisi?

 6. Jen
  klo 10:37

  Minä tapasin vasta töissä miehen joka veti heti jalat alta. Ensimmäisten treffien kanssa halusin jo heti sopia seuraavat, onneksi myös hän oli samoilla linjoilla ja uudet treffit olivatkin heti seuraavana päivänä. Halun tutustua paremmin tunsi kyllä heti. Myös muiden treffailu loppui saman tien. Tinderin profiilikin tuli poistettua heti kun viestittely meidän välillä alkoi.

  Eihän kaikki jutut ala noin salamannopeasti ja ne vaatii vähän enemmän aikaa ja mietiskelyä. Yksien treffien perusteella ei kuitenkaan toista tunne kunnolla niin ehdottomasti kannattaa katsoa kaikki kortit ja käydä uusilla treffeillä. Ainakin jos ensivaikutelma yksien treffien jälkeen ei ole täysin NO NO.

 7. Tunteeton(ko?)
  klo 10:05

  Itse olen kova deittailemaan. Olen enemmän tottunut olemaan sinkku, pari suhteessa ollut vain kerran. Tykkään olla yksin ja välillä mietinkin miksi edes deittailen kun ei kukaan kolahda heti, samalla tavalla kuin exäni. Uskon todella siihen, että muutaman kerran jälkeen viimeistään huomaa tuleeko juttu jatkumaan pidemmällä tähtäimellä. Olen myös ottanut ”takarajaksi” kuukauden deittailu ajan. Silloin viimeistään jätettävä hyvästit ettei satuta toista. Ja selväksi teen aina, että en ole kova ihastumaan. Pidän siis tyyppejä varpaillaan kanssani, koska tiedän millainen olen. Aina toivoo, että toinen osapuoli on yhtä rehti minun kanssa ja puhuu suoraan. Mieluummin ’satuttaa’ toista alussa kuin vuoden päästä. Tapailenko vain yhteiskunnan painostuksesta johtuen? En tiiä. Mummot ja papat töissä kyselee joka päivä joko on miestä ja lapsia kun on jo 28 vuotias. Kaippa sitä on vanha piika jo näin nuorena, mutta jos on onnellinen niin miksi haluaa miellyttää ihmisiä sellaisella asialla, että minulla on poikaystävä? Jaa-a.

 8. CloudyDay
  klo 10:49

  Toisille treffeille kannattaa mennä, jos oma tunne niin sanoo. Usein sen itse tietää. Jos tyyppi on mitäänsanomaton tai huomaat keksiväsi muuta parempaa tekemistä, hän ei ehkä kiinnosta sinua tarpeeksi. Kukaan ei kuitenkaan tule syyllistämään, jos haluat vain kokeilla toiset trefffit sen suurempia tunteita, sillä onhan toiset treffit aina mahdollisuus. Treffeillä voi ilmetä jotain, mikä on jäänyt edellisellä kerralla huomiotta.

  Seksisuhteesta puhuessa kannattaa olla avoin. Tinderissä vielä ollessani monet kysyivät:’mitä haet täältä’. Kuitenkaan se ei takaa sitä, että ihmiset aina sanoisivat sen puhtaasti sydämestään, halutessaan tietää, että ollaan samalla sivulla. Jotkut voivat käyttää hyväkseen annettua vastausta. Kokemusta on tapauksista, jossa ainut agenda on seksi tai exästä haetaan laastarisuhdetta. Suhtaudun itse nykyään varauksella ihmisiin, joilla suhteen loppumisesta on alle vuosi. Toki poikkeuksia löytyy ja asioista kannattaa keskustella avoimesti, tilanteita suhteiden päättymisestä on erilaisia ja ihmiset toipuvat niistä yksilöllisesti.

 9. Vierailija
  klo 00:38

  On ok tapailla muita, kunhan on siitä rehellinen kaikille. Kommunikaation pitää toimia. Jos jonkun kanssa alkaa mennä vakavemmaksi, niin kertoo senkin muille ja yhdessä sovitte pelisäännöt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.