Naiset eivät halua yhden illan juttuja?

Nonni. Kiitos taas hyvistä neuvoista. Niissä toistuu yksi vinkki ylitse muiden: älä stressaa ja ylikelaa, vaan toimi, tutustu ja nauti. No nyt se deittailu saa sitten luvan alkaa. Niin kuin olen kirjoittanut, haluan tavata erilaisia naisia, jotta opin mistä pidän ja mistä en – naisten kanssa on hankala kehittyä ihan vain teoriatasolla. Enkä voi vain odottaa kohtalon ohjausta, muuten pelaan viikonloput Playstationia eläkeikään asti ja ihmettelen, miksen tavannut verkon monipeleissä vaimoa ja haukun kohtalon lyttyyn.

Olen liittynyt Tinderiin ja alkanut saada sokkotreffiehdotuksia kavereiden tyttöystäviltä. Ihan pikkujuttu vain mietityttää: onko rikollista alkaa deittailla ja harrastaa seksiä, jos en lähtökohtaisesti hae mitään vakavaa? En poissulje mitään, mutta on sellainen fiilis, etten ihan heti halua uuteen vakavaan suhteeseen. Ovatko yhden illan jutut naisille ok? Tai voi se olla viidenkin illan juttu, mutta sellainen, missä pääasia on hauskanpito.

Kavereideni mukaan muutaman illan jutut eivät ole naisille ok, mutta se ei kuulemma ole minun ongelmani. Kunhan en lupaa liikoja ja käyttäydyn herrasmiesmäisesti. Pitäisi siis viedä nainen treffeille, tutustua häneen, olla mukava, harrastaa seksiä ja lopettaa suhde ennen kuin syvempiä tunteita alkaa muodostua – ja tehdä kaikki tämä herrasmiesmäisesti. Kuulostaa hankalalta. Toisaalta kaveri muistutti, että eihän sitä koskaan voi tietää, mitä jostain jutusta tulee. Se on periaatteessa totta. Mutta haittaako, jos lähtökohta on, etten hae mitään vakavaa?

Olen jutellut asiasta muutaman naispuolisenkin kaverin kanssa. Kuulemma naiset haluavat seksiä ihan yhtä paljon kuin miehetkin, ja hauskanpitosuhteet ovat täysin ok. Kai se sitten pitää uskoa. Oma kokemukseni vain on, että jos olen mukava herrasmiesmäinen itseni, tutustun uuteen naiseen ja päädyn tämän kanssa sänkyyn, nainen yleensä haluaa jatkoa.

En halua kuulostaa itserakkaalta, päinvastoin! En ole niin hyvännäköinen, että naiset vain sen takia harrastaisivat seksiä kanssani. Mulla on sellaisia kavereita, joiden ei tarvitse sanoa yökerhossa sanaakaan ja naiset kutsuvat jo yöksi. Mun täytyy kuitenkin yleensä voittaa nainen puolelleni jollakin muulla. Rahakaan se ei mun tuloilla ole, eli olisiko kyse sitten luonteesta.

Kaverini tuki minua tässä ja sanoi: ”Sun ulkonäöllä ja omaisuudella nainen on harvoin sun perässä pelkän seksin tai rahan takia.” Kuka tarvitsee vihamiehiä, kun on tällaisia kavereita… Mutta tosiaan, jos nainen ei hae multa pääasiassa seksiä tai rahaa, ja lopetan tapailun 1-5 illan jälkeen, toiselle tulee ikävä fiilis. Ja mun mielestä on ikävä tuottaa toiselle ikäviä tunteita.

Aika usein juuri yhden illan juttuja pidetään miehen puolelta suht sikamaisena käytöksenä. Mutta mitä useammin tavataan, sitä enemmän tunteita naiselle ehtii kehittyä, ja sitä ikävämmältä suhteen lopettaminen tuntuu. Onko yhden illan juttu kymmenen illan jutun sijaan siis herrasmiesmäisempää? Harmi, että seksi kuitenkin paranee kerta kerralta. No, ei kukaan väittänytkään, että herrasmiesmäisyys olisi helppoa.

Jos vielä oletetaan, että naisetkin voivat hakea vain hauskanpitosuhteita, kysymys kuuluu missä nämä naiset ovat? Mun kokemukseni mukaan ainoa tilanne, jossa naiselle on täysin ok, että vietetään yhdessä vain yksi yö eikä soitella perään on, jos tutustutaan baarissa pilkun aikaan. Kaikissa muissa maailman tilanteissa ja paikoissa nainen pohjimmiltaan toivoo, että hommasta syntyisi jotain isompaa ja pettyy, jos näin ei käy.

Siksi mua ahdistaa deittailla nyt ketään, kun en lähtökohtaisesti hae mitään vakavaa. Mitä pitäisi tehdä?

Älkääkä pliis sanoko, että kaikki on ok, kunhan sanon heti kärkeen, etten hae mitään vakavaa. 99% tapauksissa se tappaa orastavan 1-5 illan suhteen heti Tinder-treffipöytään. Eli olinko siis alun perinkin oikeassa? Naiset eivät halua yhden illan juttuja. 

 

AUTA YLIKELAAJAA! Kommentoi – oletko samaa mieltä, mitä neuvoja antaisit? Parhaat kommentit nostetaan seuraavan kuun lehteen!

Kommentit (18)

 1. Vierailija
  klo 19:49

  Kuule täällä juuri samanlainen tilanne, mutta naisen puolelta! Samaa joudun sanomaan, en ole itserakas, mutta jostakin kumman syystä jokaiselle kasuaalille hengailukaverille tuppaa kehittymään tunteita, joita ei viitsisi lytätä. Hankala nauttia seksistä tai treffailusta kun joutuu stressaamaan toisen syventyvää ihastusta.

 2. Liiza
  klo 21:23

  Anna mennä! Aikuiset ihmiset ovat itse vastuussa omista teoistaan ja suhteistaan. Et siis tee mitään väärin, kunhan et tahallaan johda ketään harhaan. Eli kunhan et valehtele päin naamaa. Siihen asti kaikki hyvin! Ja aika harva nainen kokemukseni mukaan harrastaa seksiä jonkun kanssa pelkästään tämän ulkonäön perusteella. Nimenomaan sitä luonnetta vaaditaan kaikilta, oli minkä näköinen tahansa 🙂

 3. Vierailija
  klo 08:06

  Jesus Christ ”kuulemma naiset haluaa seksiä yhtä paljon kuin miehetkin” jos tää ei ollu läppä niin huhhuh. Tottakai haluaa – miksei muka haluaisi? Eiköhän se ole enemmän henkilöstä kiinni eikä siitä sukupuolesta näin 2010-luvulla.
  Mutta joo, kyllä paljon naisia on ketä haluu tollaseenkin tilanteeseen mut ei voi kyllä liikaa korostaa sitä et se pitää oikeesti tehä selväks et missä mennää!

 4. Rehellisyys maan perii
  klo 11:42

  Miksi naiset eivät haluaisi seksiä yhtä paljon kuin miehetkin!? Mutta suoraan pitää kertoa missä mennään, tai sitten löytää samassa tilanteessa oleva nainen, jonka kanssa voi aloittaa puhtaasti seksisuhteen.

 5. Vierailija
  klo 15:18

  Lueskelin tuossa myös sinun aiemman postauksen, jossa pohdiskelit deittailua. Kommenteissa olit kysynyt, pitäisikö kysyä lapsihaaveista. Nyt mietiskelit naisten halukkuutta yhden illan suhteisiin. Omasta mielestäni et nyt tiedä tosiaan itsekään mitä haluat ja jos niin on, kannattaisi kenties pysyä kaukana muista ihmisistä intiimitoimintaan liittyen. Jos haluat seksiä, niin mikäpä siinä, mutta älä puhu siinä vaiheessa tapailusta. Tapailun aikana tuumaillaan yhdessä, olisiko siitä toisesta parisuhteeseen. Ehdottaisin, että kivalle naiselle puhut alusta alkaen niin sanotusta friends with benefits -tilanteesta, jolloin kumpikaan ei luule tilanteen olevan mahdollisesti vakavampi ja suhteen olevan yksi vaihtoehto. Tällöin saat seuraa ja seksiä loukkaamatta toisen tunteita.

 6. Vierailija
  klo 17:24

  Olen nainen ja täysin samassa tilanteessa: en halunnut pitkän suhteen jälkeen mitään muuta kuin hauskanpitosuhteita.
  Näissä tilanteissa, kun olen tapaillut miehiä, joilla myös sama mielessä, on jotenkin alusta asti ollut vain pelkkää flirttiä ja vihjailua tai suoraan sovittu treffeistä seksi mielessä. Lähtökohta tapailulle on siis ollu aivan eri kuin jos tapailumielessä lähtisin tutustumaan uuteen ihmiseen. Tapa toiminut, ainakaan kummallakaan ei ole ollut epäselvyyksiä tilanteesta.
  Tosin se on totta, että pientä ihastusta tähän ”vain hauskapidon” kohteeseen saattaa syntyä, jos useamman kerran tapaa. Tästä kokemusta itsellä. Naisen näkökulmasta näissä tilanteissa olen ottanut etäisyyttä mieheen kun fiilistä enemmästä alkanut tulla itsellä, eikä näistä kuitenkaa mitään sen suurempia kyselyitä ole tullut.

 7. Vierailija
  klo 17:33

  Ensinnäkin kiitos tästä blogista, että olet julkisesti rohkaistunut pohtimaan näitä asioita. Itse vastaavassa tilanteessa lähes 10 vuotta kestäneen parisuhteen päätyttyä viime vuoden lopulla.

  Itse kuvittelin sen niin, että sen muutaman kuukauden yksinolon jälkeen etsisin uutta parisuhdetta, en uskonut että koskaan pystyisin mihinkään yhden illan juttuihin, varsinkaan niin että suoraan baarista lähtisin jonkun tuntemattoman miehen matkaan. Koen että tarvitsen kuitenkin jonkinlaisen tunnelatauksen ja luottamuksen tunteen, ennen kuin voin harrastaa jonkun kanssa seksiä.

  Tinderin kautta tapasin yhden miehen, joka muutaman viikon tapailun jälkeen paljasti, ettei pysty sitoutumaan. Arvostan että hän kertoi suoraan minulle tämän, joten kun ei muutakaan ollut tarjolla, niin on jatkettu fwb-meiningillä. Ja näin vannoutuneena parisuhdeihmisenä tällaiseen olikin yllättävän helppo lähteä, tosin itselleen piti tehdä selväksi ettei tässä voi ruveta tunteilemaan ja että tämä on väliaikaista. Jälkiviisastuneena olisi heti alkuun pitänyt silti varmistaa mieheltä mitä tämä ”en pysty sitoutumaan” tarkalleen ottaen tarkoittaa, sillä jotenkin tässä tulee pelko persiiseen kuinka montaa naista mies samaan aikaan pyörittää. Sen vielä kestän että oltaisiin vain toistemme unikavereita tarpeen tullen, mutta se olisi itselleni liikaa että toisella unikavereita olisi useampia. Itse en usko voivani pyörittää useampaa miestä samaan aikaan eikä se mielestäni olisi reiluakaan toista kohtaan.

 8. Huoh
  klo 21:34

  Pelottavaa miten niputat teksteissäsi naiset yhteen joukkoon ja otat jopa ylimielisen ja naista alentavan asenteen. Pohdi pliis asennettasi naissukupuoleen tarkemmin ennen kuin teet mitään. Sisäistä, että ollaan ihmisiä siinä missä miehetkin ja meillä on haluja siinä missä miehilläkin. Myöskään naisten toiveita ei voi niputtaa yhteen kasaan. Osa etsii parisuhdetta, osa lyhyempää seksisuhdetta, osa tykkää yhden illan jutuista. Kannattaa sisäistää, että tässä on kyse enemmän yksilöistä, ei naissukupuolesta itsestään.
  Huolestuttaa myös miten näitä joutuu edelleen selittämään vuonna 2018..

 9. EK
  klo 01:41

  Aargh. Kirjotin vastauksen. Se oli liian pitkä. :’D

 10. Jennimarrr
  klo 02:10

  Älä hätäile nuin kauheasti. Itsekin vasta eronneena (nainen) haluan/raahaan ehkä joskus jonkun satunnaisen tyypin kotiin. En todellakaan halua nyt mitään vakavaa ja satunnainen seksi nyt vaan ei ole ollut yhtään huono asia.
  Välillä ”uhriksi” joutuu entinen poikaystävä, mutta sekään ei haittaa kumpaakaan.

  Kuitenkaan ei kannata miettiä liikaa sitä, että naiset miettis satunnaisia yökavereita huonona juttuna. Ihan samalla tavalla meki niitä harrastetaan, jotkut vaan ottaa asiasta enemmän itteensä.

 11. Emmyyyy
  klo 17:38

  Mun kokemuksen mukaan naisten on vaikeampi harrastaa seksiä ja varsinkin random yhden illan juttuja ihan kenen tahansa kanssa kuin miesten. Miehille tuntuu riittävän, että toinen osapuoli suostuu seksiin. Naiset ehkä yleisemmin haluavat seksikumppanilta myös jotain muuta, esim. kemiaa tai hauskuutta. Ja ei varmaan ole täysin sukupuoliin sidottu ominaisuus, mutta näin ainakin itse naisena koen. Tiedän silti paljon naisia, jotka oikein mielellään harrastavat paljonkin yhden illan juttuja. Eivät vain ihan kenen tahansa kanssa 😉

 12. Vierailija
  klo 01:01

  Täällä aiemminkin oli joku ymmärtänyt sanoa sen olennaisen: kun haluat seksisuhteen, älä ”deittaile” tätä toista osapuolta. Yhdet treffit ovat ok kun tapaatte, mutta muussa tapauksessa sovitte vain aikataulut, kun toinen tulee vierailulle. Tämä on selvä merkki siitä, että pelkkä seksi on kyseessä, eikä tällöin tarvitse ottaa kiusallista ”missä mennään” keskustelua esille. Näin olen itse naisena tehnyt, ja yksinkertaisesti välttänyt syvempää tutustumista vaativia tilanteita sekä kieltäytynyt treffiehdotuksista FWB kumppaneilta. Treffiehdotusten jatkuessa olen vain joutunut ystävälliesti kertomaan, että näkisin tämän ”vakavana” tutustumisena eikä se ole sitä, mitä haen.

  Helppoa kuin mikä! Onnea matkaan 🙂

 13. Vierailija
  klo 12:23

  Hauskanpitosuhde voi olla naiselle täysin ok siinä missä se voi olla miehellekin. Olennaista vaan on, että kumpikin osapuoli tietää missä mennään, ja pyritään pysymään siinä. Toiveita yhteisestä tulevaisuudesta syntyy helpoimmin silloin, kun toinen osapuoli alkaa puhua tulevaisuuden suunnitelmista, joista saa sellaisen kuvan, missä tämä toinenkin osapuoli voisi olla osallisena. Ihminen harvoin tekee niin tahallaan, jos kyseessä tosiaan on vain hauskanpitoa yhdessä, mutta tietyissä tilanteissa se saattaa lipsahtaa, eikä sen ajattele olevan vakavaa, ehkä vain leikkimielistä vitsailua, mutta toiselle se ei sitä välttämättä olekaan. Eli siis tietyistä, ”vakavista” aihealueista puhumista kannattaa välttää, jos haluaa pitää suhteen melko pinnallisena ja välttää tunteiden liiallista syvenemistä. Toinen tunteita sytyttävä asia on ainakin minun kokemukseni mukaan kehut, ihailu ja aito kiinnostus toisen osapuolen asioihin. Jos tietää jo ensimmäisillä tapaamiskerroilla, ettei halua viedä suhdetta vakavampaan suuntaan, kannattaa kylmästi pitää ainakin osa komplimenteista itsellään, eikä olla liian kiinnostunut toisen asioista, vaikka se olisi itselle luonteenomaistakin. Silloin toiselle osapuolelle ei niin herkästi synny toiveikkaita ajatuksia ja ihailun tunteita. Ei omia luonteenomaisia piirteitä tietenkään tarvitse yrittää peitellä tai muuttaa, mutta ajatuksena, että tietynlaisissa suhteissa ei kannata tuoda esille itsestään kaikkea hyvää. Mitä vähemmän osapuolet tuntevat toisiaan ja toistensa ajatusmaailmaa, historiaa jne, sitä ns. turvallisemmilla vesillä liikutaan. Suhteessa, missä pääasiassa on kyse seksistä ja hauskanpidosta, kannattaa myös pitäytyä siinä. Ei kannata pyytää toista esim. ravintolaan illalliselle, elokuviin tai kävelyille, sillä kaikki ne viittaavaat halua syvemmästä tutustumisesta ja sitä kautta vakavaluonteisesta suhteesta.

 14. Vierailija
  klo 16:02

  Niin kauan kun mukana ei ole valehtelua, kaikki on okei. Itse olen törmännyt muutamaan mieheen, jotka ovat valehdelleet haluavansa tutustua paremmin ja tavata uudestaan vain saadakseen minut sänkyynsä ja kieltämättä jälkeenpäin on ollut tosi hölmö olo, kun juttu on jäänytkin vain yhteen tai kahteen iltaan.. Jos nainen ilmaisee haluavansa muuta kuin yhden illan juttuja, etsi toinen nainen joka haluaa samaa kuin sinä. Rehellisyys maan perii – aina loppujen lopuksi.

 15. Vierailija
  klo 23:46

  Koen, että on ihan naisesta kiinni tuo halukkuus yhden illan juttuihin. Itse niitä olen luonnollisesti kokenut sinkkuiluni aikana, mutta en voisi sanoa että helppoakaan se olisi, kun senverran tunteellinen tai tunteikas olen. Usein ihastun helposti ja joudun pettymään ettei juttu sen syvemmälle menekkään.
  Itse siis henkilökohtaisesti pidän siitä, että mulle kerrotaan ettei olla mitään vakavempaa hakemassa.

  En usko että täysin ketään satuttamatta (tahallista tai ei) tälläisissä irtosuhteissa ei pääse. Tilanne täytyy vaan hoitaa kohteliaasti eikä loukata enempää.

 16. Hauskaa
  klo 08:31

  Kyllä naisetkin haluavat hauskanpitosuhteita. Itse olen ollut kolme vuotta sinkkuna. Aluksi halusin vain yhden illan juttuja, mutta kyllästyin uusiin naamoihin ja jäin aina kaipaamaan parempaa seksiä. Nykyisin haluan syvempiä seksisuhteita, mutta en parisuhdetta. Näitä suhteita olen löytänyt sellaisista miehistä, jotka olen tuntenut jo pidemmän aikaa tai jos ensin tutustun mieheen paremmin ja etsin syvempää tunnetta ennen seksiin ryhtymistä.
  On muuten suuri ero seksin laadun suhteen. Enää en halua palata vanhaan vaan haluan kehittää huimia seksikokemuksia, jotka antavat todella paljon enemmän.

 17. Stop it
  klo 10:08

  Nyt ihan alkuun lopetat tuon deittailun, et selvästikkään ole siihen valmis. Stressi ja ahdistys huokuu tekstistäsi läpi ja saa minut itsenikin ahdistuneeksi. Deittailun pitäisi olla hauskaa, uusiin ihmisiin tutustumista, eikä siinä välttämättä ole odotuksia heti uuden parisuhteen syntymisestä, vaan voidaan hakea esimerkiksi kaveria. Sinulle sanotaan, että nauti nyt sinkkuudesta kun kerran olet ja anna asioiden mennä omalla painollaan. Sinkkuudesta nauttiminen ei tarkoita välttämättä tuhottimasti deittailua, tinderin selaamista loppuun ja sokkotreffejä. Sinkkuudesta tulee nauttia myös (ehkä minun tapauksessani suurimmaksi osaksi) ilman noita. Sinkkuuteen kuuluu paljon muutakin kuin vapaa deittailu, olet vapaa tekemään mitä haluat milloin haluat, mihin aikaan haluat, lähtemään matkalle, ulkomaille, muuttamaan, tekemään mitä ruokaa itse haluat. Nämä ovat sinkkuuden hyv puolia, ei tuo deittailusta stressaaminen, mikä ainakin saa minulla mahahaavan aikaan. Et selvästikään ole valmis deittailulle, kun ajattelet asiat noin, etkä osaa löytää siitä sitä hauskaa puolta. Joten neuvonani STOP IT. Se oikea löytyy sieltä kun on löytyäkseen, asioilla on tapana järjestyä, ja siihen asti rauhoitu ja nauti elämästä. Naisetkin kiinnostuvat enemmän miehistä, jotka osaavat nauttia elämästä, ja olla onnellisia yksin.

 18. Janski
  klo 12:29

  Niin kauan kuin molemmat tietää missä mennään ja mitkä on tavotteet, juttu voi olla lyhyttä hauskanpitoa. Eli tee heti selväksi mitä haluat, rehellisyyttä arvostetaan. Mun kokemus on, että ihmisillä menee usein vaiheittain se, haluaako lyhyttä vai pitkää juttua. Monet tytöt tykkää lyhyistä jutuista joskus, ja itelläkin on ollut sellainen vaihe. Eli oikea ihminen oikeaan aikaan 🙂 Monet varmasti haluais lyhyitä juttuja myös muulloin kuin baarissa, mutta selvin päin sitä enemmän pelkää nolaavansa itsensä kun ei tiedä mitä toinen ajattelee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.