Tinder teki meistä pintasikoja

Näin tästäkin herkästä pojasta tuli ulkonäkökeskeinen urpo.

 

Catariina vinkkasi hyvästä aiheesta, Tinderin huonoista puolista.

Ensimmäinen ajatukseni oli: onko niitä? Ensimmäistä kertaa tiedän tarkan luvun, moniko nainen on musta kiinnostunut. Luku on 266. Kiitos, Tinder Gold. Viimeksi kun olin sinkku, luku oli ehkä kolme. (Paitsi baarissa pilkun aikaan ehkä kahdeksan. )

Mutta onhan niitä huonojakin puolia.

Ensinnäkin. Vaikka kuinka arvostaisi naisen sisäistä kauneutta, Tinder ohjaa parinhakua ulkonäkökeskeiseen suntaan. Mulla on Tinder Gold ja saan tiedon naisista, jotka ovat swaipanneet meikämandoliinin jatkoon. Niitä on sen verran, ettei ole aikaa swaippailla muita kuin jo kiinnostuneita.

Kun kiireisen viikon yhtenä iltana pyhittää hetkosen Tinderille ja pitäisi valita 200 naisesta 20 jatkoon, ei hirveästi ehdi tulkita kuvien taustoja ja arvailla harrastuksia. Ei ehdi edes klikata profiilitekstejä auki, vaan pysyttelee monivalikkoikkunassa ja pelaa puhtaasti kuvien perusteella. Lopputuloksena ainoa tapa saada digitaalista rakkausprojektia eteen päin on valita 20 hyvännäköistä ja ristiä kädet.

Aikoinaan toki hyvä ulkonäkö oli osatekijä, mutta ei ollut vaatimus keskustelun aloittamiselle. En mennyt juhliin, valinnut parhaimman näköisiä 20 prosenttia naisista ja jutellut vain heidän kanssaan.

Alkuvaiheessa yritin romanttikona lukea tekstejä ja miettiä, kuka olisi hyvä tyyppi juuri minulle. Havaitsin kuitenkin, ettei useimmilla ole profiilitekstiä lainkaan. Miksei?! Turha ihmetellä, että miehet ovat ulkonäkökeskeisiä, kun aineksia muuhun ei anneta.

Sitä paitsi osaavat sitä naisetkin olla ulkonäkökeskeisiä. Kymmenet matchit ovat kysyneet minulta Tinderissä pituuttani. Usein jopa sen jälkeen, kun ovat jo viestittelyn perusteella kiinnostuneet minusta ihmisenä. Haluavat siis vielä varmistaa, että biologiani kelpaa heille, ennen kuin sallivat itsensä rakastua minuun. Jumalauta! En ollut ikinä tajunnut, että se on niin tärkeä asia. Jouduin pyytämään kaveriani mittaamaan minut. Olen sitten 184,4 cm pitkä enkä milliäkään vähemmän. Mutta siis aika sikaa. Tai emakkoa. Sama kuin sanoisin naiselle, että aijai oletpas ihana tyyppi tavataanko, mutta lähetätkö ensin valokuvan, josta voin tarkistaa vyötärysmittasi?

Ulkonäkökeskeisyys aiheuttaa myös sen, että moni huijaa. Ainahan valokuvissa pyritään parhaaseen. Kai meikkikin on maailmaan kehitetty luonnonkauneutta peittämään eivätkä sen käytön perustelut eroa kauneusleikkauksen perusteluista. Silti Tinderissä moni syyllistyy täysin valheelliseen markkinointiin. Kävin kaksilla treffeillä, jossa kahvilapöytään tuntui istuvan oikeasti eri kuin Tinderistä tilattu nainen. Yhdellä kuvat taisivat olla jostain rippikoululeiriajoilta. Toisella taas niin uskomattoman ovelista kuvakulmista ja sellaisilla filttereillä, että teki mieli suositella uraa mainosgraafikkona. Kuulemma idea on, että mies huijataan pöytään valheellisin perustein, mutta sitten ihastutaan valloittavaan personaan. Ja kun häitä tanssitaan, ei kukaan muistele, millä materiaaleilla hommaan alun perin lähdettiin.

No itse en todellakaan kehtaisi ikinä sanoa toiselle, että hei oletpas rumempi kuin kuvissasi goodbye. Eikä se ulkonäkö ole niin tärkeää. Mutta periaatteen miehenä vittuunnun asiasta täysin ja suhde on siinä hetkessä tuhottu. Teininä mut houkuteltiin pitseriaan mainoksella ”mikä tahansa pitsa 7 euroa”. Lasku oli kympin ja tarjoilija sanoi ”se oli vain mainos”. En silloinkaan ollut onnellinen, en vaikka pitsa oli hyvää.

Hetkinen, tulipas jo paljon tekstiä ja ehdin käsitellä vasta yhden huonon puolen. No, ensi kerralla sitten.

 

AUTA YLIKELAAJAA! Oletko samaa mieltä, mitä neuvoja antaisit? Parhaat kommentit nostetaan seuraavan kuun lehteen!

Kommentit (9)

 1. vierailija
  klo 14:30

  Muun muassa tämän takia en käytä Tinderiä enää. Jos en tapaa oikeassa maailmassa ketään kiinnostavaa, niin olkoon.

 2. Jenni
  klo 23:14

  Yksikään ihminen, ei nainen eikä mies, ole tavara, jota markkinoidaan. Joten kuvat ei ole valheellista markkinointia, ne on kuvia.

 3. Tanja
  klo 08:52

  Mä kysyin pituutta sen takia, koska käytän usein korkokenkiä. On yllättävää kuinka usein miehille tulee kompleksi, jos mimmi onkin pidempi.

 4. Anna
  klo 18:57

  Hei! Blogirjoituksesi ovat olleet viihdyttäviä ja olen odottanut innolla joka kerta seuraavaa kirjoitustasi. 🙂
  Nettideittailu on muuttanut sen, että sitä pituutta ei ekalla silmäyksellä nää. Ymmärrän jos se miehestä tuntuu pinnalliselta kysymykseltä, mutta itse olen keskivertonaista pidempi ja kysyn pituutta ihan vaan välttyäkseen vaivaannuttavilta tapaamisilta. Kerran jätin kysymättä pituutta, ja tuntui hieman kiusalliselta halata ensitapaamisella miestä joka oli päätä lyhyempi. Molemmat tunnusti päivän päätteeksi, että ei me oltas kovin sopusuhtanen pari vaikka meillä hauskaa olikin. En usko että mieskään etsi naista jota suudella varpaillaan, joten tässä asiassa säästetään vaan molempien aikaa.

 5. Kk
  klo 19:36

  Eikö tuossa nyt ole pieni ristiriita? Ulkonäköön liittyvien asioiden (kuten pituus) perusteella ei saa valikoida mielenkiintoisia tyyppejä. Mutta jos vastapuolen ulkonäkö ei kohdakkain miellyttäkään silmää, on se varsin kelpaava peruste siihen ettei toiseen haluta tutustua paremmin. (No, en itsekään haluaisi tavata ketään aivan muulta kuin kuvassa olevalta henkilöltä näyttävää. On kuitenkin hyvä pysähtyä hieman pohdiskelemaan omia aivoituksiaan, ja kuinka arvot oikeasti toteutuvat)

 6. Maria
  klo 12:35

  Exä oli mua ehkä hieman lyhyempi enkä koskaan edes ajatellut asiaa. Sitten aloitin tindereläni ja 2 treffien jälkeen jossa mies SUUTTUI että olin pidempi kuin oletettu (vaikka kerroin olevani 170!!) Alon kysymään pituutta,.välttääkseni inhottavat tilanteet.

 7. Merisiili
  klo 18:08

  Itse kysyn pituutta ihan siksi kun itse olen sen 180 cm, ja pituus on mulle tärkeä, haluan et mies on pidempi, piste! Tosin, siirryin kyllä jokin aika sitten siihen et mun pituus lukee mun profiilissa ja luotan sit miesten sisälukutaitoon. Ehkä ärsyttävin lause mitä miehen profiilissa voi muuten lukea on, ”pidempi ku sä koroissa” (tää lukee yllättävän monella!)ja sit kun kysyy niin se on se 178,7cm.
  Summa summarum, itse kysyn koska moni mies on mua lyhyempi jollon mua, eikä yleensä miestäkään, kiinnosta. Joten säästetään molempien aikaa. Normipitusten tai pienten mimmien suorittamaa kyselyä en ymmärrä.

 8. Larissa Aleksandra
  klo 01:08

  Musta Tinderin huonoin puoli on just se miten harhaanjohtavia ihmisten profiilit voi olla. Kuvien perusteella muodostuva kuva voi olla ihan erilainen kuin se todellisuus, ja on ikävää kun treffeillä toinen on kauhea pettymys kun näyttääkin eriltä kuin omassa päässä on kuvitellut. Eikä se, että kuvat voi olla vanhoja tai muuten harhaanjohtavia, auta kauheasti asiaa 😀 nykyään on hyvä kun saa sen instan liitettyä profiiliin, mitä enemmän kuvia sen realistisempi kuva tyypistä muodostuu ennen tapaamista ja vältytään pettymyksiltä.

  ps. tää on mun uusi lemppariblogi! Bloggaan itsekin ihmissuhdejutuista niin kiinnostavaa lukea miehen ajatuksia aiheesta 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.